Hocam bu arada konuşmayı Full çevirip koyuyorum merak edenler için:

Son uyarı.
Fotoğraf ve video albümünüz 48 saatten daha kısa sürede paylaşılacak.

Hemen konuya gireceğim: Bu e-posta adresinin şifresi 👉 YGYS5666.

Birbirimizi bir süredir tanıyoruz, en azından ben seni tanıyorum.
Bana "büyük birader" ya da "her şeyi gören göz" diyebilirsin.
Ben, cihazına erişim sağlayan bir Hacker'ım. Tarayıcı geçmişini ve web kameranı da birkaç ay önce izlemeye başladım.

Senin bazı videolarını kaydettim; oldukça tartışmalı "yetişkin" videolar izlerken kendini tatmin ediyordun.
Ailenin, iş arkadaşlarının ve diğer kişilerin böyle bir içeriği görmek isteyeceğini sanmıyorum.
Gördüğün gibi, bu e-postayı kendi adresinden gönderdim (kendi e-posta adresini burada taklit etmiş).

Eğer benimle iletişime geçmek istiyorsan, bunu şu adres üzerinden yapabilirsin:
[verilen e-posta adresi]
Videolarını ve görüntülerini görmemi istemiyorsan, küçük bir miktar parayla "sorunsuz hayatını" kurtarmak için bir anlaşma yapabiliriz.

$1600'ı şu Bitcoin cüzdanına gönder:
BC1qa3af4ajTC3786CZSD839L977r8LCW862E63mv

Parayı gönderdiğin anda, tüm dosyalarını cihazlarından silip bir daha sana yazmayacağım.
Bu, itibarını diğer insanların gözünde mahvetmekten çok daha küçük bir bedel.

Bunun gibi bir olayın tekrar yaşanmaması için, internet güvenliğine daha fazla dikkat etmelisin.
Hesap şifrelerini düzenli olarak değiştir ve tüm hesapların için iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştir.

Şunları yapmamalısın:

E-postama yanıt verme. Bu e-posta adresinden gönderildiğini düşünsen bile, yanıt veremezsin.

Polisi arama.

Sistemi yeniden yüklemeye veya cihazını sıfırlamaya çalışma.
Ben zaten elimdeki içeriklerle ilgileniyorum, cihazlarının kontrolü bende.

Sana tavsiyem: Bu olayı çözmek için gerekli adımları at.
48 saatin var. Eğer bu süre zarfında ödeme yapmazsan, videolarını paylaşmaya başlayacağım.

En iyi dileklerimle.

Bu bir dolandırıcılık e-postasıdır ve tehdit içerikli sahte iddialar taşımaktadır.

Kesinlikle ödeme yapmamalısın. Bu tür mesajlar, kullanıcıları korkutarak para koparmayı amaçlayan klasik "sextortion" (şantaj) dolandırıcılığıdır. Şu adımları izleyebilirsin:

1. şifreyi kontrol et: Belirtilen şifre eski veya kullanmadığın bir şifre olabilir. Ancak bu şifreyi kullandığın başka platformlar varsa hemen değiştir.

2. cihazını tarat: Güvenilir bir antivirüs programı ile cihazını tarat.

3. yetkililere bildir: Bu tür dolandırıcılık e-postalarını ilgili siber suç birimlerine rapor et.

4. e-postayı engelle: Gelen kutunda bu kişiyi spam olarak işaretle ve engelle.

Kısacası kafana takma. Eğer çok istiyorsan e-posta gönderen mail adresine sorgulatma yapabilirsin.

Hocam bu arada konuşmayı Full çevirip koyuyorum merak edenler için:

Son uyarı.
Fotoğraf ve video albümünüz 48 saatten daha kısa sürede paylaşılacak.

Hemen konuya gireceğim: Bu e-posta adresinin şifresi 👉 ygys5666.

Birbirimizi bir süredir tanıyoruz, en azından ben seni tanıyorum.
Bana "büyük birader" ya da "her şeyi gören göz" diyebilirsin.
Ben, cihazına erişim sağlayan bir Hacker'ım. Tarayıcı geçmişini ve web kameranı da birkaç ay önce izlemeye başladım.

Senin bazı videolarını kaydettim; oldukça tartışmalı "yetişkin" videolar izlerken kendini tatmin ediyordun.
Ailenin, iş arkadaşlarının ve diğer kişilerin böyle bir içeriği görmek isteyeceğini sanmıyorum.
Gördüğün gibi, bu e-postayı kendi adresinden gönderdim (kendi e-posta adresini burada taklit etmiş).

Eğer benimle iletişime geçmek istiyorsan, bunu şu adres üzerinden yapabilirsin:
[verilen e-posta adresi]
Videolarını ve görüntülerini görmemi istemiyorsan, küçük bir miktar parayla "sorunsuz hayatını" kurtarmak için bir anlaşma yapabiliriz.

$1600'ı şu Bitcoin cüzdanına gönder:
BC1qa3af4ajTC3786CZSD839L977r8LCW862E63mv

Parayı gönderdiğin anda, tüm dosyalarını cihazlarından silip bir daha sana yazmayacağım.
Bu, itibarını diğer insanların gözünde mahvetmekten çok daha küçük bir bedel.

Bunun gibi bir olayın tekrar yaşanmaması için, internet güvenliğine daha fazla dikkat etmelisin.
Hesap şifrelerini düzenli olarak değiştir ve tüm hesapların için iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştir.

Şunları yapmamalısın:

E-postama yanıt verme. Bu e-posta adresinden gönderildiğini düşünsen bile, yanıt veremezsin.

Polisi arama.

Sistemi yeniden yüklemeye veya cihazını sıfırlamaya çalışma.
Ben zaten elimdeki içeriklerle ilgileniyorum, cihazlarının kontrolü bende.

Sana tavsiyem: Bu olayı çözmek için gerekli adımları at.
48 saatin var. Eğer bu süre zarfında ödeme yapmazsan, videolarını paylaşmaya başlayacağım.

En iyi dileklerimle.

Bu bir dolandırıcılık e-postasıdır ve tehdit içerikli sahte iddialar taşımaktadır.

Kesinlikle ödeme yapmamalısın. Bu tür mesajlar, kullanıcıları korkutarak para koparmayı amaçlayan klasik "sextortion" (şantaj) dolandırıcılığıdır. Şu adımları izleyebilirsin:

1. şifreyi kontrol et: Belirtilen şifre eski veya kullanmadığın bir şifre olabilir. Ancak bu şifreyi kullandığın başka platformlar varsa hemen değiştir.

2. cihazını tarat: Güvenilir bir antivirüs programı ile cihazını tarat.

3. yetkililere bildir: Bu tür dolandırıcılık e-postalarını ilgili siber suç birimlerine rapor et.

4. e-postayı engelle: Gelen kutunda bu kişiyi spam olarak işaretle ve engelle.

Kısacası kafana takma. Eğer çok istiyorsan e-posta gönderilen mail adresine sorgulatma yapabilirsin.

Teşekkürler şu an onun o hesapta olduğunu bildiğim için lazım bilgileri silip çıktım şu an antivirus kuracağım.

Hocam eğer ilgili sitelere üye iseniz oradan mail bulup dolandırmaya çalışıyor olabilir. Fakat eğer bir üyeliğiniz yoksa evet format gerekli.

Keşke formatında çözülebilecek bir şey olsaydı ama neyse yedeklemeyi yaparken antivirus bunları buldu bunlarla sizce bir alakası var mıdır?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250114_180059_ESET Mobile Security.webp
    Screenshot_20250114_180059_ESET Mobile Security.webp
    108 KB · Görüntüleme: 71