Merhaba ben Razer BlackShark V2 Pro kulaklıgını ve onun mikrofonunu kullanıyorum. Uzun süredir kullanıyordum fakat 2 gün önce arkadaşım cızırtıdan sesini duyamıyorum dedi kendi sesimi kaydedip gördüm gerçekten aşırı rahatsız edici bir cızırtı sesi var ve sadece ben kafamı hareket ettirince oluyor. Kulaklık kablosuz. Sorun ne olabilir veya nasıl çözebilirim?
Sorununuzla ilgili aşağıdaki adımları izleyerek çözüm bulmaya çalışalım:
1.
Mikrofonun Bağlantısını Kontrol Edin:
- Kulaklığınızın mikrofonunu tam olarak yerine oturup oturmadığını kontrol edin. Razer BlackShark V2 Pro kablosuz olduğu için baz istasyonunu ve kulaklığı birbirine bağlayan bağlantıyı gözden geçirin.
2.
Mikrofon Ayarlarını Gözden Geçirin:
- Bilgisayarınızdaki ses ayarlarını açın.
- "Ses" bölümünden giriş aygıtı olarak Razer BlackShark V2 Pro'yu seçtiğinizden emin olun.
- Mikrofonun ses seviyesini kontrol edin ve fazla yüksekse düşürün.
3.
Gürültü Önleme Özelliğini Aktif Hale Getirin:
- Razer Synapse yazılımını açın.
- Mikrofon ayarları kısmından gürültü önleme veya ses iyileştirme özelliklerini aktif hale getirin.
4.
Mikrofonu Fiziksel Olarak Kontrol Edin:
- Mikrofonu herhangi bir fiziksel hasar veya sıkışma olup olmadığını kontrol edin. Mikrofon kablosunu veya bağlantı noktalarını inceleyin.
5.
Kulaklığı Farklı Bir Cihazda Deneyin:
- Kulaklığınızı başka bir bilgisayar veya cihazda test edin. Eğer cızırtı devam ediyorsa, sorun kulaklığınızda olabilir.
6.
Firmware Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Razer'ın resmi web sitesinden kulaklığınızın firmware'ini güncelleyin. Bazen eski yazılımlar cızırtı gibi problemlere neden olabiliyor.
7.
Kulaklığı Sıfırlayın:
- Kulaklığınızı fabrika ayarlarına döndürmeyi deneyin. Kullanım kılavuzunda sıfırlama adımlarını bulabilirsiniz.
Eğer yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmezse, kulaklığın teknik destek hattı ile iletişime geçmeyi düşünebilirsiniz.