Narqo

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Meşhed
Öncelikle herkese iyi sosyaller dilerim. Lise 9.sınıftayım ve elektrik-elektronik bölümündeyim. 3 kuşaktır esnafız bunu söyleme sebebim elektrik elektronik üzerine mi yoksa Esnaflık üzerine mi ilerleyeceğim konusunda kararsızım. Haliyle kararsız kalınca iki seçenekte de hiçbir yol katedemiyorum. Bir tarafım geleneği devam ettirmek,kendi işinin sahibi olmak,gelirimi kendim tayin edebilmem gibi sebeplerden dolayı esnaflık istiyor. Diğer tarafım ise Babamla anlaşamayacağımdan babamın amcasının oğlunun oğluyla ortak olma mecburiyetimden dolayı elektrik-elektronik üzerine ilerlemek istiyor. Diğer bir tarafım ise tarihi çok sevdiğim için Anadolu Lisesine geçip Ayrıca en büyük problemim de ortaokuldan beri yattığım için zora gelememek ve tembelliğim. Bu iki handikapımı da aşamıyorum, sizce ne yapmalıyım? Ayrıca çok kararsız bir yapıya sahibim. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Not: Kafam çok bulanık olduğu için derdimi tam olarak anlatamamış olabilirim şimdiden özür dilerim.

Bak, sana çok güzel bir tavsiye vereyim mi? İstanbul'un veya artık nerede yaşıyorsan, en zengin bölgesine git. Oraya bir elektrik-elektronik dükkanı aç onu işlet. Paraya para demezsin.

Ya da meslek lisesi falan varsa onların yakınına aç. Meslek öğretmenleri aşırı fazla alım yapıyor Elektronikçilerden. Yakında Allah izin verirse İstanbul'da bende açmayı planlıyorum. Sadece al-sat değil, hafta sonları veya iş bitişi ek işler yaparak gelir sağlayabilirsin. Emin ol pişman olmazsın.

Öncelikle herkese iyi sosyaller dilerim. Lise 9.sınıftayım ve elektrik-elektronik bölümündeyim. 3 kuşaktır esnafız bunu söyleme sebebim elektrik elektronik üzerine mi yoksa esnaflık üzerine mi ilerleyeceğim konusunda kararsızım. Haliyle kararsız kalınca iki seçenekte de hiçbir yol katedemiyorum. Bir tarafım geleneği devam ettirmek, kendi işinin sahibi olmak, gelirimi kendim tayin edebilmem gibi sebeplerden dolayı esnaflık istiyor. Diğer tarafım ise babamla anlaşamayacağımdan babamın amcasının oğlunun oğluyla ortak olma mecburiyetimden dolayı elektrik-elektronik üzerine ilerlemek istiyor. Diğer bir tarafım ise tarihi çok sevdiğim için Anadolu lisesine geçip ayrıca en büyük problemim de ortaokuldan beri yattığım için zora gelememek ve tembelliğim. Bu iki handikapımı da aşamıyorum, sizce ne yapmalıyım? Ayrıca çok kararsız bir yapıya sahibim. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Not: Kafam çok bulanık olduğu için derdimi tam olarak anlatamamış olabilirim şimdiden özür dilerim.

Derdini anlatabilmişsin kardeşim gayet anlaşılır bir durum.
Sorunun cevabı ise: Ne yazık ki günümüzde üniversite mezunluğu para etmiyor ben esnaflıktan yanayım paraya para demezsin.

Üniversite okurken baba mesleğini devam ettirmen en iyisi olacaktır. Ama üniversite için tarih bölümünü hiç önermem. Tarihi üniversite okumadan da makale okuyarak, kitap okuyarak öğrenebilirsin. Zaten meslek lisesinde elektrik elektronik okuyorsun üniversitede de bu bölümün mühendisliğini okursan çok rahat olursun. Tabii üniversiteyi okurken de baba mesleğini devam ettirmeni tavsiye ederim, akraban da olsa kimseye güvenerek ilerlenmemeli. Ailenden gelen mesleği devam ettirerek kendini güvence altına alırsın hem de mühendislik diplomanla vasıflı ve bilgili bir insan olursun.