Chrome'u geçse bile yine internetin kontrolü Google'ın elinde olacak. Çünkü Edge de Chromium tabanlı olduğu için her şey yine Google'ın elinde. Onun için en doğru seçim Firefox. Mümkünse Windows'u da bırakın Linux kullanın. Linux + Firefox candır.
Detaylar
Kim cevapladı?Max Caulfield
Üstün
İkinci sistem olarak Arch Linux yüklü ancak BF1 gibi çekirdek seviyesinde anti hile kullanan oyunlar oynadığım için Windows'u komple bırakmam mümkün değilChrome'u geçse bile yine internetin kontrolü Google'ın elinde olacak. Çünkü Edge de Chromium tabanlı olduğu için her şey yine Google'ın elinde. Onun için en doğru seçim Firefox. Mümkünse Windows'u da bırakın Linux kullanın. Linux + Firefox candır.
Firefox tabanlı tarayıcılar da bazı kompleks web uygulamalarında düzgün çalışmıyor. Mesela VSCode Web Server arayüzü Firefox'ta sorunluydu, her arayüze girdiğimde eklenti yüklenmesi takılıyordu. Tek tek eklentileri devre dışı bırakıp sonra yeniden etkinleştirince düzeliyordu. Ancak sayfayı yenilediğim anda tak diye yeniden bozuluyordu. Bu gibi sorunlar beni yeniden Chromium tabanlı tarayıcılar kullanmaya itti. Şu anda Brave kullanıyorum.
Microsoft kendi tarayıcısını ön plana çıkarmasını anlayabiliyorum. Sonuçta apple Safariyi, google chrome u, windows edge ön plana çıkarmaya çalışıyor. Sorun şu ki edge hantal bir tarayıcı. Benim sistemim de hem yavaş çalışıyor hem de fazla kaynak tüketiyor. Her sistem için iyi optimize edilmemiş kısacası. Mesela android de chrome canavar gibi çalışıyor hangi telefon olursa olsun. Veya ıphone kullanıyorsanız safari canavar gibi çalışır ki ıphone da safarinin kullanım oranı %82 dir. İnsanlar genel olarak bir tarayıcı iyi çalışıyorsa değiştirme zahmetine girmiyor. Microsoft istediği kadar dayatma yapsın tarayıcı performansını iyileştirmediği sürece kullanım oranı düşük kalmaya devam edecek.
Batuhan445
Uzman
En son örnek "Outlook(new)" dir, güzelim Posta uygulamasını sonlandırdılar.
Max Caulfield
Üstün
Onu eklemeyi unutmuşum, iyi ki de hatırlattınız. Doğal Windows uygulaması olan Mail varken PWA rezaleti yeni Outlook uygulamasına geçtiler.En son örnek "Outlook(new)" dir, güzelim Posta uygulamasını sonlandırdılar.
Sırf bu yüzden Microsoft Edge sistemin her yerine yerleşiyor.
Göründüğü Gibi Olan
Yetkin
- Makaleler
- 1
Linux'ta böyle bir sorun yok dostum