Deniz744

Başarılı
Herkese merhaba, Quest 3 sahibiyim; alalı yaklaşık 5 ay oldu. En son normal bir şekilde oyun oynuyordum, şarj tamamen bitene kadar oynadım. Sonra cihaz kapandı.
Bu olay 4 gün önce oldu. Asıl mesele burada başlıyor: Quest 3’ü şarja taktım ama dolmadı.
Zaten daha önce de böyle sorunlar yaşadığı için çok umursamadım ve şarj aletinin diğer tarafını taktım — bazen yön sıkıntısı yaşayabiliyorum.
O şekilde de 1 gün bekledim, ama hiçbir şekilde şarj almadı.
Daha önce başka bir şarj aleti denediğimde cihazın şarj almadığını fark etmiştim, bu yüzden diğer şarj aletlerini denemenin pek mantıklı olmadığını düşündüm.
Kutudan çıkan ilk adaptör Türkiye adaptörüydü. Cihazın sıfır olduğuna dair şüphelerim var zaten.
İlk şarj aletini taktığımda her seferinde birkaç saniyeliğine kırmızı ışık yanıp sönüyor, sonra turuncu ışık yanıyor.
Ama anlamadığım şekilde, şarj aletini çıkarmamama rağmen turuncu ışık bir süre sonra bir anda kayboluyor.
Şarj %1 bile olmuyor ve cihaz hiçbir tepki vermiyor.
En son Sahibinden’deki Quest 3 sahiplerini aramaya kadar gittim; daha önce böyle bir sorun yaşamışlar mı diye.
Bir adam bana 15 wattlık bir adaptörle denediğini ve 55 wattlık adaptörden çok daha hızlı şarj ettiğini söyledi.
Son çare olarak o kaldı. Farklı adaptörlerle denedim.
Farklı kablolara zaten gerek yok, dediğim gibi.
Ne yapmalıyım?

Herkese merhaba, Quest 3 sahibiyim; alalı yaklaşık 5 ay oldu. En son normal bir şekilde oyun oynuyordum, şarj tamamen bitene kadar oynadım. Sonra cihaz kapandı.
Bu olay 4 gün önce oldu. Asıl mesele burada başlıyor: Quest 3'ü şarja taktım ama dolmadı.
Zaten daha önce de böyle sorunlar yaşadığı için çok umursamadım ve şarj aletinin diğer tarafını taktım — bazen yön sıkıntısı yaşayabiliyorum.
O şekilde de 1 gün bekledim ama hiçbir şekilde şarj almadı.
Daha önce başka bir şarj aleti denediğimde cihazın şarj almadığını fark etmiştim, bu yüzden diğer şarj aletlerini denemenin pek mantıklı olmadığını düşündüm.
Kutudan çıkan ilk adaptör Türkiye adaptörüydü. Cihazın sıfır olduğuna dair şüphelerim var zaten.
İlk şarj aletini taktığımda her seferinde birkaç saniyeliğine kırmızı ışık yanıp sönüyor, sonra turuncu ışık yanıyor.
Ama anlamadığım şekilde, şarj aletini çıkarmamama rağmen turuncu ışık bir süre sonra bir anda kayboluyor.
Şarj %1 bile olmuyor ve cihaz hiçbir tepki vermiyor.
En son Sahibinden'deki Quest 3 sahiplerini aramaya kadar gittim; daha önce böyle bir sorun yaşamışlar mı diye.
Bir adam bana 15 wattlık bir adaptörle denediğini ve 55 wattlık adaptörden çok daha hızlı şarj ettiğini söyledi.
Son çare olarak o kaldı. Farklı adaptörlerle denedim.
Farklı kablolara zaten gerek yok, dediğim gibi.
Ne yapmalıyım?

15w dan daha düşük bir adaptörle şarj etmeyi dene. Batarya ölü moda almış kendini yüksek ihtimalle. 1 gün şarjda kalsın.

Bu arada adaptörün türkiye uçlu olmaması gerek. Muhtemelen iade ürün almışsın.

15W'dan daha düşük bir adaptörle şarj etmeyi dene. Batarya ölü moda almış kendini yüksek ihtimalle. 1 gün şarjda kalsın.

Bu arada adaptörün Türkiye uçlu olmaması gerek. Muhtemelen iade ürün almışsın.

Kutu 0'dı işte şüpheye düştüğüm kısım orada. Kenarlarında aynı çıkartma kısımları bulunuyordu. Adaptör taktığımda çalışmadı zaten, ben de atmıştım.

Kutu 0'dı işte şüpheye düştüğüm kısım orada. Kenarlarında aynı çıkartma kısımları bulunuyordu. Adaptör taktığımda çalışmadı zaten, ben de atmıştım.

Apple da bile kutunun stickerlarının çıkartıp tekrar yapıştırıyorlardı. Belki böyle bir şey olmuş olabilir.

Satıcıya pek güvenmemek lazım. Ama belki sonradan kutulara Türkiye çıkışlı adapatör eklemişlerdir. O kısmı bilmiyorum. Siz en iyisi 15W'dan daha düşük bir adaptör ile deneyin. 1 gün şarjda dursun.

Nereden bulurum 15W adaptör? ChatGPT söylediğine göre 15W (5V/3A) adaptörle 30-60 dk aralıksız şarj diyor.
5V 3a yazdım ama hiç cıkmadı. Link falan var mı?

Hızlı şarj özelliği olan orijinal Xiaomi şarj aleti ile şarj etmeye çalıştığımda mesela şarj ediliyor gösterse bile %1 bile artmıyor. Ben sadece orijinal adaptörü ve şarj aletini kullandığımda şarj edebiliyorum. O da Amerikan uçlu olan şarj aleti. Eğer satılıyorsa bir ona bak.

Hızlı şarj özelliği olan orijinal Xiaomi şarj aleti ile şarj etmeye çalıştığımda mesela şarj ediliyor gösterse bile %1 bile artmıyor. Ben sadece orijinal adaptörü ve şarj aletini kullandığımda şarj edebiliyorum. O da Amerikan uçlu olan şarj aleti. Eğer satılıyorsa bir ona bak.

Ha hocam problem çözüldü yazmayı unutmuşum.
Problemi 18W bir adaptör ve düz bir Type-C kablo ile çözdüm. Bu şekilde şarja bıraktığımda %16 olduğunu gördüm, artık batarya uyandığına göre eski şarj aletini takabilirdim ama garanti olsun diye eski şarj aletiyle 1 gün daha bekledim %25 olunca ana şarj aletini taktım ve şarj ettim. Sakın %0'a kadar oynamayın hocam. Yaklaşık 1 haftadır bataryayı uyandırmaya çalışıyordum. Dün ve bugün geldi sadece.
Şimdi %20 olunca bile şarja takıyorum :D