Her şeyi denedim. %appdata% kısmından .minecraft'ı sildim. Launcher'ı sildim yeniden yükledim. Forge ile açmaya çalıştığımda hata alıyorum. Hata kodum 1. OptiFine ile açmaya çalıştığımda veya release sürümü sorunsuz çalışıyor. Önceden fabric kurmuştum. Belki çakışıyordur dedim onu da tamamen sildim. Yine olmadı.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Öncelikle sorunu çözdüm. Launcher değiştirmek gibi bir şey asla yapmam zaten orijinal minecrafta sahibim. Sorunun kaynağı atio6axx.dll adında bir dosyadan kaynaklanıyor. Bu dosya önceden attığım son log dosyasının içinde belirtiliyormuş. Bu dll dosyası AMD GPU'lar ile uyumluluk sorunları yaratıyor. Bu yüzden yapanız gereken şey, ya Nvidia bir ekran kartı kullanmak ya da AMD Adrenalin yazılımını kaldırıp ekran kartı sürücüsünü tekrar yüklemek olacak. Bende iki tane (dahili ve harici) ekran kartı var ve Minecraft her zaman AMD ekran kartını tercih ediyordu. Bu yüzden yapmanız gereken;
Konuyla ilgili herhangi bir sorun olursa Konu Sahibi hesabını etiketleyin geri dönüş sağlarım.
(log dosyasını paylaşırken .minecraft içindeki "hs_err_pidxxxxx.log" adındaki dosyaları paylaşın)
- C:\Users\KULLANICI ADI\AppData\Local\Packages\Microsoft.4297127D64EC6_8wekyb3d8bbwe\LocalCache\Local\runtime\java-runtime-gamma\windows-x64\java-runtime-gamma\bin yoluna gidip "javaw.exe" ve "java.exe" adındaki uygulamaları bulmak
- Masaüstünde boş bir yere sağ tık yapıp (Windows 11 için geçerli Windows 10 da benzer aşamalar) Görüntü Ayarları>Grafikler kısmından Göz At seçeneğine basıp biraz önce bulduğunuz dosyaları seçin
- Bu iki dosyayı Yüksek Performans olarak seçin.
Konuyla ilgili herhangi bir sorun olursa Konu Sahibi hesabını etiketleyin geri dönüş sağlarım.
(log dosyasını paylaşırken .minecraft içindeki "hs_err_pidxxxxx.log" adındaki dosyaları paylaşın)
Sizde benim attığımı kullanabilirsiniz. Dediğiniz modlar ve daha fazlası o paket içinde. İhtiyacınız varsa tabii.
Ben Sodium ve Nvidium kullanıyorum. Arkadaş OptiFine dediği için onu attım.
Learnof
Üstün
- Makaleler
- 2
Simply Optimized FPS açısından Sodium'dan daha mı iyi? Bir de sadece görüntüyü güzelleştiren kastırmayan performans shader önerir misin? Şu an MakeUp-UltraFast kullanıyorum gayet memnunum ama geceleri çok soluk.Sizde benim attığımı kullanabilirsiniz. Dediğiniz modlar ve daha fazlası o paket içinde. İhtiyacınız varsa tabii.
- Makaleler
- 9
SOF, Sodium gibi bir optimize aracı değil. Tüm optimizsyon modlarının bir arada olduğu mod. Sodium, Nvidium vs. hepsi bir arada. 12 tane falan optimizsyon modu bir arada olunca dolaylı yoldan daha iyi oluyor.Simply Optimized FPS açısından Sodium'dan daha mı iyi? Bir de sadece görüntüyü güzelleştiren kastırmayan performans shader önerir misin? Şu an MakeUp-UltraFast kullanıyorum gayet memnunum ama geceleri çok soluk.
Shader hakkında fazla bilgim yok ama patato shaders diye aratırsan az sistem isteyen shaderlar bulabilirsin.
Learnof
Üstün
- Makaleler
- 2
İndirdikten sonra hangi klasöre atmam gerekiyor. Uzantısı farklı olduğu için anlamadım. Şu an bulunan Sodium'u siliyorum şu an bu dosyayı nereye atmalıyım?SOF, Sodium gibi bir optimize aracı değil. Tüm optimizsyon modlarının bir arada olduğu mod. Sodium, Nvidium vs. hepsi bir arada. 12 tane falan optimizsyon modu bir arada olunca dolaylı yoldan daha iyi oluyor.
- Makaleler
- 9
.mrpack dosyaları öyle açılmıyordu diye hatırlıyorum. Modrinth uygulamasını yükleyip oradan dünyanıza atabilirsiniz veya şu launcherlar ile açabilirsiniz.İndirdikten sonra hangi klasöre atmam gerekiyor. Uzantısı farklı olduğu için anlamadım. Şu an bulunan Sodium'u siliyorum şu an bu dosyayı nereye atmalıyım?
Uğraşmak istemiyor iseniz SOF sayfasında paket içinde olan modlar gözüküyor. Tek tek indirebilirsin.
Learnof
Üstün
- Makaleler
- 2
Hocam zaten yüksek FPS alıyorum da ne kadar fark ettireceğini merak etmiştim. Teşekkürler..mrpack dosyaları öyle açılmıyordu diye hatırlıyorum. Modrinth uygulamasını yükleyip oradan dünyanıza atabilirsiniz veya şu launcherlar ile açabilirsiniz.
Eki Görüntüle 115855
Uğraşmak istemiyor iseniz SOF sayfasında paket içinde olan modlar gözüküyor. Tek tek indirebilirsin.
- Makaleler
- 9
Sodium + Nividium kullanmak FPS'i 2 kat arttırıyor. Hiç değilse öyle kullanın. Nvidia ekran kartı lazım sadece.Hocam zaten yüksek FPS alıyorum da ne kadar fark ettireceğini merak etmiştim. Teşekkürler.
Learnof
Üstün
- Makaleler
- 2
Sodium + Nividium kullanmak FPS'i 2 kat arttırıyor. Hiç değilse öyle kullanın. Nvidia ekran kartı lazım sadece.
Nvidium için 1.21.4 var mı? Ben bulamamıştım.
Oyunu 1.21.1 sürümüne düşüreceğim mecbur.
Yeni konular
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor
- Teknopatici
-
-
-
-
-
-
-