Ömer_Yeter 53
Üstün
YouTube'da vs. birçok kez reklamını gördüm ve merak ettim açıkçası. Sizce 18 yaşına gelince Midas üzerinden borsaya girilir mi?
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 2 yıldır kullanıyorum. Düzenli olarak fon tutuyorum ve hisseleri, fonları yönetmek için sade ve kullanışlı bir ekran sunuyor.
Eskiden sık sık çökme sorunları yaşanıyordu ama artık uzun süredir böyle bir sorun yok.
Dezavantajları ise şunlar: Yurt dışı hisse alımlarında 1,5 sabit komisyon alıyor ve web arayüzü hâlâ gelmedi. Sabit 1,5 komisyon, tek seferde büyük alım yapanlar için sorun olmasa da, parçalı alım yapanlar için miktara bağlı olarak can sıkıcı olabiliyor.
@ArtiAnius Dedikleriniz doğru fakat konu sahibi reşit olduktan sonra Midasa yatırım yapmayı düşünüyor. Reşit olmadan yapılabilecekler kısmında ise kardeşimin VakıfBank hesabı vardı ve borsa/halka arz işlemlerine katılabiliyordu. Belki VakıfBank hâlâ bunu sağlıyordur.
@Alperen Arslan Dediklerinize katılıyorum. Türk borsasında ücretsiz hizmet sunulmasını atlamışım, gerçekten çok güzel bir özellik. Fakat bunu çok cüzi bir fiyattı diye hatırlıyorum.
Yabancı hisse senetlerinden elde edilen kar, 2025 yılı beyan geliri olan 18.000 TL'yi aşmadıkça vergilendirilmez.
Bu nedenle, küçük miktarlarla dengeli bir portföy oluşturmayı ve kumbara gibi biriktirmeyi düşünen bir birey için bu durum pek önemli değil gibi.
Fakat yanılıyor olabilirim, vergi konusu ülkemizde hassas.
Hocam vakıf ziraat halk garanti Yapı Kredi QNB ile kardeşime hesap açmayı denedik ailemle gittiler ve sadece vadesiz hesap açtılar hisse senedi işlemine izin vermediler.