Mezuna bırakan ve temeli olmayan birisi, YKS'ye nasıl hazırlanmalı?

Merhaba arkadaşlar.

Sayısal öğrencisiyim ve temelim sıfır.
Hedefim uzun vadede derece yapmak (2027 YKS'ye hazırlanıyorum).
Normalde YKS 25 öğrencisiydim, mezuna bırakıyorum.

Elimdeki kaynaklar:
  • Matematik (TYT): 10 Günde Temel, 345 Start, 345 TYT, 3D, Matematiğin İlacı.
  • Fizik: Hız ve Renk + Özcan Aykın
  • Kimya: Hız ve Renk + Kimya Adası
  • Biyoloji: 0. Biyoloji + Dr. Biyoloji
  • Türkçe: Bilgi Sarmal, Hız ve Renk
  • Dil Bilgisi: Limit, Hız ve Renk
Çalışma mantığım şu şekilde:
→ Kolay → orta → zor
→ Konuyu öğren → soru çöz → tekrar yap

Şu an sıfırdan başladım. Mesela örneğin TYT Kimya konularının hepsini bitirip bütün soruları Hız ve Renk'ten çözdükten sonra orta seviyeye geçmeyi planlıyorum. Sizce bu mantık doğru mu? Sıfırdan başlayıp derece yapanlar veya tecrübeli arkadaşlar, siz hangi sırayla kaynak kullandınız? Denemelere ne zaman başladınız?

Ayrıca maddi durumum çok geniş değil, bu yüzden her seviyede sadece bir kitap bitirip sonraki seviyeye geçmeyi düşünüyorum.

Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Aynı durumda olanlar varsa birbirimize destek olmak için memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tablet almayı düşünebilirsiniz. MatePad 11.5 öneririm. Fiyatı uygun diğer tabletlere göre. Hem kalemi içinden çıkıyor. Kitapların pdflerini indirebilir, Eyüp b vdd serilerini takip edebilirsiniz. Ayrıca not çıkarmayı ve bunları gruplandırmayı bayağı kolaylaştırıyor. Aylık takvim üzerinden tekrar yapacağınız konuları belirleyip ona göre ilerlersiniz. Bu süreci planlı yürütmek önemli.

Hocam tabletim var Samsung Galaxsy Tab A9 ders için almıştım.

Şahsen mezuna bile kalmamayı tercih ederdim puan düşük olduğundan okumak bile istemiyordum ama dandik bir yere girdik 1 sene daha kaybettikten sonra ki temel 0 deyip 2 sene mezuna kalmayı düşünüyorsun okumak isteyen adamın 4 senede kendini 0'dan 1'e getiremeyeceğine inanmıyorum durumun da yoksa en iyisi çıraklık denemek bence, bazı belediyelerde ücretsiz kurslar var arıcılık olur bilgisayar işletmenliği olur hatta şeflik bile olur bu tarz yeterlilikler daha rahat işler bulman için de ön ayak olur.
Gel gelelim illa deneyeceğim dersen kolay orta zor gibi bir saçmalığa gerek yok (kaynak açısından) konuları ayırabilirsin yapabildiklerine ve yapamadıklarına göre bunun harici bol bol soru çöz, özellikle çözümlü olanları gerekirse PDF falan indir tablet varsa üstüne yazabilirsin gene ama yazmadığın hallerini de yedekle 2 sene çalışsacaksan eğer günlük yüzlerce soru çözeceğin vakitler olacaktır dönüp dolaşıp tekrar çözersin özellikle de zorlandığın kısımları çözüm yeterli gelmezse konuyu araştır gerekirse videoları özetleri baştan oku öğren, kendine belli başlı not uygulamaları bul ben şahsen öğrenmesi zahmetli olanları sevmiyorum anytype ve cherrytree kullanıyorum şu an yapamadığın soruları ve konuları not al haftada 1 gün tekrar (sorulara ve konulara geri döneceğin gün olsun) yap ama bunu en azından tüm konuları 1 kere bitirdikten sonra yapmanı öneriyorum başta zaten çalıştığın konularda sorular çözer yapamadığında özetleri tekrar incelersin o konu için.

Eğer istersen yaparsın ancak istemek yeterli değil disiplinli olman lazım eğer disiplini sağlarsan içinden bile geçersin kötü yorumlara aldanma içinde ki mücevheri sadece sen biliyorsun. (motivasyon konuşması gibi oldu ama gerçekler bu)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…