Microsoft artık bana çok çağ dışı geliyor maalesef. Kalkıp şimdi iOS'a aktarmak istesen bir dünya zahmet hocam. Güzel ama insanı hapsediyor. 🫡
Büyük teknoloji şirketlerinin hiçbir ürünü kullanılmaz bu saatten sonra. Eskiden veriler reklam verenlere satılıyordu. Şimdi yapay zeka eğitiyorlar. Gözetim de cabası.

Hocalarım, hepinize teşekkür ediyorum. Ente kullanmaya başladım, senkronizasyon harika çalışıyor. Bir yandan da Proton elimin altında duruyor, sıkıntı yaşarsam artık direkt ona zıplayacağım. Bu kadar mı fark eder, Microsoft ile yolları ayırdıktan sonra resmen gençleştim.

Google Authenticator'u da bir inceleyin derim.

Sayın Tuzla Belediyesi hocam, öğlen Ente'ye geçtim. Ona da baktım ama beni pek tatmin etmedi. Şifreler, 2FA kodları vesaire hepsini farklı farklı yerlere taşıyayım, bir yandan da tek bir yerde olmasın dedim. Çünkü bazı hesaplarıma saldırılar vardı. Sanırım Google bu konuda uçtan uca şifreleme de kullanmıyor, tam emin değilim.

Discord yüzünden kullanıyorum hocam.
Yani 2FA'yi disable edip yeniden QR kod olusturup tasimak da oluyor. Ben de Discord keylerimi silip yeniden Ente'ye tasidim.
Authy cidden olu bir proje. Hesabinizi kaybetmeniz durumda recovery etmek icin SMS kod bile gelmiyor, direkt kapatmis mukemmel Twilio. Hesap silme daha vahim, hesap silme kisminda artik mevcut olmayan desktop appinden yapmanizi oneriyor, yapmayinca da ayni OTP sorunu yuzunden calismiyor. Maalesef keyleri export da etmek mumkun degil, bu yuzden ne kadar yorucu olsa da hesaplari tasimak lazim derhal.

Sayın Tuzla Belediyesi hocam, öğlen Ente'ye geçtim. Ona da baktım ama beni pek tatmin etmedi. Şifreler, 2FA kodları vesaire hepsini farklı farklı yerlere taşıyayım, bir yandan da tek bir yerde olmasın dedim. Çünkü bazı hesaplarıma saldırılar vardı. Sanırım Google bu konuda uçtan uca şifreleme de kullanmıyor, tam emin değilim.
Big tech'ten uzak dur.