Detaylar
Kim cevapladı?HanDreafuLL
Uzman
Yanlış bir bilgi vermek istemem ama bildiğim üzere büyük veya küçük fark etmeksizin kurumsal firmalardan bir kez kendi isteğiniz ile yani ortada geçerli bir mazeret bulunmadan, istifa ederek ayrıldığınızda; tekrardan aynı firmada işe başlamak çok daha zor oluyor. Özellikle de aynı görev veya pozisyonda. Migros bünyesinde ilk kez çalışabilmek yani işe girebilmek için epey beklemiş ve zorlanmışsanız, istifa ettikten sonra tekrar girmeye çalıştığınızda 2 kat daha fazla zorlanacağınızdan ya da daha uzun süre bekleyeceğinizden emin olabilirsiniz. Ret yiyebileceğiniz gibi size hiçbir zaman geri dönüş bile yapmayabilirler. İşverenler genellikle işten ayrılmanız için geçerli bir mazeret sunulmasını istiyor ve bekliyorlar.
Yine de girilemez diye bir şey yok. Ben de 3 sene boyunca büyük yani tanınan bir kurumsal firmada çalışmıştım ve bize sebepsiz bir şekilde istifa edildiği zaman tekrardan hiçbir şekilde giremeyeceğine dair bilgi verilmişti. Tabii kesin yani net bir bilgi olmaktan ziyade daha çok çalışanlar arasında dolaşan bir söylentiden ibaretti. Bunu da en iyi şekilde geçerli bir neden sunmadan istifa eden bir kızın aylar sonrasında aynı şirkette ama farklı bir bölümde tekrardan işe başladığını gördüğüm zaman anlamıştım.
Eğer tanıdığınız kişiler var ise bu süreç çok daha hızlı ve kolay gerçekleşir ama tanıdığınız yoksa yeterince inatçı olduğunuz zaman belli bir süre bekleyişin ardından tekrar girme şansı elde edebilirsiniz. Şansınızın ne zaman güleceği hiç belli olmaz.
Yine de girilemez diye bir şey yok. Ben de 3 sene boyunca büyük yani tanınan bir kurumsal firmada çalışmıştım ve bize sebepsiz bir şekilde istifa edildiği zaman tekrardan hiçbir şekilde giremeyeceğine dair bilgi verilmişti. Tabii kesin yani net bir bilgi olmaktan ziyade daha çok çalışanlar arasında dolaşan bir söylentiden ibaretti. Bunu da en iyi şekilde geçerli bir neden sunmadan istifa eden bir kızın aylar sonrasında aynı şirkette ama farklı bir bölümde tekrardan işe başladığını gördüğüm zaman anlamıştım.
Eğer tanıdığınız kişiler var ise bu süreç çok daha hızlı ve kolay gerçekleşir ama tanıdığınız yoksa yeterince inatçı olduğunuz zaman belli bir süre bekleyişin ardından tekrar girme şansı elde edebilirsiniz. Şansınızın ne zaman güleceği hiç belli olmaz.
Son düzenleyen: Moderatör:
Glay
Uzman
Yukarıdaki üye anlatmış ama ben de ŞOK Marketlerde BS yapmış biri olarak yazayım. Normalde bu şirketler istifa edeni almaya sıcak bakmazlar. Fakat bazen bu marketlerin eleman bulamama gibi bir durumları oluyor bu durumda ise genel bir af mı denir artık ne denirse onu çıkartıp istifa edenleri de alıyorlar fakat üyenin dediği gibi kabul süreci biraz daha uzun işliyor. Mesela ben öncesinde çalışmasını sevdiğim kişiyi geri aldırmıştım ben aracı olmuştum fakat mağaza müdürü olarak çıktığı işe geri mağaza satış danışmanı olarak sıfırdan geldi. Geri yükselirken de biraz burun kırın ediyorlar. Burada aslında bir tane bölge sorumlusu ile konuşsanız bir daha iyi olabilir eğer tanıdık bölge sorumlusu yoksa mağaza yöneticisi ile o da yoksa artık biraz daha zor olur ama yine başvurabilirsiniz. Özellikle bu zamanlarda yani kış aylarında olan zamanlarda bu tip yerlerde eleman açığı oluyor ve çok fazla genişletiyorlar kriterleri falan. Yaza doğru başvuru yaparsanız da %100 kabul etmezler çünkü o zaman okuldan çıkan bu tip yerlere geliyor çalışmaya.
Bir tanıdığa söyleyip yapmak daha iyi olabilir. Yoksa da tanıdıkla bile süreç biraz daha uzun olurken böyle biraz daha uzar. Fikir olması için normalde bir hafta içinde giriş yaptırdığım elemanları, istifa nedeniyle 1.5 ay sürmüştü. İK kırk saat oyalıyor niye böyle niye şöyle diye. Fakat dediğimiz gibi alınıyor.
Bir tanıdığa söyleyip yapmak daha iyi olabilir. Yoksa da tanıdıkla bile süreç biraz daha uzun olurken böyle biraz daha uzar. Fikir olması için normalde bir hafta içinde giriş yaptırdığım elemanları, istifa nedeniyle 1.5 ay sürmüştü. İK kırk saat oyalıyor niye böyle niye şöyle diye. Fakat dediğimiz gibi alınıyor.
cemkaraca
Yetkin
Aslında şöyle hocam ben para biriktirmek için Haziran gibi bir işe başlayacaktım Eylüle kadar çalışacaktım sonra istifa edip, üniversiteye farklı ile gittiğimde yine aynı şirkette ama farklı ilde ki şubesinde çalışmak istiyordum. Bu yüzden sormuştum aslında. Bu arada daha önce tecrübem var perakende konusunda. LCW'de çalışmıştım. Sizce beni alırlar mi yazın, tecrübem var diye?Yukarıdaki üye anlatmış ama ben de ŞOK Marketlerde BS yapmış biri olarak yazayım. Normalde bu şirketler istifa edeni almaya sıcak bakmazlar. Fakat bazen bu marketlerin eleman bulamama gibi bir durumları oluyor bu durumda ise genel bir af mı denir artık ne denirse onu çıkartıp istifa edenleri de alıyorlar fakat üyenin dediği gibi kabul süreci biraz daha uzun işliyor. Mesela ben öncesinde çalışmasını sevdiğim kişiyi geri aldırmıştım ben aracı olmuştum fakat mağaza müdürü olarak çıktığı işe geri mağaza satış danışmanı olarak sıfırdan geldi. Geri yükselirken de biraz burun kırın ediyorlar. Burada aslında bir tane bölge sorumlusu ile konuşsanız bir daha iyi olabilir eğer tanıdık bölge sorumlusu yoksa mağaza yöneticisi ile o da yoksa artık biraz daha zor olur ama yine başvurabilirsiniz. Özellikle bu zamanlarda yani kış aylarında olan zamanlarda bu tip yerlerde eleman açığı oluyor ve çok fazla genişletiyorlar kriterleri falan. Yaza doğru başvuru yaparsanız da %100 kabul etmezler çünkü o zaman okuldan çıkan bu tip yerlere geliyor çalışmaya.
Glay
Uzman
Yaz dönemi neredeyse imkansız, neredeyse demem de şöyle bir oran: %99.99. Buna BS değil kimse bir şey yapamaz. Zaten yazın girecek adam 3 ay çalışacak gözüyle bakıyorlar. Hem istifanız var hem öyle bir dönem maalesef neredeyse imkanı yok. File'nin başlangıç maaşları daha iyi haberiniz olsun, oraya başvurabilirsiniz.
cemkaraca
Yetkin
İstifam yok şu an. Yazdığımı okuyabilirsiniz tekrardan, anlamadıysanız yazın daha iyi açıklamaya çalışacağım. File'de de çalışabilirim fakat orada lise mezunu mu alıyorlar sadece?Yaz dönemi neredeyse imkansız, neredeyse demem de şöyle bir oran: %99.99. Buna BS değil kimse bir şey yapamaz. Zaten yazın girecek adam 3 ay çalışacak gözüyle bakıyorlar. Hem istifanız var hem öyle bir dönem maalesef neredeyse imkanı yok. File'nin başlangıç maaşları daha iyi haberiniz olsun, oraya başvurabilirsiniz.
Glay
Uzman
En az lise mezunu.İstifam yok şu an. Yazdığımı okuyabilirsiniz tekrardan, anlamadıysanız yazın daha iyi açıklamaya çalışacağım. File'de de çalışabilirim fakat orada lise mezunu mu alıyorlar sadece?
BS ile konuşup durumu söylerseniz oradaki bir mağazaya nakil yapabilir. Bazıları uğraşmıyor ama üniversite okuyacağım hem okurken de çalışmak istiyorum gibi derseniz daha kolay olur. Eylülden en az bir buçuk ay önce söyleyin ki ancak ayarlarlar.Aslında şöyle hocam ben para biriktirmek için Haziran gibi bir işe başlayacaktım Eylüle kadar çalışacaktım sonra istifa edip, üniversiteye farklı ile gittiğimde yine aynı şirkette ama farklı ilde ki şubesinde çalışmak istiyordum
cemkaraca
Yetkin
O da mantıklı.En az lise mezunu.
BS ile konuşup durumu söylerseniz oradaki bir mağazaya nakil yapabilir. Bazıları uğraşmıyor ama üniversite okuyacağım hem okurken de çalışmak istiyorum gibi derseniz daha kolay olur. Eylülden en az bir buçuk ay önce söyleyin ki ancak ayarlarlar.
Peki Migros'ta lise mezunu mu alıyorlar sadece?
Glay
Uzman
En az lise mezunu olması gerekir. Lise bittiyse bir problem olmaz, lise bitmese de genelde BS araya girip, aldırır. Okurken çalışmanız da eğer tabii ki saatler uyuyorsa bir problem olmaz. Şok'ta çalışan 2 kişi vardı. Onlara özel saat yazdırıyordum müdürlerine.O da mantıklı.
Peki Migros'ta lise mezunu mu alıyorlar sadece?
Yeni konular
-
HyperX Cloud 2 için döner menteşe nereden alınabilir?
- Paşam Hoşgeldin
-
-
-
Yatak odası ve salon için uygun fiyatlı 12.000 ve 18.000 BTU klima önerisi
- Altuğ Karatekin
-
Amazon üzerindeki RTX 5080 satıcısı güvenilir midir?
- slakdvsvroowvwc18347