Merhabalar! Eğer internetten derin araştırmalar yapıp bir yazı yazmak istiyorsanız veya bunun gibi bir iş yapmak istiyorsanız aşağıdaki pro prompt'umu kullanabilirsiniz.
Ben bazen kullanıyorum ve cidden iş görüyor.
Tabii ki üstün kaliteli bir çıktı her zaman mümkün olmuyor.
Bildiğiniz gibi Copilot, Bing arama motoruna entegre GPT-4 dil modeli kullanan bir AI sohbet botu.
Copilot, Search eklentisi açıksa, isteminize uygun web aramaları gerçekleştirir ve arama sonuçlarından edindiği bilgileri kaynak edinerek size bir çıktı sunar.
Ama biz Copilot'a web araması yapması için anahtar kelimeleri kendimiz verebiliriz ve buna göre bir istemde bulunabiliriz. Bu prompt'ta bunu yapıyoruz.
Copilot internette geniş bir arama yapıp bütün kaynaklardan edindiği bilgileri kullanarak sizin isteğinize paralel bir çıktı sunacaktır.
Prompt her modda çalışabilir. Ama en uygun modun "Daha Yaratıcı" mod olduğunu söyleyebilirim.
Her zaman değil, ama iş gördüğü durumlarım oldu.
İyi akşamlar!
Ben bazen kullanıyorum ve cidden iş görüyor.
Tabii ki üstün kaliteli bir çıktı her zaman mümkün olmuyor.
Bildiğiniz gibi Copilot, Bing arama motoruna entegre GPT-4 dil modeli kullanan bir AI sohbet botu.
Copilot, Search eklentisi açıksa, isteminize uygun web aramaları gerçekleştirir ve arama sonuçlarından edindiği bilgileri kaynak edinerek size bir çıktı sunar.
Ama biz Copilot'a web araması yapması için anahtar kelimeleri kendimiz verebiliriz ve buna göre bir istemde bulunabiliriz. Bu prompt'ta bunu yapıyoruz.
Copilot internette geniş bir arama yapıp bütün kaynaklardan edindiği bilgileri kullanarak sizin isteğinize paralel bir çıktı sunacaktır.
Prompt her modda çalışabilir. Ama en uygun modun "Daha Yaratıcı" mod olduğunu söyleyebilirim.
| Pro Prompt: |
| Şunları tek tek araştır: "". Sonra araştırdıklarını, öğrendiklerini düşün. Daha sonra bu konuları kendi GPT veri kümende de araştır ve düşün. Sonra öğrendiğin tüm bilgileri harmanlayarak bir "" yazısı yaz. Bu yazının uzunluğu "", hedef kitlesi "", dili "". |
| Pro Prompt kullanım şeması: |
| Şunları tek tek araştır: "anahtar kelime 1, anahtar kelime 2, anahtar kelime 3, vs...". Sonra araştırdıklarını, öğrendiklerini düşün. Daha sonra bu konuları kendi GPT veri kümende de araştır ve düşün. Sonra öğrendiğin tüm bilgileri harmanlayarak bir "haber/blog/bilimsel makale vs..." yazısı yaz. Bu yazının uzunluğu "orta/uzun vs...", hedef kitlesi "konunun meraklıları/hiçbir şey bilmeyenler vs...", dili "profesyonel/gündelik ton/şakacı/mizahsel vs...". |
| Pro Prompt kullanım örneği: |
| Şunları tek tek araştır: "OpenAI GPT-4o, OpenAI GPT-4o released, OpenAI GPT-4o announced, GPT4o features, GPT-4o applications, OpenAI GPT-4o model". Sonra araştırdıklarını, öğrendiklerini düşün. Daha sonra bu konuları kendi GPT veri kümende de araştır ve düşün. Sonra öğrendiğin tüm bilgileri harmanlayarak bir "haber" yazısı yaz. Bu yazının uzunluğu "çok uzun", hedef kitlesi "teknoloji meraklıları", dili "profesyonel teknoloji haberciliği". |
Her zaman değil, ama iş gördüğü durumlarım oldu.
İyi akşamlar!
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: