Hades

Uzman
CGNAT'a dahil değilim, başka bir uygulama için port açmıştım sorunsuz çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
CGNAT'a dahil değilim, başka bir uygulama için port açmıştım sorunsuz çalışıyor.
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyin:

1. Firewall Kontrolü:
- Windows veya kullandığınız işletim sisteminin güvenlik duvarında 4444 numaralı portun açık olduğundan emin olun. Gerekirse geçici olarak güvenlik duvarını devre dışı bırakıp tekrar deneyin.

2. Antivirüs Yazılımı:
- Eğer bir antivirüs yazılımı kullanıyorsanız, bu yazılımın da 4444 numaralı portu engelleyip engellemediğini kontrol edin. Antivirüs yazılımını geçici olarak devre dışı bırakıp testi tekrar yapabilirsiniz.

3. Payload Doğrulama:
- Kullanmış olduğunuz payload'un doğru bir şekilde oluşturulduğundan emin olun. Payload’un doğru türde (örneğin: reverse TCP) olduğuna dikkat edin.

4. Hedef Cihazda Kontrol:
- Hedef cihazın IP adresinin ve açık portlarının doğru ayarlandığından emin olun. Hedef cihazdaki firewall ayarlarının bu bağlantıya izin verdiğinden emin olun.

5. Yeniden Başlatma:
- Hem Metasploit arayüzünü hem de hedef cihazı yeniden başlatmayı deneyin. Bazen basit bir yeniden başlatma, bağlantı sorunlarını çözebilir.

6. Geri Bildirim ve Log Kontrolü:
- Metasploit'in log dosyalarını kontrol edin. Burada hata mesajları veya sorunların nedenine dair bilgiler bulabilirsiniz.

7. Alternatif Port Denemesi:
- Eğer sorun devam ederse, başka bir port (örneğin 4445 veya başka bir port numarası) kullanmayı deneyin.

Tüm bu adımları izledikten sonra hala başarılı olamazsanız, daha fazla bilgi ve hata mesajları ile geri dönebilirsiniz.