emo16

Uzman
Herkese iyi Sosyaller,

Pazarama'da indirim ve bonus ile beraber 800 TL Mi Band 9 satın aldım ama madem para veriyorum arama özelliği olan hem de uygun fiyatlı olarak Redmi 5 Lite ilgimi çekti. Taksite vurduğumda aylık çok cüzzi rakama denk gelecek. Ne almamı önerirsiniz?

Evet biri bileklik biri saat olarak geçiyor ama parasını da hak etsin istiyorum. 1.500 TL civarında Mi Band 10 olsaydı hiç düşünmezdim ama maalesef.

Mi Band 9 = 800 TL denk geliyor.
Redmi 5 Lite = 1.800 TL denk gelmektedir.

Özellik açısından redmi 5 lite bi tık daha avantajlı ki zaten buna oranla fiyatıda yüksek. Mi band 9 ise daha çok hafiflik isteyen kullanıcılar için uygun. Eğer spor ile ilgileniyorsanız mi band 9 bu konuda yardımcı olucaktır. Fakat redmi 5 lite uzun kullanımda sizi daha çok tatmin eder. Youtube üzerinden 2 saatinde incelemelerine bakıp biraz daha bilgi edinip kararınızı netleştirebilirsiniz. Ek olarak ikiside fiyatını hakediyor. Seçim size kalmış bileklik mi saat mi?

Redmi Watch 5 Lite kullanıyorum ve saatten konuşma özelliği gerçekten işime yarıyor. Sırf bu yüzden uyurken bile telefonumu sessiz'e alıp saatten gelen aramaları kimin aradığına barak açıp açmama arasında seçim yapabiliyorum. E bunu telefonla da yaparsın denebilir ama çok fazla efor sarf etmeden kısa bir konuşma yapıp uykuma kaldığım yerden devam edebiliyorum. Yemek yapma, yeme vb. müsait olunmayan zamanlarda bile tek dokunma ile meramımı anlatıp ben sana geri dönüş yapacağım diyip işime kaldığım yerden devam ediyorum. Yani bana kolaylık olarak geliyor ama size gelmeyebilir, tamamen kişinin hayatı ve kullanım koşullarına bağlı değişkenlik gösteren durumlar.

Redmi Watch 5 Lite kullanıyorum ve saatten konuşma özelliği gerçekten işime yarıyor. Sırf bu yüzden uyurken bile telefonumu Sessiz'e alıp saatten gelen aramaları kimin aradığına barak açıp açmama arasında seçim yapabiliyorum. E bunu telefonla da yaparsın denebilir ama çok fazla efor sarf etmeden kısa bir konuşma yapıp uykuma kaldığım yerden devam edebiliyorum. Yemek yapma, yeme vb. müsait olunmayan zamanlarda bile tek dokunma ile meramımı anlatıp ben sana geri dönüş yapacağım deyip işime kaldığım yerden devam ediyorum. Yani bana kolaylık olarak geliyor ama size gelmeyebilir, tamamen kişinin hayatı ve kullanım koşullarına bağlı değişkenlik gösteren durumlar.

Açıkçası konuşma özelliğinin olmasının da istemem bu bir yandan. Elektrikçi olduğumdan elimde iş yerinde genelde eldiven oluyor ve telefon çıkaramıyorum kolay kolay. Ve bu yüzden koldan konuşmak avantajlı olacaktır düşünüyorum hem de GPS özelliği olması avantajıma gelir düşünüyorum. Oppo Watch 46mm kullandım 2 sene önce bana göre mükemmel bir cihazdı Wi-Fi ve Play Store dahil vardı en çok güzel özelliği ise yağmurda iken koldan konuşmamdı ondan düşünmüyor değilim açıkçası çok kafamı çeliyor

Güneş altında ekran parlaklığı yeter midir?

Açıkçası konuşma özelliğinin olmasının da istemem bu bir yandan. Elektrikçi olduğumdan elimde iş yerinde genelde eldiven oluyor ve telefon çıkaramıyorum kolay kolay. Ve bu yüzden koldan konuşmak avantajlı olacaktır düşünüyorum hem de GPS özelliği olması avantajıma gelir düşünüyorum. Oppo Watch 46mm kullandım 2 sene önce bana göre mükemmel bir cihazdı Wi-Fi ve Play Store dahil vardı en çok güzel özelliği ise yağmurda iken koldan konuşmamdı ondan düşünmüyor değilim açıkçası çok kafamı çeliyor

Güneş altında ekran parlaklığı yeter midir?
600 nit parlaklığı var. Benim huawei watch fit 3 saatimde 1500 nit parlaklık var (parlaklığı %60 civarı kullanıyorum) ve güneş altında az çok yazıları vs. okuyabiliyorum. 600 nit için belki birazcık elinle gölge yapman gerekebilir.