Makaleler
24
Yer
Autopolis Oita
Genelde hep eski bilgisayarlar için 1.8 sürümünü önerirler, ama bu ne kadar doğru? Ben de denemek için 1.16 sürümü ile bazı değerleri karşılaştıracağım.

1.8.9'da OptiFine kullanıldı, performans ayarlarının hepsi açık ve grafikler en yüksek ayarlarda.

1.16.5 için sodium, phosphor ve lithium modları kullanıldı. Ayarlar aynı ve performans ayarları açık.

1.8.9
2024-01-20_14.07.31.webp

1.16.5
2024-01-20_14.12.20.webp

Sonuçlar bu şekilde. FPS açısından 1.16.5'te %10 civarı bir düşüş var, ve RAM kullanımı 2 kat artmış durumda. Ben 1.16.5'te 512 MB RAM limiti kullanınca oyun RAM yetmediğinden takılıyor, o yüzden 1 GB veriyorum.

Gözlemlerime göre de 1.8.9 daha hızlı bir şekilde açılıyor. Genel olarak da daha yüksek bir FPS veriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde hep eski bilgisayarlar için 1.8 sürümünü önerirler, ama bu ne kadar doğru? Dende denemek için 1.16 sürümü ile bazı değerleri karşılaşıracağım.

1.8. 9 da OptiFine kullanıldı, performans ayarlarının hepsi açık ve grafikler en yüksek ayarlarda.

1.16. 5 için sodium, phosphor ve lithium modları kullanıldı. Ayarlar aynı ve performans ayarları açık.

1.8. 9
Eki Görüntüle 11970

1.16. 5
Eki Görüntüle 11971

Sonuçlar bu şekilde. FPS açısından 1.16. 5'te %10 civarı bir düşüş var, ve RAM kullanımı 2 kat artmış durumda. Ben 1.16. 5'te 512MB RAM limiti kullanınca oyun RAM yetmediğinden takılıyor, o yüzden 1GB veriyorum.

Gözlemlerime göre de 1.8. 9 daha hızlı bir şekilde açılıyor. Genel olarak da daha yüksek bir FPS veriyor.

Sizin sisteminiz zorlanmadigi için benzer FPS vermekte. Eski işlemciler 1.16. 5 gibi sürümlerde 1.8'e göre daha fazla varlık ve değişik biyomların olması sayesinde zorlanmaktadır. Bu testi Core 2 Duo gibi işlemciler ile yapılması daha iyi olur.

Sizin sisteminiz zorlanmadigi için benzer FPS vermekte. Eski işlemciler 1.16. 5 gibi sürümlerde 1.8'e göre daha fazla varlık ve değişik biyomların olması sayesinde zorlanmaktadır. Bu testi Core 2 Duo gibi işlemciler ile yapılması daha iyi olur.

Core 2 Duo T5450 laptopumda en fazla 1.7.2 sürümü oynayabiliyordum Titan Launcher'da, Tllauncher'da daha yüksek sürümler açılıyordu.

1.20 versiyonunda Optifine yerine Sodium kullandığımda yüksek FPS almaya başladım. 4 GB Ramın üçünü oyuna veriyorum ve ekran kartı GTS 250. Bunlarla 250 FPS falan alıyordum. Sizin sisteminiz nedir hocam?

1.20 versiyonunda OptiFine yerine sodium kullandığımda yüksek FPS almaya başladım. 4 GB RAM'ın üçünü oyuna veriyorum ve ekran kartı GTS 250. bunlarla 250 FPS falan alıyordum. Sizin sisteminiz nedir hocam?

Oyunun yeni sürümleri bayağı fazla RAM yiyor. Bir de ne mod kurarsam kurayım 1.16.5 kadar düzgün çalışmıyor.

4GB ram var Intel HD 4400 ve i3 4170

Grafikleri düşüğe alsaydım daha işlemci odaklı bir test olurdu. Şu ışıklandırma olayı bayağı FPS artırabiliyor. Düşük grafiklerle test yaparsam buraya atarım.

Son düzenleme:
Millet, burada öylemeyi unutmuşum.

Ben birkaç hafta önce yine test yaptım, ama bu sefer grafikleri düşürerek yapmıştım. FPS ikisinde de yükseldi ama FPS farkında pek bir değişiklik yoktu.