Haklısın. Kazığın seviyesi zevkin derecesini belirliyor.

Herkesin anlayışı farklıdır, kazığı kendince yorumlar. Ben mesela glass pad alacağım. 7K'ya kadar para bağlayabilirim ürüne. Daha satışa geçmediler. Stok tarihi bile verilmedi ama parası hazır yani. Benim açımdan kazıklık bir durum yok. Hiç alıp kullanmasam, kenarda bekletsem bile aldığım fiyatın üzerine 5-6 ay sonra sıfır kapalı kutu olarak çok rahat satabilirim. Kullandığım senaryoda bile bu durum aynı.

Son düzenleme:
Herkesin anlayışı farklıdır, kazığı kendince yorumlar. Ben mesela glass pad alacağım. 7K'ya kadar para bağlayabilirim ürüne. Daha satışa geçmediler. Stok tarihi bile verilmedi ama parası hazır yani. Benim açımdan kazıklık bir durum yok. Hiç alıp kullanmasam, kenarda bekletsem bile aldığım fiyatın üzerine 5-6 ay sonra sıfır kapalı kutu olarak çok rahat satabilirim. Kullandığım senaryoda bile bu durum aynı.
Bir ürün ederinin fazla üzerinde ise kazık kazıktır. Senin benim paran olur o kazığı pek hissetmeyebilirsin. Bunu sırf marka diye satılan ürünlerden anlayabiliriz. Mesela kadınlar çok yüksek fiyatlı markalı çantalar alabiliyorlar. Sanane diyen çıkabilir tabi. Ama bu kazığın kazık olmadığı gerçeğini değiştirmiyor. Dediğim gibi zevk meselesi. Bazen bağımlılık bazen alışveriş çılgınlığı gibi psikolojik sebepler de var tabi ki.

Zamanında Philips 10 bin liralardan Airfryer satmıştı. Yurtdışından çok daha pahalı şekilde. Sonradan 800 1000 liraya satılır hale geldi. Farklı markalarda.

Ben burada kişinin ekonomik durumundan bahsetmiyorum. Bazen ihtiyacımızın olmadığı ürünler de sırf indirimde diye alabiliyoruz. Ürün kazık değil bu sefer indirim adı altında ihtiyacın olmayan bir ürünü de satabiliyorlar. Ha elden çıkartırsın bilmem kaç ay sonra satarsın zararım olmaz noktaları başka boyutlar.

Bu mousepad özelinde de gerçekten ne gibi bir farkı var. Pro seviyede oyunculara fark yaratıyor mu bilemiyorum. Muhtemelen çoğumuzun ihtiyacı olmadığını düşünüyorum.

Mouse pad'in olayı alışmaktır, 500 TL'lik mouse pad ile 5.000 TL'lik mouse pad arasında alıştıktan sonra fark olmaz. Gidip bunlara para kaptırmayın.

2006'dan beri gaming ekipman alan, sektörü bilen bir abiniz olarak söylüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mouse pad'in olayı alışmaktır, 500 TL'lik mouse pad ile 5.000 TL'lik mouse pad arasında alıştıktan sonra fark olmaz. Gidip bunlara para kaptırmayın.

Altı yaşından beri ekipman mı alıyorsun abi? Vay be, ne adamlar var. :)

Benden bu ürüne bu para çıkmaz, vermem orası ayrı bir mevzu da;

Bu işler 2006'dan beri deneyimle olmuyor maalesef ki. Elbette kalite farkı olabilir, ben bu fiyatı etmeyeceğini düşünüyorum. Ama bu demek olmuyor ki bu görüşe katılıyorum. Bence yıl argümanını bir şey önerirken kullanmayın, güveni daha çok kırıyor.

Marka sevdalısı ile markanın hater'lığını yapanı aynı kefeye koyarım ben. Marka yani bu direkt sana yararı olacak diye bir şey de yok zararı olacak diye de bir şey yok. Mübarek öyle bir sallamış ki... Normal açıklama yapsan kimse bir şey demez.

Artisan mousepad'lar iyi veya kötüdür ama bizim ülkede her şey gereksiz pahalı. O yüzden bu nedenle kazık gibi gelebiliyor olabilir bence.