Millenicom'a geçilir mi?

METANİC

Uzman
Herkese merhaba, ne yazık ki Netspeed'den yani çok memnun olduğum internet hizmeti veren ISS'den artık ayrılma zamanımın geldiğini düşünüyorum. Tek sebebi var fiyat. 360TL olan fatura bir anda 470TL'ye fırlayınca artık hoş olmayan yerlere gideceğini anladım bu işin. Özellikle de yeni müşterilere 300TL'ye aynı paketi sattılarını görünce tamamen doğru bir karar olduğunu anladım. Neyse asıl sorum şu Millenicom nasıldır? Eskiden çok sorunlu olduğunu biliyorum sadece. Altyapım Türk Telekom FTTB 1000 Mbps destekli yani o konuda sıkıntı yok. Önerir misiniz? Veyahut başka makul fiyatlara ne önerirsiniz?

Herkese merhaba, ne yazık ki Netspeed'den yani çok memnun olduğum internet hizmeti veren ISS'den artık ayrılma zamanımın geldiğini düşünüyorum. Tek sebebi var fiyat. 360TL olan fatura bir anda 470TL'ye fırlayınca artık hoş olmayan yerlere gideceğini anladım bu işin. Özellikle de yeni müşterilere 300TL'ye aynı paketi sattılarını görünce tamamen doğru bir karar olduğunu anladım. Neyse asıl sorum şu Millenicom nasıldır? Eskiden çok sorunlu olduğunu biliyorum sadece. Altyapım Türk Telekom FTTB 1000 Mbps destekli yani o konuda sıkıntı yok. Önerir misiniz? Veyahut başka makul fiyatlara ne önerirsiniz?
Türk Telekom'da FTTB/ETH'de, MDU portları 1GE Destekli çok nadir vardır. Genelde Half şeklinde (100mbit) Hangi cihaz, datasheet'ine bir bakayım.

Mileni önermem. Nerede oturuyorsunuz?

Türk Telekom'da FTTB/ETH'de, mdu portları 1ge destekli çok nadir vardır. Genelde half şeklinde (100Mbit) hangi cihaz, datasheet'ine bir bakayım.

Mileni önermem. Nerede oturuyorsunuz?

Samsumda oturuyorum.

Türk Telekom'da FTTB/ETH'de, mdu portları 1ge destekli çok nadir vardır. Genelde half şeklinde (100Mbit) hangi cihaz, datasheet'ine bir bakayım.

Cahilliğime verin dediğiniz şey tam olarak ne oluyor ve nasıl bakılıyor?

Göknetten altyapı sorgulattığımda FTTX-V1(GPON) yazıyor bu 1000MBPS olmuyor mu?

Göknetten altyapı sorgulattığımda FTTX-V1(GPON) yazıyor bu 1000MBPS olmuyor mu?
Orada FTTX (GPON) yazması 1000MBPS olacağı anlamına gelmiyor. Çünkü FTTB/ETH'de FTTH'de PON altyapıdır. FTTB/ETH'de MDU'daki switch'ler Fast Modda olursa 100Mbit üstü alınamaz.
Evinizde bir ONT (küçük Türk telekom yazılı cihaz) birde Router (Büyük türk telekom yazılı cihaz) var mı?

Samsun için PoP'u olan şirketler Turknet, T.T onun dışında yok.  ping önemli değilse Fixnet, Gigaspeed.

Türk Telekom fiberi artık 1000 Mbps olacak şekilde döşüyor.
Türk Telekom artık FTTB/ETH döşemiyor. Direkt FTTH döşüyor. MDU'ları kaldırıp, OFDK, kaset ekleyip PLC ile çokluyor. Varsa sokakta çoklama, 1:32 veya 1:64 ile çoklama yaparak düzenliyor.
Mesajları düzgün okuman lazım. FTTB/ETH ile FTTH farklıdır. Başlığı açan arkadaş "FTTB/Eth" destekliyor diyor ki FTTB'ninde türleri var FTTB/ETH ve DSL olarak.

Buradaki yazımı oku.

Son düzenleme:
Orada fttx (GPON) yazması 1000MBPS olacağı anlamına gelmiyor. Çünkü FTTB/ETH'de FTTH'de PON altyapıdır. FTTB/ETH'de Mdu'daki Switch'ler Fast modda olursa 100Mbit üstü alınamaz.
Evinizde bir ONT (küçük Türk Telekom yazılı cihaz) bir de router (büyük Türk Telekom yazılı cihaz) var mı?

Samsun için Pop'u olan şirketler TurkNet, t. T onun dışında yok.  ping önemli değilse FixNet, gigaspeed.

Türk Telekom artık FTTB/ETH döşemiyor. Direkt FTTH döşüyor. Mdu'ları kaldırıp, ofdk, kaset ekleyip plc ile çokluyor. Varsa sokakta çoklama, 1:32 veya 1:64 ile çoklama yaparak düzenliyor.
Mesajları düzgün okuman lazım. FTTB/ETH ile FTTH farklıdır. Başlığı açan arkadaş "FTTB/Eth" destekliyor diyor ki FTTB'ninde türleri var FTTB/ETH ve DSL olarak.

Buradaki yazımı oku.

Tamam hocam bizdeki FTTH yani o sağdaki kutudan var binada ben başta FTTH yazacaktım zaten öyle biliyordum sonrasında karıştırdım biraz işleri kusura bakmayın. Şu an Türk Telekom samsun merkezdeki her binaya o kutudan döşedi neredeyse.

Evinizde bir ONT (küçük Türk Telekom yazılı cihaz) bir de router (büyük Türk Telekom yazılı cihaz) var mı?

Samsun için Pop'u olan şirketler TurkNet, t. T onun dışında yok.  ping önemli değilse FixNet, gigaspeed.

Evet dediğiniz o küçük cihazdan var ondan çıkan kablo da modeme giriyor.

Açıkçası ping önemli benim için çok rekabetçi oyun oynamam ama yüksek ping de can sıkar zamanla. 5-10mslik fark varsa sorun olmaz.

Tamam hocam bizdeki FTTH yani o sağdaki kutudan var binada ben başta FTTH yazacaktım zaten öyle biliyordum sonrasında karıştırdım biraz işleri kusura bakmayın. Şu an Türk Telekom samsun merkezdeki her binaya o kutudan döşedi neredeyse.

Evet dediğiniz o küçük cihazdan var ondan çıkan kablo da modeme giriyor.

Açıkçası ping önemli benim için çok rekabetçi oyun oynamam ama yüksek ping de can sıkar zamanla. 5-10mslik fark varsa sorun olmaz.
Estağfurullah. Samsun'a PoP olan şirket benim bildiğim yok. (Turknet, T.T dışında) Transit yapanlar var (Netspeed) ama ping yine fazla olur. Eğer oyun oynamıyorsanız Fixnet. Edirne/Sofia Transit yapıyor. Ping, Netspeed'ten fazla olur biraz ancak fiyatı uygun diğerlerine göre.

Estağfurullah. Samsun'a pop olan şirket benim bildiğim yok. (TurkNet, t. T dışında) transit yapanlar var (Netspeed) ama ping yine fazla olur. Eğer oyun oynamıyorsanız FixNet. Edirne/Sofia transit yapıyor. Ping, Netspeed'ten fazla olur biraz ancak fiyatı uygun diğerlerine göre.

Peki bu firmalar güvenilir mi hocam en azından normal kalitede hizmet verebilecek firmalar mıdır? Bir de Millenicom önermemenizin sebebi nedir acaba? Fiberde kötü değil diye biliyorum ama.

Peki bu firmalar güvenilir mi hocam en azından normal kalitede hizmet verebilecek firmalar mıdır? Bir de Millenicom önermemenizin sebebi nedir acaba? Fiberde kötü değil diye biliyorum ama.
Fixnet eski bir şirket değil, güvenilir. Cogent İstanbul IP Transit, DE-CIX Sofia/Edirne IP transit yapar. Traceroute'de kendi routerlerine bağlandığını da görürsün.

Aynı şekilde Gigaspeed, TBTNet'in bir firması. O da güvenilir.

Mileni'yi önermeme sebebim son kullanıcılara olan tavırlarından dolayı, sadece bu. Firma değiştirmek istersin devre hizmeti yazmaz, zorla alırsın, ulaşmak biraz sıkıntı. Bunlar önemli değilse o da bir alternatif elbette.

FixNet eski bir şirket değil, güvenilir. Cogent İstanbul IP transit, de-cıx Sofia/Edirne IP transit yapar. Traceroute'de kendi routerlerine bağlandığını da görürsün.

Aynı şekilde gigaspeed, Tbtnet'in bir firması. O da güvenilir.

Mileni'yi önermeme sebebim son kullanıcılara olan tavırlarından dolayı, sadece bu. Firma değiştirmek istersin devre hizmeti yazmaz, zorla alırsın, ulaşmak biraz sıkıntı. Bunlar önemli değilse o da bir alternatif elbette.

Sağ olun desteğinizi için ben bir düşüneyim en mantıklı gelene geçeyim o halde. İyi günler.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt