Işık

Yetkin
Makaleler
9
Yer
Valinor
1756063416619.webp

Bugün sizlere favori gruplarımdan biri olan Carcass hakkında bahsetmek istedim.

Carcass gerçekten çok örnek alınası, ilham verici ve ikonik bir grup. İlk iki albümlerinde benimsedikleri Grindcore türünü sonraki albümlerde Melodic Death Metal ile değiştirerek bu türün öncüsü olarak anılmaya başlandı. Sırasıyla 1991 ve 1993'te yayınladıkları Necroticism ve Heartwork albümleri Melodik Death Metal türü için adeta birer köşetaşıdır.

Carcass'ın müzik türündeki en önemli elementlerden biri de Rock N' Roll esintileridir. Böylesine ekstrem bir tür icra etmelerine rağmen rifflerde ve özellikle de gitar sololarındaki 70'lerin rock müziği esintilerini duymamak imkansız.

Grubun Rock N Roll ve Melodik Death Metal'i en iyi harmanladığı ve genel olarak grubun en iyi albümü olarak görülen Swansong albümü ise tam bir klasik. Baştan sona kaliteli riffler ve sololarla dolu. Benim de şahsen favori Carcass albümüm bu.

Carcass'ın canlı performansları da ayrı bir mevzu. Sahnede gerçekten çok iyiler, aynı anda çok da mütevazı. Yüksek prodüksiyonlu sahne şovlarından ve sound ayarlamalarından uzak, sadece 2-3 amfiyle sahneye çıkan ve sadece müziklerini, enerjilerini konuşturan bir grup.

Vokalist/basist Jeff Walker ile grubun kurucularından olan ve hala daha grupta aktif olarak çalan Bill Steer açık ara favori elemanım. Sahne duruşu ve giyim tarzıyla bile 70'lerin gitaristlerini andıran bir adam. Grubun müziğindeki oldchool rock esintilerine bakacak olursak oldukça tamamlayıcı ve havalı. Fakat kendisi kesinlikle tarzından öte müzisyenliği ile çok daha öne çıkan bir kişilik, zira soloları ve riffleri gerçekten ikonik.

Carcass'ın geçen sene Bloodstock festivalindeki performanslarının kaydını bırakıyorum, gerçekten inanılmaz bir performans.

Bu da 1992 senesinden, Grindcore türüyle ön plana çıktıkları ilk dönemlerden kalma bir konser kaydı. Şahsen bu türün ve albümlerin pek meraklısı, hayranı değilim ama grubun enerjisi o dönemler doğal olarak çok daha farklıydı, çok daha çiğ, çok daha kaotik. İzlemesi keyifli.

Carcass dinlemek için:

Bende çat-pat Burzum dinlemeye başladım. Dunkelheit'a bir bakmanızı öneririm.
Aslında zamanında dinlemiştim. Bir ara Black Metal'e heves ettiğim bir dönem olmuştu. Bu düşük kayıt kalitesi, cozurtulu gitarlar ve tabiri caizse "böğürmeli" vokaller; kısacası "first/second wave of black metal" denen furya hiç benlik işler değil. Daha rafine, iyi prodüksiyonlu Black Metal işleri daha çok hitap ediyor bana.

Aslında zamanında dinlemiştim. Bir ara Black Metal'e heves ettiğim bir dönem olmuştu. Bu düşük kayıt kalitesi, cozurtulu gitarlar ve tabiri caizse "böğürmeli" vokaller; kısacası "first/second wave of black metal" denen furya hiç benlik işler değil. Daha rafine, iyi prodüksiyonlu Black Metal işleri daha çok hitap ediyor bana.
Bende biraz cırtlak şeyler seviyorum. Ama genelde nu dinlerim. Ara sıra Judas Priest açtığımda olur. Çok garip bir müzik zevkim var her şeyi dinliyorum.

Bende biraz cırtlak şeyler seviyorum. Ama genelde nu dinlerim. Ara sıra Judas Priest açtığımda olur. Çok garip bir müzik zevkim var her şeyi dinliyorum.
Judas Priest çok severim. Daha doğrusu Oldschool klasik heavy metal ve hard rock'ı çok severim genel olarak. Nu metalle hiç aram yoktur, sadece çok popüler şeyleri bilirim ufak tefek. Onun dışında ana odağım Melodic veya Progresif Death Metal. Dark Tranquillity, Opeth, Wintersun, bayıldığım gruplar.