Modlu kullanmak performans düşüklüğü yaratıyor mu veya Riot Client gibi uygulamaların sorun çıkarmasına?
- Tam tersi Performans arttırıyor zaten amaçları o.

-Ben sorun yaşamadım hiç (Kullandığın modlu Windows sürümüne göre değişebilir).
Çok düşük ihtimalle belki yaşadın diyelim sorunu Çözmek kolaydır diye düşünüyorum.

Revo Uninstaller ile kaldırabilirsin. Ben ne zaman bilgisayarı formatlasam Windows'un getirdiği tüm uygulamaları Edge, DevHome, Clipchamp vs. hepsini kaldırıyorum Revo ile, sistemi gereksiz şişirdiği için.

2 adet sorum olacak:

1-Yaklaşık 10 dakika önce christitus tech adlı kanalın uygulamasını poweshellden çalıştırmayı denedim ki çalıştı fakat dalgınlığıma gelip antivirüs programın açık kalmış ve ondan dolayı sistem iptal edildi. Bilgisayarı açtığımda antivirüs programı bilgisayarınızdaki virüsleri silecektir şeklinde bir ekran geldi. Bu durum normal mi?

2-Microsoft Edge bilgisayarda çökmeye sebebiyet veriyor. Her seferinde bunu nasıl kaldırabilirim?
Önce güvenlik duvarını kapatın ardından Microsoft Edge yerine tercih ettiğiniz başka bir tarayıcıyı kurarak başlayın, genellikle sadece varsayılan tarayıcınızı değiştirmek çoğu kullanıcı için yeterlidir, ancak Edge'i sistemden tamamen kaldırmak isterseniz debloat olarak bilinen daha karmaşık ve dikkatli yapılması gereken adımları uygulamalısınız;
  1. Win11Debloater ile gereksiz Windows uygulamalarını silin bu araç genelde Edge Browser'ı kaldırma seçeneği sunar ancak işe yaramazsa ya da Edge geri gelmişse endişelenmeyin sıralamayı takip edin 4. adımı uygulayın.
  2. Chris Titus Tech's Windows Utility aracıyla güncelleme ayarlarını "sadece güvenlik güncellemeleri" olacak şekilde değiştirin.
  3. O&O ShutUp10++ ile gereksiz telemetri hizmetlerini recommend ayarlar seçeneğiyle kapatın.
  4. Sonrasında Edge hala gitmemişse Edge Remover ile Edge adlı kanser tarayıcıya ait her şeyi kaldırın.

2 adet sorum olacak:

1-Yaklaşık 10 dakika önce christitus tech adlı kanalın uygulamasını poweshellden çalıştırmayı denedim ki çalıştı fakat dalgınlığıma gelip antivirüs programın açık kalmış ve ondan dolayı sistem iptal edildi. Bilgisayarı açtığımda antivirüs programı bilgisayarınızdaki virüsleri silecektir şeklinde bir ekran geldi. Bu durum normal mi?

2-Microsoft Edge bilgisayarda çökmeye sebebiyet veriyor. Her seferinde bunu nasıl kaldırabilirim?

En iyi yöntem;
Edge'siz ISO indirmen, bunu UUP'tan gereksiz uygulamaları vs kaldırarak yarı modlu ISO indirmek en saglıklısı.
ISO modlarken ilk yaptığımdır Edge kaldırmak.
F donanımda en ayrıntılı sekilde paylasmıstım.
Tnctr de de vardır.
Baslık:
“Uup dump gereksiz uygulamaları çıkartarak ISO indirme”
Windows 10 Edge silersin
Windows 11 24/25h de silersin güncellemeler ile gelmez.

Dedigim gibi, ISO asamasında silmek en iyi.
Kurulumdan sonra silme ne kadar ugrassanda diger bilesenlerle baglantilı oldugu için, tam silme yapman imkansız ve mavi ekran hatası alma ihtimali oluyor

Kullandıgım ISO 2448 Kasım veya aralık modlamıstım. 3915'e kadar guncellemede hiç Edge vs gelmiyor.

Dosya Ekleri

• 1.webp
    1.webp
    80,8 KB · Görüntüleme: 50