Merhaba kendi bilgisayarım üzerinden kardeşim ve kuzenlerim için bir Minecraft sunucusu açmaya çalışıyorum.

Bu linkteki orijinal uygulamayı kullanarak bunu yapmak istemiştim ekstra bir aracıyla uğraşmadan ancak kardeşim bununla açtığım sunucuya bağlanabilse bile ben sunucu olan cihaz üzerinden bağlanamıyordum ve benzer şekilde kuzenlerim de farklı bir ağda oldukları için bağlanamıyorlar. Kendim için localhostdan bağlanmaya çalıştım kuzenşerim için de Mac adresimi eklettirdim ancak olmadı bunun için bir öneriniz var mı?
AC1200 Wireless Dual band VDSL / ADSL modem router.

Model no. VC220-G3U

İsimli klasik Türk Telekom modemini kullanıyorum.
DHCP'ya da genel ağ ayarlarından yapmam gerekiyor araştırdığım kadarıyla ancak bir türlü çözemedim statik IP kullanma derdim yok her açışımda güncel IP adresimle güncelleyebiliriz bağlantı adresini kendi adresimi dışarı açmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle kendi bilgisayarınızda çalıştırdığınız sunucuya bağlanmak için CMD'yi yönetici olarak açın ve şu komutu girin: CheckNetIsolation LoopbackExempt -a -n="Microsoft.MinecraftUWP_8wekyb3d8bbwe"

Not: Kendi bilgisayarında çalışan Minecraft'ta IP adresi için 127.0.0.1 girmelisin!

Bu kod, Minecraft For Windows UWP tabanlı çalıştığından Minecraft UWP'ye localhost yetkisi verecek.

Aynı modeme bağlı başka bir cihazdan bağlanmak için ise lokal ipv4 adresinizi girmelisiniz. Yine terminali açarak bu IP'yi öğrenebilirsiniz. Mac adresiniz bir işe yaramayacaktır. Komut: ipconfig

Bu IP numarası şöyle olmalıdır: 192.168.1.xx

Mesela benim lokal ip adresim:
1743714078814.webp

Aynı ağın dışında bir bağlantıyı statik ip olmadan kuramazsınız. Port açmak için statik ip gerekllidir.

Öncelikle kendi bilgisayarınızda çalıştırdığınız sunucuya bağlanmak için CMD'yi yönetici olarak açın ve şu komutu girin: CheckNetIsolation LoopbackExempt -a -n="Microsoft.MinecraftUWP_8wekyb3d8bbwe"

Not: Kendi bilgisayarında çalışan Minecraft'ta IP adresi için 127.0.0.1 girmelisin!

Bu kod, Minecraft for Windows UWP tabanlı çalıştığından Minecraft UWP'ye localhost yetkisi verecek.

Aynı modeme bağlı başka bir cihazdan bağlanmak için ise lokal IPv4 adresinizi girmelisiniz. Yine terminali açarak bu IP'yi öğrenebilirsiniz. Mac adresiniz bir işe yaramayacaktır. Komut: ipconfig

Bu IP numarası şöyle olmalıdır: 192.168.1.xx

Mesela benim lokal IP adresim: Eki Görüntüle 137658

Aynı ağın dışında bir bağlantıyı statik IP olmadan kuramazsınız. Port açmak için statik IP gerekllidir.

Dümdüz denediğimde 127.0.0.1 adresinden bağlanamamıştım ancak yukarıdaki kodu CMD'ye yazınca tamam diye yanıt geldi ondan sonra localhost adresinden bağlanabilmeye başladım. Ancak hala daha kuzenlerimin bağlanmasına ihtiyacım var DDNS yada modemimin dış ip adresini kullanarak bunu nasıl yapabileceğime dair bi fikriniz var mı?

Ek olarak mobilden karakterim oyuna mobile son bağlandığım yerden başladı ve gene bilgisayardan sunucuya girince de aynı yerden devam etti haliyle toplayıp da gittiğim malzemelere ulaşamıyorum ve yaklaşık 10.000 blok ötedeyim. Sanırım önce kaydedip ardından mobile dünyayı taşıyıp orda bilgisayardan devam ettiğim kısmı aktarabilecekmiyim bakmam lazım, bu sıkıntı da sadece bende var halihazırda telefondan oynayan kardeşim için bi değişiklik olmadı.

Son düzenleme:
Dümdüz denediğimde 127.0.0.1 adresinden bağlanamamıştım ancak yukarıdaki kodu CMD'ye yazınca tamam diye yanıt geldi ondan sonra localhost adresinden bağlanabilmeye başladım. Ancak hala daha kuzenlerimin bağlanmasına ihtiyacım var DDNS'ya da modemimin dış IP adresini kullanarak bunu nasıl yapabileceğime dair bir fikriniz var mı?

Ek olarak mobilden karakterim oyuna Mobile son bağlandığım yerden başladı ve gene bilgisayardan sunucuya girince de aynı yerden devam etti haliyle toplayıp da gittiğim malzemelere ulaşamıyorum ve yaklaşık 10.000 blok ötedeyim. Sanırım önce kaydedip ardından Mobile dünyayı taşıyıp orada bilgisayardan devam ettiğim kısmı aktarabilecek miyim bakmam lazım, bu sıkıntı da sadece bende var halihazırda telefondan oynayan kardeşim için bir değişiklik olmadı.

Bilgisayarlar arası Hamachi ile yapardım zamanında ancak mobil - PC için cross-platform bir uygulama bilmiyorum maalesef.