Minecraft bana göre vasat

MInecraft oyuncularının yaşlarının ortalaması 24'tür.
Resmî kaynak var mı? Öyle bir şey varsa yurt dışında öyledir Türkiye’de en fazla 15 filandır. Yanlış anlamayın yaş ortalaması düşük olması kötü bir şey değil ama bu sefer sadece 13 yaşında Minecraft oynayıp diğer oyunlara çamur atan tayfa var.

Türkiye'de de gayet büyük olduğunu söyleyebilirim. Oyunun yurt dışında nispeten daha yaşlı insanların ilgisini çekip de, Türkiye'de özellikle küçüklerin ilgisini çekebilecek bir sebep varsa söyleyebilirsiniz. Bence aslında tam tersi, bizim ülkemizde ekonomik bağımsızlığa veya Minecraft gibi ücretsiz olmayan bir oyuna erişim yabancı ülkelerdekine kıyasla daha geç olacaktır.

Ayrıca kendimden örnek vermek gerekirse ben kendim ortaokuldayken sınıfımızdaki tüm erkek arkadaşlarım Minecraft'ın en azından ne olduğunu biliyordu ya da çoktan oynuyordu, şimdi aynı şey kardeşim için geçerli değil.

En çok kaos yaratıp ses çıkaranlar genelde çocuklar olduğu için ilk aşamada multiplayer giren birisinin sunucuların çocuklarla dolu olduğunu düşünebiliyor.

Oyunu sırf olduğu haliyle oynadığımızda bence de, dediğiniz döngü içersinde sıkışıp kalıyoruz çoğu zaman. Açıkçası biz yıllardır oynadığımız içinde böyle düşünüyor olabiliriz. Bence her oyunun kişinin şahsına münhasır bir dönüm noktası vardır, oradan sonra bu hisse kapılıp oyunu beğenmeyebiliriz.

Ben kendimi bildim bileli gerek telefondan gerek bilgisayardan bu oyunu oynuyorum. Şöyle baktığımda kendim için 10 seneden bile fazla olmuşken ben hala bu oyunu arkadaşlarımla girip "Oynayalım hadi." diyebiliyorsam; hayır, bu sebepten vasat değildir. Bana sorarsanız artık yeni şeyler aradığımız için miladı doldu o kadar.

SIze katılıyorum, bir oyun vasatsa bu kesinlikle Minecraft değildir.

5 yıldır modsuz oynamıyorum oyunu, vanilla aşırı fazla sıkıcı. Mojang'ın getirdiği güncellemeler yeterli değil. Getirdikleri nether ve mağara güncellemesi gayet iyiydi ama diğer her şey vasat. Modsuz kesinlikle oynanmaz. Yeni içerik veya yapacak bir şey bulamıyorsunuz.

Mod temelli bir oyunun temel dilemması bu. Mod istiyorsan oyuna çok az ve temel güncellemeler gelir modsuz oynamaya tamah ediyorsan da o zaman ana oyun ile yetinmelisin. İkisini sağlayabilmek maalesef ki mümkün değil.

Tek başına ve vanilla sürümde oynandığında katılıyorum dediklerinize, bir süreden sonra oyun çok tekrara biniyor ve yapılacak bir şey kalmıyor.
Fakat bu oyun için geliştirilmiş çok fazla mod var. Bu modlar Minecraft'ı farklı bir oyun haline getiriyor adeta. GMOD gibi düşünebilirsin bir nevi. Ayrıca arkadaşlarlayınca da kat kat daha fazla zevk alınıyor.

Oyunun hayatta kalması pek bir sıkıcı geliyor bana da. Ancak yaratıcıda bir hikâyenin baş kahramanıymış gibi düşünüp kurgulayınca zevk verebiliyor.
Adamlarda yapabilecek güç ve mühendis var. Ama yapmıyorlar. Bunun Java yüzünden olduğunu düşünüyorum. Ya da adamların keyfine gelmiyordur bilmem. Bedrock'da buglar iyileştirilse Java'dan daha çok oynanır.
Java'yı geliştirmek bence işlerine gelmiyor. Bedrock'ta oyun içi satın almalar boldan boldan var ve Bedrock'ın yoruları(modları) diyebileceğimiz eklentileri(addons) de parayla satıyorlar. Hatta daha çok para kazanabilmek için sanırım 2021'den beri Java ile Bedrock'ı birleştirmeye çalışıyorlar. Ha daha beceremediler o ayrı. İnşallah da beceremezler. Java her türlü Bedrock'tan daha iyi çalışıyor.

Bence Java'yı da bilerek optimize etmiyorlar.

Düz minecraft oynamak sarmaz ki zaten. Sıkar bir süre sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…