Kullanmasan bile Chrome arama geçmişini Edge ile eşitliyor iznin olmasa bile. Tarayıcıyı zorla varsayılan yaptırıyor. Adeta bir spyware gibi çalışıyor. Linux'ta öyle bir şey yok rahat rahat kullanıyorum kimsede bana karışamıyor. Microsoft'un Edge'yi nasıl bir spyware gibi kullandığı ile ilgili makaleyi aşağıya bırakıyorum merak eden okuyabilir.
Bu olaya rağmen neden hala kendi tarayıcılarına zorla geçirmeye çalışıyorlar ki? Zaten bu telemetriyi kullanırken tüm verileri almış olmuyorlar mı bir bakıma 🤡

Eki Görüntüle 27503

Microsoft, Bing'i kullanmanız için Chrome'da reklam göstermeye başladı. İnternet arama motoru olan Bing'i daha fazla kullanıcıya ulaştırmak için Windows 10 ve Windows 11 işletim sistemlerinde Chrome kullanıcılarına, engellenemeyen pop-uplar aracılığıyla Bing'i denemeleri için Microsoft çağrıda bulunuyor. Konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kaynak: Microsoft Google'ı çok kızdırdı, ipler kopmak üzere
Linux candır.
Sırf Microsoft şirketinden kurtulmak için kurdum ve çok rahat ana makineme kurdum.

Bu olaya rağmen neden hala kendi tarayıcılarına zorla geçirmeye çalışıyorlar ki? Zaten bu telemetriyi kullanırken tüm verileri almış olmuyorlar mı bir bakıma 🤡

Para için Edge içerisinde bazı premium özellikler var bildiğim kadarı ile. Mesela PDF düzenlemek için para ödemeniz falan lazım. Aynı zamanda Copilot ve Bing kullanımına alıştırmaya çalışıyorlar.

Bu adam işi biliyor kendisi çok kral adamdır.

Anladık MS, ortada IE vakası yok ama kimse dayatma istemiyor neyin kafasını yaşıyorsun acaba?