Emirr

Başarılı
Herkese merhabalar, Microsoft Store'dan birkaç uygulama indirmem gerekiyor. Ancak oturum açarken sürekli aynı hatayı alıyorum. Nasıl çözebilirim?
1753038437556.webp

Bu hata genellikle bağlantı ya da sistem tarih/saat uyumsuzluğundan kaynaklanıyor. İlk olarak Windows’un tarih ve saatini otomatik ayarla. Ardından Başlat > Ayarlar > Hesaplar > E-posta ve hesaplar kısmından Microsoft hesabını kaldırıp yeniden eklemeyi dene.

Ayrıca Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Sorun Gider > Windows Mağazası Uygulamaları kısmından sorun gidericiyi çalıştırabilirsin. Son olarak komut istemine (Yönetici olarak) şu komutu gir:
wsreset.exe

Bu işlemler genelde sorunu çözüyor.

Bu hata genellikle bağlantı ya da sistem tarih/saat uyumsuzluğundan kaynaklanıyor. İlk olarak Windows’un tarih ve saatini otomatik ayarla. Ardından Başlat > Ayarlar > Hesaplar > E-posta ve hesaplar kısmından Microsoft hesabını kaldırıp yeniden eklemeyi dene.

Ayrıca Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Sorun Gider > Windows Mağazası Uygulamaları kısmından sorun gidericiyi çalıştırabilirsin. Son olarak komut istemine (Yönetici olarak) şu komutu gir:
wsreset.exe

Bu işlemler genelde sorunu çözüyor.
Tüm dediklerinizi yaptım ancak hiçbiri işe yaramadı. Sadece hesabı kaldırıp tekrar ekleyin dediğiniz yeri yapamadım çünkü hesabı kaldır seçeneği yoktu onun yerine yönet vardı ona tıklayınca da hata veriyordu anlamadım gitti.
1753039952639.webp
1753039966148.webp

Hesap kaldırma seçeneği görünmüyorsa veya hata veriyorsa, hesapla ilgili sistem dosyalarında bir sorun olabilir. Bu durumda şu adımları deneyebilirsin:
  1. Yeni bir yerel kullanıcı hesabı oluşturup Microsoft Store’a oradan giriş yapmayı dene. Böylece sorunun mevcut kullanıcı profiliyle mi alakalı olduğunu anlayabilirsin.
  2. Windows Update’in tamamen güncel olduğundan emin ol, bazı mağaza sorunları güncellemelerle düzeliyor.
  3. Komut istemini yönetici olarak açıp şu komutları sırayla çalıştırabilirsin:

powershell -ExecutionPolicy Unrestricted
    Get-AppXPackage WindowsStore -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "[imath]([/imath]_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
    (komutu araştırıp buldum kendim üretmedim)
Bu, Microsoft Store uygulamasını yeniden kayıt eder ve sorunları gidermeye yardımcı olabilir.
Eğer yine çözüm olmazsa, Windows’u sıfırlamak ya da temiz kurulum düşünmek gerekebilir.

Hesap kaldırma seçeneği görünmüyorsa veya hata veriyorsa, hesapla ilgili sistem dosyalarında bir sorun olabilir. Bu durumda şu adımları deneyebilirsin:
  1. Yeni bir yerel kullanıcı hesabı oluşturup Microsoft Store’a oradan giriş yapmayı dene. Böylece sorunun mevcut kullanıcı profiliyle mi alakalı olduğunu anlayabilirsin.
  2. Windows Update’in tamamen güncel olduğundan emin ol, bazı mağaza sorunları güncellemelerle düzeliyor.
  3. Komut istemini yönetici olarak açıp şu komutları sırayla çalıştırabilirsin:

powershell -ExecutionPolicy Unrestricted
    Get-AppXPackage WindowsStore -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "[imath]([/imath]_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
    (komutu araştırıp buldum kendim üretmedim)
Bu, Microsoft Store uygulamasını yeniden kayıt eder ve sorunları gidermeye yardımcı olabilir.
Eğer yine çözüm olmazsa, Windows’u sıfırlamak ya da temiz kurulum düşünmek gerekebilir.
Farklı bir gmail hesabımla yeni hesap oluşturup girdim ve şuan da Microsoft Store'u sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorum. Sanırım mevcut bir profilde sıkıntı var, onu nasıl çözebiliriz? Oyunlarım vs. var mevcut hesabımı kullanmak isterim.

Farklı bir Gmail hesabımla yeni hesap oluşturup girdim ve şu an da Microsoft Store'u sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorum. Sanırım mevcut bir profilde sıkıntı var, onu nasıl çözebiliriz? Oyunlarım vs. var mevcut hesabımı kullanmak isterim.

Bilgisayarınızda yer var mı bir yerde bu sorunu bilgisayarında yer açarak çözen gördümde.

Kullandığın DNS ayarlarını sıfırlayıp ve internet bağlantını kontrol edip dener misin ek olarak.