Bütçe
12000

penguinn

Üyecik
Merhaba,
FTTH altyapıda 1000 Mbps paket kullanıyorum. Şu anda Nokia ONT üzerinden kendi Router'ım olan Xiaomi AX3600 ile bağlantı sağlıyorum. Ancak mevcut kurulumda özellikle bufferbloat sorunu yaşıyorum. QoS özelliğini aktif ettiğimde ise hızda ciddi bir düşüş oluyor.
SFP modül ile ONT'yi aradan çıkarmayı denemeden önce, router değişikliği ile çözüm aramak istiyorum.
Forumlarda F/P ürünü olarak mercusys MR90X önerilmiş. Diğer yandan Keenetic KN-1812, Wi-Fi 7 desteği ile dikkat çekiyor.
Aklıma takılan temel soru şu:
Mercusys MR90X'in QoS performansı nasıldır? QoS aktifken ne kadar hız kaybı yaşanıyor?
Bu iki cihaz arasında hangisini tercih etmem daha mantıklı olur?
Alternatif bir model öneriniz varsa ona da açığım, ancak KN-1812'in fiyatının çok üzerine çıkmamayı tercih ederim.
Şimdiden teşekkürler.

Merhaba,
FTTH altyapıda 1000 Mbps paket kullanıyorum. Şu anda Nokia ONT üzerinden kendi Router'ım olan Xiaomi AX3600 ile bağlantı sağlıyorum. Ancak mevcut kurulumda özellikle bufferbloat sorunu yaşıyorum. QoS özelliğini aktif ettiğimde ise hızda ciddi bir düşüş oluyor.
SFP modül ile ONT'yi aradan çıkarmayı denemeden önce, router değişikliği ile çözüm aramak istiyorum.
Forumlarda F/P ürünü olarak mercusys MR90X önerilmiş. Diğer yandan Keenetic KN-1812, Wi-Fi 7 desteği ile dikkat çekiyor.
Aklıma takılan temel soru şu:
Mercusys MR90X'in QoS performansı nasıldır? QoS aktifken ne kadar hız kaybı yaşanıyor?
Bu iki cihaz arasında hangisini tercih etmem daha mantıklı olur?
Alternatif bir model öneriniz varsa ona da açığım, ancak KN-1812'in fiyatının çok üzerine çıkmamayı tercih ederim.
Şimdiden teşekkürler.
- Mercusys MR90X QoS Performansı:
- Mercusys MR90X, temel QoS özelliklerine sahiptir. Ancak, QoS aktifken beklenilen hız kaybı, bağlantınızın toplam bant genişliğine ve mevcut trafiğin yoğunluğuna bağlıdır.
- Kullanıcı deneyimlerine göre, bazı durumlarda QoS aktifleştirildiğinde %10-25 arasında hız kaybı yaşanabilir, bu da bağlantınızdaki toplam hıza bağlı olarak değişecektir.

- Keenetic KN-1812 Özellikleri:
- Wi-Fi 7 desteği ile daha ileri düzeyde bir teknoloji sunar. Bu, daha yüksek hız ve daha iyi çoklu cihaz yönetimi sağlayabilir.
- QoS yönetimi konusunda daha gelişmiş seçenekler sunabilir, bu da performansınızı artırabilir.

- Hangi Cihazı Tercih Etmeliyim?
- Eğer öncelikle QoS performansını ön planda tutuyorsanız ve daha fazla hız kaybı istemiyorsanız, Keenetic KN-1812 daha mantıklı bir seçim olabilir.
- Ancak bütçe kısıtlaması varsa ve temel özelliklerle yetinebileceğinizi düşünüyorsanız, Mercusys MR90X da yeterli olabilir.

- Alternatif Öneriler:
- TP-Link Archer AX73: İyi bir fiyat-performans ürünü olarak öne çıkıyor ve QoS desteği oldukça güçlü.
- ASUS RT-AX55: Yine iyi QoS özellikleri sunan ve uygun fiyatlı bir alternatif.

Sonuç olarak, ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak Keenetic KN-1812 veya TP-Link Archer AX73 gibi alternatif cihazlara yönelmek daha mantıklı olabilir.