Mil*****m.com rezaleti

Herkese merhaba,
Direkt olarak firma ismini hukuki nedenlerden dolayı vermedim ama anladığınızı düşünüyorum. Bu bahsi geçen firma modem iadesini “gönderici ödemeli” yollamanızı istiyor. Orası tamam onu bir şekilde tolere edebiliriz ama bana modemin “kırık” olduğunu ve adıma 2400 TL fatura edileceğini söylediler (iletilen fatura 3075.27 TL). Ben de modemin kırık gelmesinin benim suçum olmadığını ve ellerinde kargo hasar tanzim tutanağı yoksa ödeme yapmayacağımı söyledim. Çünkü ne modemin kırık olduğuna dair bir belge yolladılar (istemiş olmama ve telefonda göndereceğiz demelerine rağmen) ne de modemi bana geri gönderdiler (göndereceğiz demelerine rağmen). Yani olayın özeti şu: Kırık olduğu söylenen bir modem var ama ne modemin kırık olduğuna dair bir belge (kargo hasar tutanağı ve fotoğraf) var ne de bana geri gönderilen bir modem. Tüketici hakem heyetine başvuruda bulunmayı düşünüyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
THH'ye faturayla birlikte durumu iyi anlataraktan başvurabilirsiniz. Varsa elinizde kargoyu gönderirken video/fotoğraf eklemekte fayda vardır. Ben şahsen bi' kargo göndermeden önce detaylıca çeker, paketi kargo şubesinde açar ve kamera altında içeriğini onaylatırım. THH'den sonuç biraz geç çıkabilir. İcraya düşmemesi adına faturayı ödemek zorunluluğunuz hakkında bilgim yok maalesef.

Ancak bilinçsiz bir şekilde başvurmakta bu konuda aleyhinize olabilir varsa tanıdığınız bi' avukat onun aracılığıyla hazırlamak daha iyi olacaktır.

@Şişman Adam bu konularda daha bilgilidir. Müsaitse size yardımcı olacaktır zannımca.

Modeme sizin zarar vermediğinize dair ve hasarlı geldiğine dair kanıtları THH'ye iletin.
Genel müdürlüğe ulaşmaya çalıştınız mi?

Modemi hasarsız gönderdiğime dair kanıt muhtemelen kargo şubesinin kameralarında vardır ama bunu ben talep edemem. Şirket de kargoyu alırken hasar tespit tutanağı tutturmamış dolayısıyla ortada ya hasar yok ya da var ama kanıtları yok. Sürekli WhatsApp hatlarından yazıyorum ama cevapları çok komik.

Anladım hocam çok teşekkür ederim ama elimde video yok. Fatura ve yaptığım konuşmalar mevcut.

Bende memnun değilim bunlardan ama mecbur kullanıyoruz işte. Yokki adam akıllı bir sağlayıcı oraya geçelim.

Öncelikle cayma hakkını kullanma süresi içinde bunu yapmış olman gerekiyor. Bu süre içinde iade başvurunu yaptıysan eğer, bu noktada onların ürünün hasarlı olarak geldiğini kanıtlaması gerekiyor. Çünkü iddia edenler onlar. Onların elinde buna yönelik bir delil olması gerekiyor, ancak anlattığın kadarıyla yokmuş.

Sen THH başvurunu yap. Başvuruna iade talebinde bulunduğuna dair, kargoyla gönderdiğine dair ve devamında yaptığın bütün yazışmaları ekle. İddia eden iddiasını kanıtlamak zorunda.

İadeyi ne amaçlı yaptığını bilmiyorum. Şayet cayma hakkı süresi içinde yaptıysan zaten bir gerekçeye sahip olmak zorunda değilsin. Ancak cayma hakkı süresi sonrasında ürünün ayıplı olduğunu ileri sürerek iade yapmak istediysen, bu kez de sen ürünün ayıplı olduğunu kanıtlamak zorundasın, unutma.

Cayma hakkı değil de abonelik sözleşmesini bitirdim. Taahhütsüz abonelik olduğu için de herhangi bir cayma bedeli vb. çıkmadı. Kendileriyle sürekli olarak iletişime geçiyorum ama hiçbir şekilde delilleri yok. Teşekkür ederim hocam.

Tek kelime ile rezalet. Kullanıcı mağdur etme sanatını icra etmişler. Yasal haklarınızı sonuna dek arayın. 1 TL bile olsa onlara bırakmayın.

Tek kelime ile rezalet. Kullanıcı mağdur etme sanatını icra etmişler. Yasal haklarınızı sonuna dek arayın. 1 TL bile olsa onlara bırakmayın.

BTK'ya şikayette bulundum. Eğer dönüş olmasa THH'ye oradan da gerekli her yere başvuracağım. Böyle saçmalık olamaz.

Telefonla aradılar ve benim taşıyıcı firma ile iletişime geçmem gerektiğini söylediler. Ben de onlara “alıcı tarafın iletişime geçmesi gerektiğini ve kargo teslim alındığı zaman hasar tespit tutanağı tutulması gerektiğini, tutulmadığı zaman hasarın kendileri tarafından oluştuğunu ve TTK’nın 875. Maddesince taşıyıcı firmanın hasardan sorumlu olduğunu söyledim. Eğer kargoyu siz göndermiş olsaydınız ve bana hasarlı ulaşsaydı dediğiniz gibi benim iletişime geçmem gerekiyordu ancak şuan sizin iletişime geçmeniz gerekiyor” dedim. Hala bana siz iletişime geçip söylemelisiz sonrasında ise oluşan hasarı mahkeme ile tanzim etmelisiniz” dedi. En son sinirlendim ve “ben sizin derdiniz anladım ama kendi derdimi size anlatamadım hukuki süreci başlatıyorum”dedim. Bu firma bu konuşmaları mahkeme talep ettiği zaman vermekle yükümlü değil mi? Aynı zamanda hukuki olarak nasıl bir yol izlemem gerek?

@Şişman Adam hocam sizi de rahatsız ettim

Son düzenleme:
Konu hakkında bilgim yok sadece bu konu hakkında kendi düşüncemi söyleyeceğim. Ben de bu tip soruları bir ara araştırdım bilgi için.

Eğer alıcı taraf kargonun hasarlı geldiğini kanıtlarsa sanırım ücretini siz ödeyeceksiniz. Böyle olumsuz durumlara karşı kargoyu gönderirken sigorta yaptırma diye bir olay var mış sanırım, bunu yapmış olsaydınız kargo zarar görse bile bu sefer parayı siz ödemezdiniz galiba. Ama bunu yaptırmak için de ekstra para vermeniz gerekiyor.

Yani duruma bakınca eğer kargonun hasarlı geldiğini kanıtlarlarsa sanırım siz ödeyeceksiniz. Verdiğim bu bilgi yanlış da olabilir sadece kendi düşüncemi söyledim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…