128 GB iş görüyor. 64 GB ve 128 GB kullandım 64 GB düşük geliyordu sadece.
Son olarak 3 daha iyi sanırsam 3S e göre değil mi? Bütçem yetiyorsa 3'ü mü tercih etmeliyim?
Veya yeni bir model falan çıkacak mı yakın zamanda?
128 GB iş görüyor. 64 GB ve 128 GB kullandım 64 GB düşük geliyordu sadece.
Son olarak 3 daha iyi sanırsam 3S e göre değil mi? Bütçem yetiyorsa 3'ü mü tercih etmeliyim?
O zaman kablo şart değil.
Wi-Fi 6 var bende de 200 Mbps de internet var. Yeterli olur herhalde.
Bu Virtual desktop ne işe yarıyor tam olarak?
Bir de ben oyunların çoğunu Steam TL de iken stoklamıştım. Cihaz hafızasına kurarım diye planlamıştım fakat o plan patladı.
O zaman benim bu cihazı 512 GB almama da gerek yok herhalde artık 128 de işimi görür herhalde değil mi?
Oyunları metanın kendi hafızası üstünden oynamak için meta Store üstünden mi almak lazım?
Yoksa cihaza Steam kurulup Steam üstünden satın alınan VR oyunları oynayabilir miyim cihaz hafızasında?
Cihaza Steam kuramazsın ama link üzerinden kablolu veya kablosuz bir şekilde bilgisayarına bağlanıp Steam oyunlarını oynayabilirsin.
Dipnot: Çok ciddi şekilde çözünürlük kaybı olur.
Avantajları:
Şarj çok daha yavaş gider.
Steam oyunlarında comfort mode falan var, yani oynarken başın dönmez veya istediğin gibi grafik, ses ayarlaması yapabilirsin.
Dezavantajları:
Çözünürlük aşırı düşük, 480p resmen.
Link ile oynadığın için ne kadar FPS alırsan al eğer kablosuzsa 30 FPS gibi görüyorsun, hafif kasıyor yani. Bu da güzel hissettirmiyor.
PC'nin güçlü olması lazım, internetinin de iyi olması lazım.
Bir de anlamadığım şekilde kontrolcülerin pili çok hızlı bitiyor.
Cihaza Steam kuramazsın ama link üzerinden kablolu veya kablosuz bir şekilde bilgisayarına bağlanıp Steam oyunlarını oynayabilirsin.
Dipnot: Çok ciddi şekilde çözünürlük kaybı olur.
Avantajları:
Şarj çok daha yavaş gider.
Steam oyunlarında comfort mode falan var, yani oynarken başın dönmez veya istediğin gibi grafik, ses ayarlaması yapabilirsin.
Dezavantajları:
Çözünürlük aşırı düşük, 480p resmen.
Link ile oynadığın için ne kadar FPS alırsan al eğer kablosuzsa 30 FPS gibi görüyorsun, hafif kasıyor yani. Bu da güzel hissettirmiyor.
PC'nin güçlü olması lazım, internetinin de iyi olması lazım.
Bir de anlamadığım şekilde kontrolcülerin pili çok hızlı bitiyor.
Kendi mağazasında:
Bütün oyunlar 60 FPS, neredeyse hepsi 1080p, bazıları 4K.
Oyunlar akıcı, fakat maksimum 1.5 saat kadar oynayabiliyorsun çünkü şarjı çok yiyor.
Para vermediğin sürece ilgi çekici oyunlar yok.
Steam'den 10 15 dolar kadar daha pahalı bazı oyunlar.
Oyun önerileri:
Tactical assault VR.
Half-Life Alyx.
Serious Sam VR serisi. Baştan sona (evet HD'ler de dahil, onlar aşırı sarıyor.
Beat saber (ben sevemedim ama belki sen seversin)
Blade and sorcery.
Ve tabii ki de boneworks.
Depolama hakkında:
128 GB gayet yeterli, oyunların boyutları zaten maksimum 1, 1.5 GB'yi aşmıyor. Çoğu oyun 400 500 MB.
Steam Link'ten oynayacaksan 64 GB bile yeterli.
Not: 512 GB 128 GB'den daha ucuz oluyor bazen. Amazona bakmanı öneririm.
Edit: Benim yaptığım a*tallığı yapıp da direkt kaydolma. İlk defa kurulum yaparken bir link bul internetten "meta Quest 30 dollar link" falan yazınca çıkıyor Reddit'te.
O linke tıklayıp kaydolunca sana 30 dolar gidiyor. İstersen kendi linkimi atarım.
O 30 dolar ile de Virtual desktop alırsın.
@Deniz744İstersen kendi linkimi atarım.
O 30 dolar ile de Virtual desktop alırsın.
@Utku92 bu alıntıladığım kısma katılıyor musunuz?
Steam oyunlarını bu şekilde oynayınca çözünürlük kötü oluyor diyor arkadaş.
Evet dediğiniz gibi 512 ve 128 arasında fiyat farkı yok gibi resmen. 512 tercih ederim o yüzden. İleriye dönük olması açısından.
Dediğiz oyunlardan Serious Sam dışında hepsini almıştım zamanında. Fakat şimdi Steam üstünden böyle kalite düşürüyorsa aldıklarım çöp oldu gibi bir şey yani.
Bir de bu kendi mağazasında kasım indirimleri veya Steam'in indirim zamanları gibi indirimler oluyor mu oyunlar da?
Bu arada cihazı daha almadıysanız internetteki Quest 3 vs Quest 2 videolarına kanmayın. Asla ve asla o kadar gerçekçi görünmüyor gerçek hayat. Uygulama içinden kayıt yaptıkları için öyle. Gözünüze gerçek hayat 720p olarak görünüyor.
Oyunlarda pek hissedilmiyor o olay. Evet normal şekilde bakarken uzaklar bulanık duruyor fakat oyunlardaki kaplamalardan dolayı sırıtmıyor.
İşte metanın kendi mağazasında öyle. Steam'den oynarken oynadığım en gerçekçi oyun Serious Sam ve tactical assault VR.
Ben Resident Evil 4 VR oynarken hiç hissetmemiştim.