Ben 2 yıldır kullanıyorum. Düzenli olarak fon tutuyorum ve hisseleri, fonları yönetmek için sade ve kullanışlı bir ekran sunuyor.

Eskiden sık sık çökme sorunları yaşanıyordu, ama artık uzun süredir böyle bir sorun yok.

Dezavantajları ise şunlar: Yurtdışı hisse alımlarında 1,5 sabit komisyon alıyor ve web arayüzü hâlâ gelmedi. Sabit 1,5 komisyon, tek seferde büyük alım yapanlar için sorun olmasa da, parçalı alım yapanlar için miktara bağlı olarak can sıkıcı olabiliyor.

Ben 2 yıldır kullanıyorum. Düzenli olarak fon tutuyorum ve hisseleri, fonları yönetmek için sade ve kullanışlı bir ekran sunuyor.

Eskiden sık sık çökme sorunları yaşanıyordu ama artık uzun süredir böyle bir sorun yok.

Dezavantajları ise şunlar: Yurt dışı hisse alımlarında 1,5 sabit komisyon alıyor ve web arayüzü hâlâ gelmedi. Sabit 1,5 komisyon, tek seferde büyük alım yapanlar için sorun olmasa da, parçalı alım yapanlar için miktara bağlı olarak can sıkıcı olabiliyor.

Diğer aracı kurumlarda da benzer bir durum söz konusu. Midas komisyonsuz işlem imkânıyla öne çıkıyor ama kişiye özel yatırım danışmanı sunmuyor. Arkadaş 18 yaşından küçük olduğu için, A1 Capital'de anne-baba onayıyla çocuk hesabı açılabiliyor ve bu sayede halka arz hisselere katılım mümkün oluyor.

Hisse alım satımı konusunda tam emin değilim, sanırım ya sadece alım yapılabiliyor ya da bazı kısıtlamalar var. Ama illa borsaya girmek isterse bu seçeneğe bakabilir. Diğer aracı kurumlar ya da bankalar böyle bir imkân sunmuyor.

Midas, yatırım konusuna ilk adım atacak bir genç için kaçırılmaz fırsat. Türk borsalarında ücretsiz işlem yapmak gerçekten harika bir olay.

Ayrıca Türk borsalarında işlem yapmanın güzel tarafı vergi gibi çok ciddi bir işle uğraşmamak. Sırf bu yüzden genç ve deneyimsiz biri için Midas üzerinden bile (en azından ilk başlarda) ABD borsalarından uzak durmak en iyisi. Hem çok daha riskli hem de riski yenip gelir elde etseniz bile vergi ile kendiniz uğraşmanız gerek.

Aracı kurum olarak Midas'a yorum yapacak olursam, burayı kullanmayıa başladığımdan beri diğer bütün kurum hesaplarını kapattım. Midas hem ücretsiz işlem yapmamı sağlıyor hem de borsayı öğretiyor. Yazılı kaynakları gerçekten çok iyi.

Screenshot_20250924_232314_Midas.webp
Screenshot_20250924_232302_Midas.webp

Son düzenleme:
@ArtiAnius Dedikleriniz doğru fakat konu sahibi reşit olduktan sonra Midasa yatırım yapmayı düşünüyor. Reşit olmadan yapılabilecekler kısmında ise kardeşimin Vakıfbank hesabı vardı ve borsa/halka arz işlemlerine katılabiliyordu. Belki Vakıfbank hâlâ bunu sağlıyordur.

@Alperen Arslan Dediklerinize katılıyorum. Türk borsasında ücretsiz hizmet sunulmasını atlamışım, gerçekten çok güzel bir özellik. Fakat bunu çok cüzi bir fiyattı diye hatırlıyorum.

Yabancı hisse senetlerinden elde edilen kar, 2025 yılı beyan geliri olan 18.000 TL’yi aşmadıkça vergilendirilmez.

Bu nedenle, küçük miktarlarla dengeli bir portföy oluşturmayı ve kumbara gibi biriktirmeyi düşünen bir birey için bu durum pek önemli değil gibi.

Fakat yanılıyor olabilirim, vergi konusu ülkemizde hassas.

@ArtiAnius Dedikleriniz doğru fakat konu sahibi reşit olduktan sonra Midasa yatırım yapmayı düşünüyor. Reşit olmadan yapılabilecekler kısmında ise kardeşimin VakıfBank hesabı vardı ve borsa/halka arz işlemlerine katılabiliyordu. Belki VakıfBank hâlâ bunu sağlıyordur.

@Alperen Arslan Dediklerinize katılıyorum. Türk borsasında ücretsiz hizmet sunulmasını atlamışım, gerçekten çok güzel bir özellik. Fakat bunu çok cüzi bir fiyattı diye hatırlıyorum.

Yabancı hisse senetlerinden elde edilen kar, 2025 yılı beyan geliri olan 18.000 TL'yi aşmadıkça vergilendirilmez.

Bu nedenle, küçük miktarlarla dengeli bir portföy oluşturmayı ve kumbara gibi biriktirmeyi düşünen bir birey için bu durum pek önemli değil gibi.

Fakat yanılıyor olabilirim, vergi konusu ülkemizde hassas.

Hocam vakıf ziraat halk garanti Yapı Kredi QNB ile kardeşime hesap açmayı denedik ailemle gittiler ve sadece vadesiz hesap açtılar hisse senedi işlemine izin vermediler.