Hocam sözleşmeli alımlar da var kadrolu alımlar da var ikiye ayrılıyor memuriyet. Sözleşmeli astsubay ile muvazzaf astsubay gibi birisi devletin kadrolu görevli diğeri sözleşme usulü ile çalışan görevli birinde sözleşme şartı var belli gün gelmezsen rahatsızlığın ne olursa olsun sözleşmende " sözleşme feshedilebilir" diyorsa sözleşmeni feshedebilirler. Ben de askerliğimi henüz yapmadım ve benim okuduğum bölümden alınan personeller genelde sözleşmeli oluyor ya da başvuracağım yerler sözleşmeli personel alıyor sözleşmeli personellerde sözleşme feshedilirse devlet memurluğu ile ilişiğin kesilir yani işsiz kalırsın ama kadrolu çalışansan kadron donduruluyor yani işine son verilmiyor askerliğini yapıyorsun geliyorsun ondan sonra memur olarak çalışmaya devam ediyorsun.
Sözleşmeli personel alımlarından memur olursan askerliği bedelli yapman gerekebilir atılıp atılmaman tamamen bağlı olduğun kurumun inisiyatifine bağlı bir durum ama kadrolu memursan etline sütlüne karışan eden yok tabii memur olanlar yine her şekilde bedelli yapıyor düzenin bozulmaması için ama yine de 6 ay yapabiliyorlar kadrolu memurlar için böyle bir engel yok diye biliyorum.