Dostlar selam,

Ente Auth masaüstü sürümünü de indirdim. Bilgisayarda virüs yok, Kaspersky Premium da kullanıyorum. Bu uygulamanın masaüstü sürümü de kullanılır mı, tavsiye eder misiniz? Riskli derseniz şayet masaüstü sürümünü kullanmayacağım.

@Hermione Jean Granger @001 @LazJedi
Gunluk kullanimda masaustu surumu de sorun cikartmaz. Ama cok kritik hesaplarda ana 2FA cihazi telefon olursa daha guvenilir olur.

@Eagles Hocam Yubikey diye bir cihaz var ve bu en iyi koruma yöntemlerinden biriymiş sanırım. Yubikey hakkında ne düşünüyorsun?
Sizce konuda bahsedilen uygulamalar mı daha iyi? Yoksa Yubikey gibi bir cihaz mı daha iyi?

Selam dostlar,

Aktif olarak Microsoft Authenticator kullanıyorum ancak özellikle dışa aktarma ve senkronizasyon konusunda maalesef bazı rakiplerinin gerisinde kalıyor. Mesela bildiğim kadarıyla platform değişikliği yapılırsa, Android cihazdan iOS cihazlara geçiş yaparsam tek tek eklemek falan gerekiyormuş. Aynı platformda kalınırsa yeniden kurtarma seçeneği ile aktarım oluyor Microsoft Authenticator üzerinde. Uçtan uca şifrelemeye sahip, güvenli, açık kaynak kodlu ve esnek bir 2FA programı arıyorum. Biraz araştırma yaptım, iki üç tane uygulama gördüm ama tam emin olamadım, o yüzden önerilerinizi rica ediyorum. Başka alternatiflere de açığım bu arada.

@Hermione Jean Granger @WebSmith

Aklımdaki uygulamalar:

Proton Authenticator
2FAS Authenticator
Ente Authenticator
KeePassXC indir, istediğin bir bulut servisi ile senkronize et; ancak ana şifreyi dijital olarak hiçbir yere kaydetme. Şifreni hem güçlü hem de hafızada tutulabilir şekilde belirle; ardından bir kağıda yazıp kartonla bantlayarak sağlamlaştır. Bu kağıdın birden fazla yedeği olsun. Üzerine ne şifresi olduğunu yazma; onun neyin şifresi olduğunu sadece sen bil.

Gunluk kullanimda masaustu surumu de sorun cikartmaz. Ama cok kritik hesaplarda ana 2FA cihazi telefon olursa daha guvenilir olur.

Teşekkürler Tokatlı Hermione. 🫡

En iyi 2FA uygulaması Proton Authenticator.

Hocam, onu yedek olarak tutuyorum, şimdilik Ente'ye geçtim.

@Eagles Hocam Yubikey diye bir cihaz var ve bu en iyi koruma yöntemlerinden biriymiş sanırım. Yubikey hakkında ne düşünüyorsun?
Sizce konuda bahsedilen uygulamalar mı daha iyi? Yoksa Yubikey gibi bir cihaz mı daha iyi?

Onu ben de gördüm ama pek bilgim yok hocam ya. Daha bilgili arkadaşlara sormak lazım, ben de acemiyim bu konuda.

Hiçbir sorun olmaz. Veriler yerelde şifreli tutuluyor.

Teşekkür ettim hocam. 🫡

KeePassXC indir, istediğin bir bulut servisi ile senkronize et; ancak ana şifreyi dijital olarak hiçbir yere kaydetme. Şifreni hem güçlü hem de hafızada tutulabilir şekilde belirle; ardından bir kağıda yazıp kartonla bantlayarak sağlamlaştır. Bu kağıdın birden fazla yedeği olsun. Üzerine ne şifresi olduğunu yazma; onun neyin şifresi olduğunu sadece sen bil.

Üstat şimdilik Ente'deyim ama zaman neler gösterir bilemiyorum. Mesajını yer işaretlerime ekledim şimdi forumda. Senin önerdiğin yöntem de bayağı sağlam yalnız.🫡