İnceleme Microsoft SwiftKey Klavye

Telefonu sıfırladıktan sonra ilk yüklediğim şey. 3 yıldır kullanıyorum çok güzel. Gboard çok komik gözüküyor bana.

Şimdi tekrar baktımda Gif kısmında Gboard çok geri kalmış. Sticker tarzı gifler var sadece. Swiftkey'de ise Tenor olduğu için çok kaliteli Gif'ler var.

Son düzenleme:
Moderasyona not: Lütfen mesajdaki hataları düzeltmeyin. Örnek göstermek için bilinçli yapıldı. Çok ban atmak istiyorsanız atıp herkese görünen mesaj bırakın.

Sony telefonum bozulunca ve kendileri ülkeden gidince mecbur başka marka telefon almıştım. O sözlük özelliğini hiçbirinde göremedim. Her biri Türkçe kelimelerde iğrençler. İstisnasız böyle. O kadar ek olmasını alet kaldıramıyor ya da insanların yazdığından öğrenen yapay zeka (herhalde elle tek tek girmiyorlardır) çok kötü programlanmış. Şimdi bunun aynısını kendi normal yazma şeklimle, yani yanlış tuşlara da basarak, hiç elle düzeltme yapmadan sürprizbozan içine yazacağım. Farkı siz görün. Dizilim İngilizce, sözlüklerde hem Türkçe hem İngilizce açık.

Şansa güzel denk gelmiş. Sürprizbozan kötü. Çok kabul gören bir kelime olmadığı için kabul edilebilir ama neden özel kelime diye düşünüyor bilmiyorum. Istisnasız var bir de.

Kabaca örnek vermek gerekirse özellikle "yapmandan" gibi kelimeler "yapma dan" şekline dönüşüyor. Hem de doğru yazmanıza rağmen. Her seferinde tek tek öğretmeniz gerekiyor. Sony klavye bilmediği şeyde sizden öğrenip sözlüğü e yazardı. Oradan elle seçip bunu yanlış öğrenmişsin, sil veya bunun doğrusu böyle diyerek değişiklik yapabiliyorsunuz. Mesela az önce yapabiliyordunuz yazdım. D harfine doğru bastım. İlk A yerine W harfine bastım. Buna rağmen yapabiliyordunuz yerine yapabiliyorsunuz yapmayı tercih etti. Bunun mantıklı bir açıklaması var mı sizce? Daha yakın olanı varken diğeri olduğunu tahmin ediyor. Keza şimdi fark ettim. Sozlugune yazmışım. Çok eskide kaldığı için tam ne yazdığımı göstermiyor ama yeterince benzer bir şey yazmışımdır. Yanlışlıkla boşluk tuşuna basmıyorum. Ama gidiyor N yerine boşluğa basmak istedim sanıyor. Havada bir E harfi bırakıyor.

Bu şekilde. Sony'den sonra Gboard, SwiftKey ve Samsung klavye kullandım. Sony'den sonra aralarında en iyisi bence SwiftKey. Bir yerde depoladiklari sözlüğü neden devlet sırrı gibi saklıyorlar anlamıyorum. Benden öğrendiği kelimeler sonuçta. Internette bundan yakından başkalarının olduğunu görebilirsiniz.

Gboard Türkçe yapılabiliyor hocam ayarlardan açması 5 saniye, yıllardır Türkçe Gboard kullanıyorum. Zamanında SwiftKey'e de bakmıştım fakat içime sinmedi bir türlü.
Doğrudur fakat SwiftKey beni tanıyor artık. Gboard'a geçmek için bir neden var mı ki? SwiftKey klavyede yerleşik yapay zeka var mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…