Fazlasıyla katılıyorum. Kendi arkadaş grubumla kaç kere başladık ve inanılmaz gelişip öylece durduk. En son dünyada köylülere kent inşa edip oraya yer ve denizaltından tren yolu inşa etmiştik. Sadece kafa dağıtıp bir şeyler yapmak için, ekiple oynamaya güzel oyun ama çok da bir özelliği yok aslında. Bu oyun bugün çıksa çoğumuz 3 gün oynar bir daha yüzüne bakmazdık herhalde. Artık yeni dünya açtığımızda neyi hangi şekilde yapacağamız bile belli.

Gelişmek derken sağlam gelişiyoruz, köylülerden bir kağıt karşılığı elmas set dizmeli, endde Enderman farmı yapmalı yani. :D

Hocam modpack yüklemenizi öneririm.

Minecraft 2.0 tarzı bir şey çıkmalı. Çok daha iyi hikaye, oynanış, görünüş ve grafik. Oyunun temelini bozmadan yapıp çok iyi optimize ile gelirse +100 milyon satış garanti. Ama moja-Microsoft'a göre gereksiz. Her şeyi bozuyor zaten Microsoft.
Şu oyunu Microsoft almasa çok daha iyi şeyler görebilirdik eminim. Mesela bir hikaye modu, shader modlarına gerek kalmayacak kadar iyi su grafikleri, mob hareketleri ve etkileşimleri, daha çok boss, oyunu etkileyebilecek ögeler. Mesela kralliyetler, büyücüler, işler, bambaşka medeniyetler, birden çok bitiş ve onun gibi şeyler, Bunları yapıp oyunu daha iyi yapabilirler ama işte. Klasik Microsoft ve onun elinde çürümekte olan tarihin en iyi oyunlarından biri.

16 yıllık bir oyundan bahsettiğinizi ve bu eleştirileri yapan insanların bile oyunu onlarca, yüzlerce saat oynadığını unutmamak lazım. Yapılan eleştiri oyunun temelini, amaçladığı şeyi yok sayılıp yapıldığı için benim gözümde RDR 2'de ejderhalar yok o yüzden çok sıkıcı demek gibi bir şey. Oyun seni bronz>demir>elmas grindla full zırh yap diye yönlendirmiyor, küçümsediğiniz farklı biyomlar sadece farklı bir ağaç veya toprak bloğu değil farklı hayvanlar, inşaatta kullanabileceğiniz farklı estetikteki ağaçlar, bitkiler, yapraklar görmeniz anlamına geliyor. Minecraft kullanıcıya kendi kafasında bir senaryo yazıp onu özgürce oynama imkanı sağlıyor aynı çocukken legolar ile kendi hayalimizde bir senaryo yaşadığımız gibi. Günümüz kullanıcısı ise armut piş ağzıma düş, ben hiçbir şeyi keşfetmeyeyim, incelemeyeyim, analiz etmeyeyim, hikayeyi kendi kafamda oluşturmayayım, her şeyi oyun bana sunsun zihniyetinde olduğu için günümüz oyuncularına minecraft mantıksız, sıkıcı ve basit geliyor.

Örneğin benim son zamanlardaki favori minecraft senaryom kafamı dağıtmak için açtığım savede en yakın toprak parçası ufukta gözükmeyen üstünde sadece tek tük ağaç olan bir adada başlamak o adada bir medeniyet oluşturup ihtiyacım olan malzemeleri ise kayık ile keşfederek diğer bölgeleri gidip ufak üstler kurduğum, geliştikçe ise deniz üstünden ve altından demiryolları yaparak en sonunda her yerden topladığım zenginlikler ile adama muhteşem bir köşk yaptığım oyunumdu. Aşağı yukarı 20 saat sürmüştü bu oyunum ve hayvan gibi eğlenmiştim.

Böyle düşünmeniz beni üzdü hocam. Evet oyunu 3-4 bitirince kendini tekrar ediyor ama hepimiz küçükken madende diamond bulduğumuz da bile çok sevinmedik mi? Bence büyüdüğümüz için bu oyun böyle geliyor. Yoksa çocukken oyun daha çok zevkliydi.

Konuda asıl oyundan bahsediliyor. Herhangi bir mod ile her oyunu kendi istediğiniz yere çekebilirsiniz zaten.
Oyun modsuz bir hiç ise biz buna hayatta kalma demezdik sandbox derdik. Ama Minecraft bir sandbox değilki. Hayatta kalma oyunu hemde geliştirilse mükemmel olacak bir hayatta kalma oyunu.

Minecraft zaten sadece normal moduyla oynandiginda arkadaslarla bile bir sure sonra tekrara sarip sonsuza kadar sikan bir oyun haline geliyor.

Minecraft'in sevdigim yani ise Roblox gibi aslinda her seyi yapilabilir kilmasi, sevgilimle arada girip Bedrock Edition'un icinde bulunan market alanindan farkli amaclar guden dunyalar indirip onlari oynuyoruz, oyle zevkli oluyor.

Nerf World indirip Nerf silahlariyla savastik mesela, Theme Park dunyasi vardi tema parkini gorev yaparak kurtariyorsun vs. oyle seyler zevkli.

Eskiden daha cok farm yapilabiliyordu oyunda, PvP daha zevkliydi vs. Yapmak icin kendimize amac bulabilecegimiz tonla sey vardi ama su an oyle degil bence oyun daha da duzlesti.

Minecraft zaten bitti artık çünkü oyuncuları kendine çekecek yenilikler yok, fakat Minecraft'ı Minecraft yapan modlarıdır, sunuculardır. Bu oyuna daha fazla anlam katar. Aslında daha yenilikçi sunucular çıksa oyuncu sayısı artabilir. Ben bile bir sunucuya girsem en az 3-5 saat takılıyorum. Minecraft sadece bir temel, geliştirmek/değiştirmek insanlara ait.