Hasan Merkit

Moderasyon Üyesi
Geliştirici
Makaleler
14
1. Klasör simgeleri:

Aramalar, Bağlantılar, Kaydedilen Oyunlar, Kişiler, OneDrive ve Sık Kullanılanlar klasörlerinin simgeleri, kullanıcı tarafından açılmış gibi gösteriliyor. Ekran ölçeklendirme veya zoom kullanmıyor iseniz, aşağıdaki gibi göreceksiniz.

1770032800410.webp

Ancak incelediğim kadarıyla her ölçekte böyle değil. Bir tık zoom yaparak göstereyim:

1770032885886.webp

Bunu ben WinLove projesinde imageres.dll dosyasını direkt düzenleyerek çözmüştüm Ancak bu da sfc /scannow gibi komutların doğrulamasından geçmemesine yol açıyor.
Ayrıca ilk WinLove ISO dosyasına gelen bir güncelleme, bu dosyayı eski hâline çevirdi. Bu yüzden bu fikirden de vazgeçtim.

2. Abuk subuk çeviri hataları:

1770033083821.webp

Burada yazar, "Print Screen tuşuna basarak Ekran Yakalama Aracı'nı açın." demek istemiş. Ama sanırım çeviriyi yaparken biraz kafası güzelleşmiş. Bunun gibi bir çok çeviri hataları var.
Tabii umarım biri kalkıp bize "Ben İngilizce kullanıyorum, siz de İngilizce öğrenin." şeklinde cevap yazmaz.

3. Her şeye Microsoft ürünü bağımlılığı:

Microsoft Edge'yi sanki kullanmak zorunda olmamız yetmiyor, 3. parti araç ile kaldırırsanız sistemin bazı özellikleri bozuluyor.
Örneğin:
  • Bazı Windows güncellemeri kurulamaz hâle gelebiliyor. (Bu, her zaman yaşanan durum değildir. Ancak gerçekleşti.)
  • Başlat menüsünün web arama özelliği bozuluyor. Çünkü varsayılan tarayıcıda değil, zorla kullandırmaya çalıştıkları Edge'de açılacak. (WinLove'da bu sebeple web arama kapatıldı.)

XBox uygulamasını mı kaldırdınız? Tamam ona da bir şey demiyorum da, Microsoft tarafından üretilen, hiç ellenmemiş LTSC sürümümün de aşağıdaki hatayı verebildiğni biliyor muydunuz?

1770033233451.webp

Dert değil ya, onu da biz REG ekleyerek çözelim paşam.

4. Disk yöneticisi:

1770033862926.webp

EXT3, EXT4, BTRF desteği? Hayır. Düzgün Partition taşıma desteği? Hayır. İçerisinde veri olan diskin tablosunu değiştirme desteği? Hayır. Bölüm oluşturmadan Low Level Format desteği? Hayır.

5. Ekran Alıntı Aracı'nın dandikliği:

Sisteminiz baya kuvvetli bir işlemciye sahip değil ise veya arka planda bir işlem üstünde yoğun ise, bu ekran alıntı aracının nasıl geç gelebildiğini şöyle anlatayım;
Cebinizdeki telefonu çıkarın ve ekranın fotoğrafını çekin. Bu ekran alıntısından daha hızlı SS almış olacaksınız.

Ya da tek çare, 2. maddedeki abuk subuk çevrilmiş çeviriyi kapatın, Print tuşuna bastığınız gibi ekranı panoya kopyalasın. Tabii bu sefer bozdukları Paint ile ekran görüntüsünü kesmeniz gerek.

6. Loading cehennemi:

Anlatmama gerek yok. Microsoft Store'u açıp uygulamaları güncellemeyi denediyseniz o arayüzün ne kadar çöp olduğunu biliyorsunuzdur zaten. Temizleme işlemi sonrası Windows Update çalıştırmak da bir o kadar kasıyor.

Chrome tabanlı olmayan Edge'nin tutulma sebebi de oydu. Onun motoru tam bir loading sarhoşuydu.

5. ekran alıntı aracı'nın dandikliği:

Sisteminiz bayağı kuvvetli bir işlemciye sahip değil ise veya arka planda bir işlem üstünde yoğun ise, bu ekran alıntı aracının nasıl geç gelebildiğini şöyle anlatayım;
Cebinizdeki telefonu çıkarın ve ekranın fotoğrafını çekin. Bu ekran alıntısından daha hızlı SS almış olacaksınız.

Ya da tek çare, 2. maddedeki abuk subuk çevrilmiş çeviriyi kapatın, print tuşuna bastığınız gibi ekranı panoya kopyalasın. Tabii bu sefer bozdukları paint ile ekran görüntüsünü kesmeniz gerek.

Sadece sistem ile de değil iyi olsa bile bazen arka planda çalışmıyor kapanıyor manuel açmak gerekiyor.
Greenshot gibi alternatifleri kullanmak Windows için çok daha iyi oluyor.

Bende enteresan bir şeye şahit oldum geçen üst üste Windows kurmam gerekti birkaç bilgisayara bütün bilgisayarlar aynı özellikte olmasına rağmen kurulan her Windows birbirinden farklıydı :rofl:

1. klasör simgeleri:

Aramalar, bağlantılar, kaydedilen oyunlar, kişiler, OneDrive ve sık kullanılanlar klasörlerinin simgeleri, kullanıcı tarafından açılmış gibi gösteriliyor. ekran ölçeklendirme veya Zoom kullanmıyor iseniz, aşağıdaki gibi göreceksiniz.

Eki Görüntüle 223756

Ancak incelediğim kadarıyla her ölçekte böyle değil. Bir tık Zoom yaparak göstereyim:

Eki Görüntüle 223759

Bunu ben winlove projesinde imageres.dll dosyasını direkt düzenleyerek çözmüştüm ancak bu da sfc /scannow gibi komutların doğrulamasından geçmemesine yol açıyor.
Ayrıca ilk winlove ISO dosyasına gelen bir güncelleme, bu dosyayı eski hâline çevirdi. Bu yüzden bu fikirden de vazgeçtim.

2. abuk subuk çeviri hataları:

Eki Görüntüle 223760

Burada yazar, "print screen tuşuna basarak ekran yakalama aracı'nı açın." demek istemiş. Ama sanırım çeviriyi yaparken biraz kafası güzelleşmiş. Bunun gibi birçok çeviri hataları var.
Tabii umarım biri kalkıp bize "ben İngilizce kullanıyorum, siz de İngilizce öğrenin." şeklinde cevap yazmaz.

3. her şeye Microsoft ürünü bağımlılığı:

Microsoft Edge'yi sanki kullanmak zorunda olmamız yetmiyor, 3. parti araç ile kaldırırsanız sistemin bazı özellikleri bozuluyor.
Örneğin:
  • Bazı Windows güncellemeri kurulamaz hâle gelebiliyor. (bu, her zaman yaşanan durum değildir. Ancak gerçekleşti.)
  • Başlat menüsünün web arama özelliği bozuluyor. Çünkü varsayılan tarayıcıda değil, zorla kullandırmaya çalıştıkları Edge'de açılacak. (winlove'da bu sebeple web arama kapatıldı.)

Xbox uygulamasını mı kaldırdınız? Tamam ona da bir şey demiyorum da, Microsoft tarafından üretilen, hiç ellenmemiş LTSC sürümümün de aşağıdaki hatayı verebildiğni biliyor muydunuz?

Eki Görüntüle 223763

Dert değil ya, onu da biz reg ekleyerek çözelim paşam.

4. disk yöneticisi:

Eki Görüntüle 223769

Ext3, ext4, btrf desteği? Hayır. Düzgün Partition taşıma desteği? Hayır. İçerisinde veri olan diskin tablosunu değiştirme desteği? Hayır. Bölüm oluşturmadan Low Level Format desteği? Hayır.

Sisteminiz bayağı kuvvetli bir işlemciye sahip değil ise veya arka planda bir işlem üstünde yoğun ise, bu ekran alıntı aracının nasıl geç gelebildiğini şöyle anlatayım;

Ya da tek çare, 2. maddedeki abuk subuk çevrilmiş çeviriyi kapatın, print tuşuna bastığınız gibi ekranı panoya kopyalasın. Tabii bu sefer bozdukları paint ile ekran görüntüsünü kesmeniz gerek.

6. loading cehennemi:

Anlatmama gerek yok. Microsoft Store'u açıp uygulamaları güncellemeyi denediyseniz o arayüzün ne kadar çöp olduğunu biliyorsunuzdur zaten. Temizleme işlemi sonrası Windows Update çalıştırmak da bir o kadar kasıyor.

Chrome tabanlı olmayan Edge'in tutulma sebebi de oydu. Onun motoru tam bir loading sarhoşuydu.

Bütün bunların sonucunda;

Linux'a geçtim.

1. klasör simgeleri:

Aramalar, bağlantılar, kaydedilen oyunlar, kişiler, OneDrive ve sık kullanılanlar klasörlerinin simgeleri, kullanıcı tarafından açılmış gibi gösteriliyor. ekran ölçeklendirme veya Zoom kullanmıyor iseniz, aşağıdaki gibi göreceksiniz.

Eki Görüntüle 223756

Ancak incelediğim kadarıyla her ölçekte böyle değil. Bir tık Zoom yaparak göstereyim:

Eki Görüntüle 223759

Bunu ben winlove projesinde imageres.dll dosyasını direkt düzenleyerek çözmüştüm ancak bu da sfc /scannow gibi komutların doğrulamasından geçmemesine yol açıyor.
Ayrıca ilk winlove ISO dosyasına gelen bir güncelleme, bu dosyayı eski hâline çevirdi. Bu yüzden bu fikirden de vazgeçtim.

2. abuk subuk çeviri hataları:

Eki Görüntüle 223760

Burada yazar, "print screen tuşuna basarak ekran yakalama aracı'nı açın." demek istemiş. Ama sanırım çeviriyi yaparken biraz kafası güzelleşmiş. Bunun gibi birçok çeviri hataları var.
Tabii umarım biri kalkıp bize "ben İngilizce kullanıyorum, siz de İngilizce öğrenin." şeklinde cevap yazmaz.

3. her şeye Microsoft ürünü bağımlılığı:

Örneğin:
  • Bazı Windows güncellemeri kurulamaz hâle gelebiliyor. (bu, her zaman yaşanan durum değildir. Ancak gerçekleşti.)
  • Başlat menüsünün web arama özelliği bozuluyor. Çünkü varsayılan tarayıcıda değil, zorla kullandırmaya çalıştıkları Edge'de açılacak. (winlove'da bu sebeple web arama kapatıldı.)

Xbox uygulamasını mı kaldırdınız? Tamam ona da bir şey demiyorum da, Microsoft tarafından üretilen, hiç ellenmemiş LTSC sürümümün de aşağıdaki hatayı verebildiğni biliyor muydunuz?

Eki Görüntüle 223763

Dert değil ya, onu da biz reg ekleyerek çözelim paşam.

4. disk yöneticisi:

Eki Görüntüle 223769

Ext3, ext4, btrf desteği? Hayır. Düzgün Partition taşıma desteği? Hayır. İçerisinde veri olan diskin tablosunu değiştirme desteği? Hayır. Bölüm oluşturmadan Low Level Format desteği? Hayır.

6. loading cehennemi:

Chrome tabanlı olmayan Edge'in tutulma sebebi de oydu. Onun motoru tam bir loading sarhoşuydu.

Hasan hocam selam. Zaten Microsoft bu tarz şeyleri yapmamanızı istemiyor mu? (İşin WinLove kısmından bahsediyorum.) Yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim. İyi günler iyi çalışmalar.

Hasan hocam selam. Zaten Microsoft bu tarz şeyleri yapmamanızı istemiyor mu? (İşin WinLove kısmından bahsediyorum.) Yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim. İyi günler iyi çalışmalar.
WinLove konusundaki yasal notları okuyun. Orijinal lisans kullanılma şartı ile çevrenize çalışmanızı verebilirsiniz. WinLove, varsayılan kullanıcıda 50'den fazla reg.exe komutu çalıştırılarak yapılmış, bazı uygulamalar eklenmemiş ve bir tema bulunduran çalışmadır.

Koskaca bir şirketsin ama bu tarz "basit" düzeydeki sıkıntılar çözemiyorsun...

WinLove konusundaki yasal notları okuyun. Orijinal lisans kullanılma şartı ile çevrenize çalışmanızı verebilirsiniz. WinLove, varsayılan kullanıcıda 50'den fazla reg.exe komutu çalıştırılarak yapılmış, bazı uygulamalar eklenmemiş ve bir tema bulunduran çalışmadır.

Sanal makinede sorun çıkartır mı hocam? Yani ben bazı Windows ISO dosyalarında falan sorunlar yaşamıştım.

İnsanlar Microsoft'a boşuna Microslop demiyor.

Windows artık gerçekten berbat bir halde. Windows 7 dönemindeki sadelik, kararlılık, güvenilirlik ve performanstan eser yok. Türkçe sürümdeki tonla çeviri hatası da cabası.

Ben bile artık Windows 11'in normal sürümünü kullanmıyorum, Enterprise sürümünü kullanıyorum. Ayrıca Türkçe yerine İngilizce sürüm kullanıyorum. Bu hem dayatmaları ve telemetriyi nispeten azaltıyor/azaltmaya imkan veriyor hem de Türkçe sürümdeki saçma çeviri hataları veya zaman zaman yaşanan sorunları yaşamamı önlüyor.

Ancak ben bile artık ikinci sistem olarak Linux (CachyOS) kullanıyorum. Öncesinde de zaten Arch Linux kullanıyordum. Linux kesinlike birçok konuda Windows'a bin basar. Oyun konusunda da artık Windows'tan çok da aşağı bir yanı yok, güncel oyun konsollarının oynattığından daha fazla oyun oynatabiliyor Linux.