Akef

Uzman
Sormak istediğim iki soru var:
  1. İndirmeyi ara sıra geri çekiyordu, bu fazladan yer kaplamasına neden olur mu?
  2. Bu oyun indiğinde 50-60 ya da 70 GB boş yerim olacak genelde kjfk-kmıa-kden arası sefer yapacağım, bunlara bu boş yer yeter mi? Yetmezse nasıl sınırlandıracağım indirme, yer kaplama miktarını? En kötü ETS 2'yi sileceğim.
Sürümüm: MSFS 2020 premium.

''Indirmeyi ara sira geri cekiyordu'' derken dediginizi tam anlayamadim ancak oyuna ilk girerken butun oyunu tekrar indiriyormus gibi gosterdikten sonra bir anda sorunsuz oyuna giris yapmasini diyorsaniz, normal bir durum o. O bug bende de oluyordu.

Oyuna girdikten sonra Data ayarlarindan ''Rolling Cache'' kapatirsaniz, oyun ''sisme'' yapmiyor aslinda. Bu ''Rolling Cache'' dosyasinin amaci da, surekli gittiginiz rotalarda internetten cekilen dosyalari bu onbellek dosyasina atiyor, tekrar cekmiyor ancak bu dosya yuzunden stutter sorunu yasayanlar cok gordum ve bende 15GB gibi boyutlara bile sisebiliyordu. Kapatmanizi oneririm alaniniz darsa ve takilma yasiyorsaniz. Bu dosya AppData klasorunuzde oluyor bu arada ve oyundan silmenizi oneririm, lokasyonuna gidip elle silmeyin. Varsayilan olarak bu dosyanin 8GB olmasi gerek, yani bos alaniniz gayet yeterli.

Bunun disinda ''Rolling Cache'' kapaliyken oyunun sisme gibi bir durumu yok dedigim gibi. 2024'un aksine internetten cekilen veri daha kucuk boyutta zaten 2020'de.

Şu an indiriyorum. İlk kurulumu yaptıktan sonra (2 GB) yaklaşık olarak 130GB alana daha ihtiyacınız var. İndirmeyi geri çekiyor dediğiniz durum ilerleme kaydedince sıradaki işleme geçiyor. Ayrıca yer kaplamaz veya açmaz.

Dosya Ekleri

• MFS.webp
    MFS.webp
    54,3 KB · Görüntüleme: 74
Şu an indiriyorum. İlk kurulum indirdikten sonra (2 GB) yaklaşık olarak 130GB alana daha ihtiyacınız var. İndirmeyi geri çekiyor dediğiniz durum ilerleme kaydedince sıradaki işleme geçiyor. Ayrıca yer kaplamaz veya açmaz.

Oyunu Xbox'tan indirdim (2 GB) sonra oyunu açtım ve toplam 169 GB indireceğini önümde 5 indirme aşaması olduğunu anladım.
İlk indirme neredeyse 133 GB ama bunun daha %8'i inmişken sadece birkaç dk sonra %3'e gitti, başka aşamaya geçmemişti çünkü 133 GB benim bilgisayara bu internet ile uzun sürede iner (2-3 gün)

Şu an benim %50-60'ı tamamlandı.

Oyunu Xbox'tan indirdim (2 GB) sonra oyunu açtım ve toplam 169 GB indireceğini önümde 5 indirme aşaması olduğunu anladım.
İlk indirme neredeyse 133 GB ama bunun daha %8'i inmişken sadece birkaç dk sonra %3'e gitti, başka aşamaya geçmemişti çünkü 133 GB benim bilgisayara bu internet ile uzun sürede iner (2-3 gün)

Şu an benim %50-60'ı tamamlandı.
Xbox kurulumu ne kadar fark ediyor bilemiyorum. Oyunu Steam uygulaması üzerinden oynuyorum. Daha önce yine kurup kaldırdığım oldu, görselde görebileceğiniz şekilde aynı miktarda alana ihtiyaç duyuyor. 50Mbps ile indiriyorum, biraz süründürüyor maalesef.

50 iyiymiş :D 12 Mbits/s ile indiriyorum, sanırım oyunu oynamaktansa indirmek daha büyük bir mücadele olacak.

Bu arada oyunu 1 hafta indirmekle uğraştıktan sonra yapamadım ve iade edip xplane 12 aldım.

50 iyiymiş :D 12 Mbits/s ile indiriyorum, sanırım oyunu oynamaktansa indirmek daha büyük bir mücadele olacak.

Son düzenleme: