Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar,

2017'den beri Turkcell kullanıcısıyım. Bu süreçte hiçbir zaman operatör değişikliği yapmadım. Şu anda 20 GB pakete aylık 435 TL veriyorum. Aslında 580 TL fakat engelli indirimi ile 435 TL ödüyorum.

Taahhüdüm 24 Haziran 2026'da bitiyor. Turkcell'in (veya genel olarak tüm operatörlerin) mevcut müşterilere epey pahalıya paket sattığını hepimiz biliyoruz. Bu yüzden eğer uygun fiyata bir kampanya bulamazsam yeni müşteri kampanyalarından faydalanmak istiyorum.

Operatör değişikliği yapıp sonra tekrar geri Turkcell'e geçince yeni müşteri kampanyalarından faydalanabiliyoruz. Fakat bu süreç nasıl işliyor onu bilmiyorum. İnternette insanlar "Operatör değişikliğinden sonra 3 ay geri eski operatöre dönemezsin" diyen görüyorum. Fakat benim süt kardeşim Turkcell'den Vodafone'a geçtikten sadece 3 gün sonra geri Turkcell'e sorunsuz geçebildi.

Turkcell'de yeni müşteri kampanyalarından mevcut hat ile faydalanma süreci nasıl işliyor? Dikkat etmem gereken noktalar nelerdir?

Hocam, maalesef Türkiye'de aynı operatöre sadık kalmanın bir manası yok. Her taahhüt döneminde hangisi mantıklıysa ona geçmek en mantıklısı; ayrıca böyle yaptığınızda yeni müşteri olduğunuzdan daha uyguna alabiliyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, maalesef Türkiye'de aynı operatöre sadık kalmanın bir manası yok. Her taahhüt döneminde hangisi mantıklıysa ona geçmek en mantıklısı; ayrıca böyle yaptığınızda yeni müşteri olduğunuzdan daha uyguna alabiliyorsunuz.
Peki Vodafone'a geçip 3 gün sonra geri Turkcell'e geçsem olur mu?

Hocam 1 gün bile başka operatöre geçseniz yine yeni müşteri sayılıyorsunuz Turkcell'de. Türk Telekom sadece yeni müşteri sayılmak için 90 gün şartını koymuş. Normalde 90 gün diye bir şart yok.

Peki Vodafone'a geçip 3 gün sonra geri Turkcell'e geçsem olur mu?
1 gün bile bekleseniz olur.

Şimdi sırf merak ettiğim için ilçemdeki Turkcell bayisine gidip sordum. Şu anda Turkcell'de yeni müşteri sayılabilmek için diğer operatörde 1 ay vakit geçirmek gerekiyormuş. Aslında bundan birkaç yıl önce de böyle bir kısıtlama olduğunu hatırlıyorum, fakat bir ara kaldırılmıştı. Şimdi anlaşılan yeni müşteri sayılmak için 1 ay bekleme şartı gelmiş.

Yine de TT'ye göre daha iyi, orada yeni müşteri sayılmak için 90 gün (3 ay) beklemek gerekiyor, şaka gibi...

O halde taahhüdüm bitince 1 ay Vodafone'da vakit geçirip sonra geri Turkcell'e döneceğim gibi görünüyor.