mukar41

Uzman
Merhaba herkese iyi günler,

Kocaeli'de ikamet ediyorum. İlk fiber internet deneyimim burada yerel bir sağlayıcı üzerinden olmuştu. Birkaç ay önce TurkNet'e geçtim. Bu zamana kadar fiber altyapı, maksimum 100 megabit destekliyordu.

Son zamanlarda altyapı çalışmaları sonucunda, internette sorgulattığımda, adresinde 1000 megabit desteklediğini gördüm. Açıkçası bu hızlara geçmek istesem de TurkNet mevcut Türk Telekom altyapısında bu hızları sağlıyor mu merak ediyorum. Millencom, Vodafone, TTNET gibi operatörler sorgulamada 1000 Mbit veriyor. Ancak taahhütlü bir sisteme de geçmek istemiyorum.

Sorum, acaba Millencom firması nasıl? Deneyimi olan arkadaş var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Kocaeli'de ikamet ediyorum. İlk fiber internet deneyimim burada yerel bir sağlayıcı üzerinden olmuştu. Birkaç ay önce TurkNet'e geçtim. Bu zamana kadar fiber altyapı, maksimum 100 megabit destekliyordu.

Son zamanlarda altyapı çalışmaları sonucunda, internette sorgulattığımda, adresinde 1000 megabit desteklediğini gördüm. Açıkçası bu hızlara geçmek istesem de TurkNet mevcut Türk Telekom altyapısında bu hızları sağlıyor mu merak ediyorum. Millencom, Vodafone, TTNET gibi operatörler sorgulamada 1000 Mbit veriyor. Ancak taahhütlü bir sisteme de geçmek istemiyorum.

Ben kullandım ama IPv6 veren tek şirket TT olduğu için ona geçin.

Milleni genelde son yaşadığı olay harici iyi lakin fiberde size 200 Mbps'den fazlasını vermez.

İlginiz ve bilgilendirmeleri iz için teşekkürler. Türknet'i aradım. Mevcut altyapıyla farklı servis sağlayıcılar da, adresimde 1000 megabit desteği olduğunu, kendilerinin bunu, kendi altyapıları olmadan destekleyip destekleyeceğini sordum. "Sorgulamada altyapı desteğiniz belirsiz gözüküyor" dediler. Telekoma dilekçe yazın falan dedi. Ne alaka anlamadım da. Her neyse.

Vodafone beni aradı, 1000 megabite 900 TL civarları fiyat verdiler. Cep telefon hattımı da taşırsam ek olarak 90 TL indirim vereceklerini söylediler. İnternet kullanıcı adı ve şifresini kullanıcıya verip vermediklerini vs. birkaç soru sordum. Herhangi bir sıkıntı olmadığını söylediler.

Türknet'e yakın zamanda sene sonuna kadar zamdan etkilenmemek için ön ödeme yapmıştım. Açıkçası tekrar operatör de değişmek istemiyorum. Son olarak, bir süre daha beklemeyi düşünüyorum.