Yukarıdaki üye anlatmış ama ben de ŞOK Marketlerde BS yapmış biri olarak yazayım. Normalde bu şirketler istifa edeni almaya sıcak bakmazlar. Fakat bazen bu marketlerin eleman bulamama gibi bir durumları oluyor bu durumda ise genel bir af mı denir artık ne denirse onu çıkartıp istifa edenleri de alıyorlar fakat üyenin dediği gibi kabul süreci biraz daha uzun işliyor. Mesela ben öncesinde çalışmasını sevdiğim kişiyi geri aldırmıştım ben aracı olmuştum fakat mağaza müdürü olarak çıktığı işe geri mağaza satış danışmanı olarak sıfırdan geldi. Geri yükselirken de biraz burun kırın ediyorlar. Burada aslında bir tane bölge sorumlusu ile konuşsanız bir daha iyi olabilir eğer tanıdık bölge sorumlusu yoksa mağaza yöneticisi ile o da yoksa artık biraz daha zor olur ama yine başvurabilirsiniz. Özellikle bu zamanlarda yani kış aylarında olan zamanlarda bu tip yerlerde eleman açığı oluyor ve çok fazla genişletiyorlar kriterleri falan. Yaza doğru başvuru yaparsanız da %100 kabul etmezler çünkü o zaman okuldan çıkan bu tip yerlere geliyor çalışmaya.
Bir tanıdığa söyleyip yapmak daha iyi olabilir. Yoksa da tanıdıkla bile süreç biraz daha uzun olurken böyle biraz daha uzar. Fikir olması için normalde bir hafta içinde giriş yaptırdığım elemanları, istifa nedeniyle 1.5 ay sürmüştü. İK kırk saat oyalıyor niye böyle niye şöyle diye. Fakat dediğimiz gibi alınıyor.