Detaylar
Kim cevapladı?sawyerford
Üstün
@blackrock Görürse yardım eder. Evet aynı değil tam olarak.
Scheriff
Uzman
Kurması çok kolay, sadece openwrt dosyasını indiriyorsun ama dikkat etmen gereken bir şey var. Versiyon 1 halini bulmalısın. 1.1 verisyonları desteklemiyor.Arkadaşlar merhaba,
Modemi yeni aldım. OpenWrt kurmak istiyorum ama MR70X kurulumundaki adımlar tam olarak MR90X'te tutmuyor. Yardımcı olabilecek biri var mı?
Kurması çok kolay, sadece openwrt dosyasını indiriyorsun ama dikkat etmen gereken bir şey var. Versiyon 1 halini bulmalısın. 1.1 verisyonları desteklemiyor.
çok sağ olun v1 dosyasını indirdim benimki de v1.0. https://openwrt.org/toh/mercusys/mr90x_v1 bu sayfadaki yönergeleri tam doğru anlayamayabilirim diye chatgptden bu sayfadaki yönergeleri salağa anlatır gibi anlatmasını istedim. bana tftpd32 ile yüklememi söyledi ama modemi recovery moda alamıyorum reset tuşuna basılı tutarken güç kablosunu tak çıkar yapınca. bana indirttiği dosyalar bunlardı yukarıdaki linkten, hangi dosya adını arayacağından emin olamadığım için kernel.bin dosyasını çoğaltıp bir tanesinin de adını firmware.bin yaptım eğer o dosyanın ne olduğunu soracak olursanız diye belirteyim onu da. yardımcı olabilecek varsa virtual boxım da var linuxta daha kolay kurarsın vs derseniz
@blackrock hocam bir yardım edebilir misin rica etsem günün her saati müsaitim anydesk yapabiliriz
Scheriff
Uzman
Factory image dosyasını indirdikten sonra Mercucys sayfasına gir. orda factory image'ı yüklemek için gerekli olan sayfayı bul. Gerisi kolay.çok sağ olun v1 dosyasını indirdim benimki de v1.0. https://openwrt.org/toh/mercusys/mr90x_v1 bu sayfadaki yönergeleri tam doğru anlayamayabilirim diye chatgptden bu sayfadaki yönergeleri salağa anlatır gibi anlatmasını istedim. bana tftpd32 ile yüklememi söyledi ama modemi recovery moda alamıyorum reset tuşuna basılı tutarken güç kablosunu tak çıkar yapınca. bana indirttiği dosyalar bunlardı yukarıdaki linkten, hangi dosya adını arayacağından emin olamadığım için kernel.bin dosyasını çoğaltıp bir tanesinin de adını firmware.bin yaptım eğer o dosyanın ne olduğunu soracak olursanız diye belirteyim onu da. yardımcı olabilecek varsa virtual boxım da var linuxta daha kolay kurarsın vs derseniz
Eki Görüntüle 168129
@blackrock hocam bir yardım edebilir misin rica etsem günün her saati müsaitim anydesk yapabiliriz
Invalid format diyor oradan yüklemeye çalışınca muhtemelen mercusys kendi yazılımı dışında başka bir yazılımı kendi sistemi üstünden yüklemeyi engellemişFactory image dosyasını indirdikten sonra Mercucys sayfasına gir. orda factory image'ı yüklemek için gerekli olan sayfayı bul. Gerisi kolay.
Son düzenleme:
Yanlış bilgi vermeyin mr90x'e bu şekilde openwrt yüklenmez.Factory image dosyasını indirdikten sonra Mercucys sayfasına gir. orda factory image'ı yüklemek için gerekli olan sayfayı bul. Gerisi kolay.
müsaitseniz gelin yapalım. ama öncesinde benim pcnize bağlanmam için pc ye wifi ile internet bağlayın. mrr90x'i ethernet kablosuyla soldan 3. olan lan portuna bağlayın diğer ucu pcdeki ethernet girişine bağlayın.çok sağ olun v1 dosyasını indirdim benimki de v1.0. https://openwrt.org/toh/mercusys/mr90x_v1 bu sayfadaki yönergeleri tam doğru anlayamayabilirim diye chatgptden bu sayfadaki yönergeleri salağa anlatır gibi anlatmasını istedim. bana tftpd32 ile yüklememi söyledi ama modemi recovery moda alamıyorum reset tuşuna basılı tutarken güç kablosunu tak çıkar yapınca. bana indirttiği dosyalar bunlardı yukarıdaki linkten, hangi dosya adını arayacağından emin olamadığım için kernel.bin dosyasını çoğaltıp bir tanesinin de adını firmware.bin yaptım eğer o dosyanın ne olduğunu soracak olursanız diye belirteyim onu da. yardımcı olabilecek varsa virtual boxım da var linuxta daha kolay kurarsın vs derseniz
Eki Görüntüle 168129
müsaitim hocam yardım ederseniz sevinirim telefondan usb ile bağladım beklemedeyim, wan portunu çıkarayım sadece lan1den mi bağlı kalsın yoksa önemi yok muYanlış bilgi vermeyin mr90x'e bu şekilde openwrt yüklenmez.
müsaitseniz gelin yapalım. ama öncesinde benim pcnize bağlanmam için pc ye wifi ile internet bağlayın. mrr90x'i ethernet kablosuyla soldan 3. olan lan portuna bağlayın diğer ucu pcdeki ethernet girişine bağlayın.
OPENWRT kurdum internet bağlantısını sağlamak için ne yapmam gerekli arkadaşlar pppoe id ve şifremi biliyorum
sorun çözüldü herkese teşekkürler
Son düzenleme:
Scheriff
Uzman
Invalid format diyor oradan yüklemeye çalışınca muhtemelen mercusys kendi yazılımı dışında başka bir yazılımı kendi sistemi üstünden yüklemeyi engellemiş
Mercusys MR70X'le karıştırmışım, benim hatam.Yanlış bilgi vermeyin mr90x'e bu şekilde openwrt yüklenmez.
Yeni konular
-
-
POCO X8 Pro Max telefonun ekran renkleri çok soluk ve renksiz
- Evet gerçekten de öyle
-
-
-
Rehber Termal Macun, PTM7950, Ice Dragon Kryosheet - Hangisi Tercih Edilmeli?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-