Thanos

Üstün
19 yaşındayım, bu sene kazanamazsam belki tekrar hazırlanmak yerine direkt ortaöğretimden memur olmayı da düşünüyorum. Memur olunca da üniversite kazanmış gibi erteleniyor mu, kaç yıl süre tanınıyor? Bilgili arkadaşlar aydınlatırsa memnun olurum.

Dilekçeni yazıyorsun ve ücretsiz izne ayrılıp gidiyorsun. Geldikten sonra belirli bir süre sonra tekrar başlıyorsun. Yanlış hatırlamıyorsam bu süre 30 gün içerisindeydi.
Tekrar KPSS hazırlanma, işten ayrılma gibi bir durum yoksa sıkıntı yok. Dediğinize göre de yokmuş. Duruma göre karar vereceğiz artık. Teşşekkürler hocam.

Memur olduktan sonra askere gidince işimiz ne oluyor peki hocam, geldikten sonra işimize devam edebiliyor muyuz?
Bir şey olmuyor. Askerlik şarti aranan ilanlara basvuramamistim askerlik şarti isteyen kamu işleriydi bunlar ve askere gittigimde bizim bölükten aynı şehirden o işe girenleri görmüştüm. Dondurup gidebiliyorsun sorun olmuyor. Ayrica KPSS'ye 1 ay kala tecilini boz. Şansliysan Aralık-Ocak ayı gibi gider Haziran ayında gelirsin böylece belki fikrin falan degisir Uzman olmak istersin.

Bir şey olmuyor. Askerlik şarti aranan ilanlara basvuramamistim askerlik şarti isteyen kamu işleriydi bunlar ve askere gittigimde bizim bölükten aynı şehirden o işe girenleri görmüştüm. Dondurup gidebiliyorsun sorun olmuyor. Ayrica KPSS'ye 1 ay kala tecilini boz. Şansliysan aralık-ocak ayı gibi gider haziran ayında gelirsin böylece belki fikrin falan degisir uzman olmak istersin.

Daha herhangi bir tecil işlemine başvurmadım hocam şu an 2026 sonuna kadar süre vermişler, bu sene YKS sonucuma göre askerlik şubesine gideceğim.

Daha herhangi bir tecil işlemine başvurmadım hocam şu an 2026 sonuna kadar süre vermişler, bu sene YKS sonucuma göre askerlik şubesine gideceğim.

KPSS girmedwn bir yere gitme dost tavsiyesi pişman olursun. 2 yilda bir yapiliyor ve 19 yasindasin. Eger bunu atlatirsan 22 yasina kadar beklemek zorunda kalacaksin KPSS icin. Bence KPSS calis askerlige kafa yormana gerek yok. Askerlik tecilini KPSS girmeye yakın boz ve git belki hava, deniz alimlar cikar ic alimdan ona girersin.