Kredi veya banka kartınızı kullanıma kapatın bir şey olmaz.
Azure normal kullanım gibi, kullandığınız servislerin maliyetini hesaplamaya devam eder, ancak hesap kesim tarihi gelince kredinizden düşülür bu maliyet yani sizden ödeme alınmaz.
Ondan yana sıkıntı yok limit vermiyorum ama böyle fatura çıkıp da ödemezsem hesabı kaparlar zaten bu aboneliğe zor geçtim normalde deneme üyeliğinden kullandıkça ödeye geçince hatayla karşılaşıyorlar.
Siz daha önce kullandınız mı?
Sürekli kullanıyorum, işim gereği Azure ve DigitalOcean'dan aldığım hizmetler var.
SSD, HDD'ye göre daha yeni bir teknoloji olmasına rağmen bir çok sanal makinede artık varsayılan olarak SSD geliyor hatta çoğu servis artık HDD sunmuyor bile ama yüksek veri kapasitesine ihtiyaç varsa SaS HDD paketleri mevcut onları kullanmıyorsanız HDD değil SSD tahsis etmiş olmaları lazım Azure'da da durum farklı değil, şu an kullandığınız sanal makinede HDD mi var?Anladım hocam peki bir soru soracağım HDD yerine standart SSD kullansam faturaya yansır mı?
SSD, HDD'ye göre daha yeni bir teknoloji olmasına rağmen birçok sanal makinede artık varsayılan olarak SSD geliyor hatta çoğu servis artık HDD sunmuyor bile ama yüksek veri kapasitesine ihtiyaç varsa sas HDD paketleri mevcut onları kullanmıyorsanız HDD değil SSD tahsis etmiş olmaları lazım Azure'da da durum farklı değil, şu an kullandığınız sanal makinede HDD mi var?
Azure yerine DigitalOcen, hetzner ya da vultr öneririm, Azure bunlara nazaran daha maliyetlidir ve yönetilmesi zordur, özellikle DijitalOcean diğerlerine göre oldukça düşük maliyetli sanal makineler sağlıyor, tabi Windows olmadığını varsayarak söylüyorum bunlarıBen serverı sildim bu ücretleri görünce, çünkü ücretsiz kullanımda standart HDD falan diyordu bende kurulumda HDD'yi seçip kurdum.
Azure yerine Digitalocen, hetzner ya da Vultr öneririm, Azure bunlara nazaran daha maliyetlidir ve yönetilmesi zordur, özellikle dijitalocean diğerlerine göre oldukça düşük maliyetli sanal makineler sağlıyor, tabii Windows olmadığını varsayarak söylüyorum bunları![]()