şalgam_lover 5

Üyecik
Lise tercih sonuçları açıklandı da açıklanmaz olaydı; en kötü bura gelir diye hayalini kurduğum lise bile gelmedi. Çoğunlukla 5-6 yüzdelikle alan liselere 4.69'la giremedim (4 tane lise de 5-6 arası alıyordu). Ben de sonlara 5 küsurla alan bir meslek lisesinin bilişim alanını yazmıştım ama şimdi de diyorlar ki bilişim okuyarak iş bulamazsın falan filan. Ben zaten YKS'ye girip MTOK'la üniversite okuma hayali kuruyorum; şu an gittikçe düşüyor hayaller :d. Neyse, esas sorum meslekte bilişim okuyup MTOK'la bir mühendislik okusam herhangi bir sorun olur mu ya da MTOK dezavantajları var mı?

Sadece iş mevsusuna değineceğim. Okulu falan bilmem fakat devlet memurluğu en çok lise kadrosundan açılıyor. Tabii senin daha önünde çok yol var, 3 yıl sonra ne olur ne biter bilmem. O liseyi okurken matematik falan kas, güzel üniversite kazanırsın böylece.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok mantıklı bir bölüm değil, çünkü temel derslerden daha uzak kalacaksın. Eğer varsa 12. sınıfta bütün yıl staj falan yapacaksın. Ha belki lisenin imkanları iyidir, araştırman gerek; her yer aynı olacak diye bir şey yok. Ne okumak istiyorsun bilemem dostum ama eğer amaç Ceng tarzı bir mühendislik ise zaten bu yaşlarda temelleri atman iyi olur. AI ile bu işler iyice kolaylaştı. Ha yok, farklı bir mühendislik ise ders çalış, bol bol sınava çalış. Bol şans.

Çok mantıklı bir bölüm değil, çünkü temel derslerden daha uzak kalacaksın. Eğer varsa 12. sınıfta bütün yıl staj falan yapacaksın. Ha belki lisenin imkanları iyidir, araştırman gerek; her yer aynı olacak diye bir şey yok. Ne okumak istiyorsun bilemem dostum ama eğer amaç Ceng tarzı bir mühendislik ise zaten bu yaşlarda temelleri atman iyi olur. AI ile bu işler iyice kolaylaştı. Ha yok, farklı bir mühendislik ise ders çalış, bol bol sınava çalış. Bol şans.
Hocam, bizim meslek lisesi normal liselere göre 1 saat fazla sürüyormuş. Bu 1 saat fazla olunca da sadece edebiyattan 2 saat, matematikten de 1 saat az alıyormuşuz. Bir de 11-12. sınıflarda full YKS hazırlık yapıyorlarmış; haftada 1 deneme yapıyorlarmış. Staj da olmuyormuş.

Senin okulunu bilemeyeceğim ama meslek liseleri hakkında genel yorum yapacak olursam hayatımın hatasıydı. Hocaların gözünde tek bir öğrenci profili var, herkese bu şekilde davranıyorlar. Bu profili tahmin edebiliyorsundur. Ders dinlemek, anlatmak kimsenin umurlarında değil. Ne öğrenciler ne öğretmenler oraya eğitim için gitmiyor.

HSenin okulunu bilemeyeceğim ama meslek liseleri hakkında genel yorum yapacak olursam hayatımın hatasıydı. Hocaların gözünde tek bir öğrenci profili var, herkese bu şekilde davranıyorlar. Bu profili tahmin edebiliyorsundur. Ders dinlemek, anlatmak kimsenin umurlarında değil. Ne öğrenciler ne öğretmenler oraya eğitim için gitmiyor.
Hocam, benim gittiğim meslek lisesinde İTÜ'nün hocaları geliyormuş, İTÜ Geliştirme Vakfı kurduğu için bence böyle bir sorun olmaz.

Bu işi üniversiteye kesin olarak dönüştürürüm dersen güzel ama meslek lisesinde göreceğin dersler ortalama bir Anadolu lisesinin derslerinden bile kötü.