Dövizdeki düşüş eğrisi bana 21 Aralık'ta KKM'nin çıkışını hatırlattı. 😂 Sonu malum.

DenizBank’tan vadeli hesapta %55 faiz oranı bildirimi geldi az önce. Faizi sevmiyorlardı sözde.

Faizler hala Enflasyona göre çok düşük, 70-80 hatta 90 bile yapılabilir şu devirde. Tek faizlerle de olmaz, kamuda sıkı tasarruf yapılmalı. Enflasyon, bütçe açığı neredeyse tarihi zirvesinde ama biz ona rağmen seçim ayağına deli gibi para harcayıp, ithalat yapıyoruz. Faizler sürekli artmasına rağmen para arzı da sürekli artıyor.

Faiz silahı işe yaramadığı için, artık pek bir şey ifade etmiyor. Döviz yok, TL çok. Hangisi daha değerli olur biraz düşününce anlaşılıyor. ;)
Döviz para kazandırmaz hocam, aksine kaybettirir.

Son düzenleme:
Faizler hala Enflasyona göre çok düşük, 70-80 hatta 90 bile yapılabilir şu devirde. Tek faizlerle de olmaz, kamuda sıkı tasarruf yapılmalı. Enflasyon, bütçe açığı neredeyse tarihi zirvesinde ama biz ona rağmen seçim ayağına deli gibi para harcayıp, ithalat yapıyoruz. Faizler sürekli artmasına rağmen para arzı da sürekli artıyor.

Döviz para kazandırmaz hocam, aksine kaybettirir.
O ne yaptığına bağlı. Ben birçok dalgalanmada para kazandım ciddi oranda. Misal 21 Aralık 2022'de KKM'yi çıkardıkları akşamın öncesinde bozmuştum dövizimi 18 TL'lerden ne olur ne olmaz müdehale gelir diyerek. O akşam KKM açıklandı ve ertesi gün dolar 12 TL'lere kadar düştü, sonra 13TL'den geri aldım. Şimdi yine tepe noktasını bekliyorum. Fakat bu seviyelerde değil. Herkesin tarzı farklıdır. Önemli olan kazanabilmek. Ben bu şekilde kazanabiliyorum bir şekilde. Başkası borsaya girer falan, herkes kendine bir yol çiziyor.

O ne yaptığına bağlı. Ben birçok dalgalanmada para kazandım ciddi oranda. Misal 21 Aralık 2022'de KKM'yi çıkardıkları akşamın öncesinde bozmuştum dövizimi 18 TL'lerden ne olur ne olmaz müdehale gelir diyerek. O akşam KKM açıklandı ve ertesi gün dolar 12 TL'lere kadar düştü, sonra 13TL'den geri aldım. Şimdi yine tepe noktasını bekliyorum. Fakat bu seviyelerde değil. Herkesin tarzı farklıdır. Önemli olan kazanabilmek. Ben bu şekilde kazanabiliyorum bir şekilde. Başkası borsaya girer falan, herkes kendine bir yol çiziyor.
Kısa vadeli krizlerde 2 yılda olan bir aşırı iniş ve aşırı çıkışlar dışında dolar para kaybettirir hocam. Doların kendi içinde enflasyonu var ve dolar enflasyonun yarısı kadar artıyor. Şahsen ben paramı sınırsız basılabilen bir karşılığı olmayan kağıt parçasına bağlamam. 1 senede dolar %68 artmış Türkiye'nin en büyük şirketi olan Koç Holding'in hissesi %146 artmış.

Gerekli ekonomik reformlar yapılmadan ve adaleti düzeltmeden faiz artırmak bir şey ifade etmez. 2. bir Hindistan olursun anca.