Merhaba, yaklaşık ₺10.000 yatırım yapsam Midas vergiyi kendisi kesmez mi? Zaten hisse alır almaz $1.5 ücret alıyor. Amerikan borsasından bahsediyorum. Vergiyi kendisi kesen bir platform var mı acaba? Uğraşmak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
NASDAQ'ta yaptığınız işlemlerin vergisini kendiniz ödemek zorundasınız. Bahsettiğiniz 1.5$ değerindeki ücret platformun aldığı komisyondur. NASDAQ üzerinde yapılan işlemlerden elde ettiğiniz kâr ve zararı kendiniz beyan etmeli ve vergisini siz ödemelisiniz.

NASDAQ'ta yaptığınız işlemlerin vergisini kendiniz ödemek zorundasınız. Bahsettiğiniz 1.$5 değerindeki ücret platformun aldığı komisyondur. NASDAQ üzerinde yapılan işlemlerden elde ettiğiniz kâr ve zararı kendiniz beyan etmeli ve vergisini siz ödemelisiniz.

Çok bilmem. Kolay mıdır ödemek.

Hocam bu vergileri kendisi yapan bir platform yok mu? 2 kuruş için muhasebe ile uğraşmak istemiyorum. Türkiye borsasında yatırım yapmak istemiyorum.
Bildiğim kadarıyla yok. Belki A1 Capital, Gedik Yatırım gibi aracı kurumların böyle seçenekleri vardır. Dilerseniz araştırın.