Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Beyazıt

Üstün
Makaleler
1
Yer
Bursa, Turkey
Selam dostlar, iyi sosyaller;

CraftRise ve TLauncher'da oyun oynarken, oyun ekran kartını görmüyor sorunu nasıl çözebilirim?

Sistem Özellikleri;
  • Intel Core i7 13650HX
  • 32GB DDR5 RAM
  • RTX 4060 (140W) Mobile GPU
  • 1TB M.2 SSD

Ekran görüntüsü 2024-04-06 192240.webp
Ekran görüntüsü 2024-04-06 192220.webp

Yapmış olduğum ayarlar bu şekilde, Java'da 4060'ı seçiyorum ancak oyunda Intel'in ekran kartını kullanıyor. Durum sadece CraftRise ve TLauncher'da oluyor. Oyuna girince Intel HD Graphics'i kullanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
CraftRise ayarları altından Grafik performans tercihi ayarı Maksimum performans olarak ayarlandı ve sorun çözüldü.

Craftrise.webp

Acaba CraftRise ve TLauncher'ın çalıştırdığı javaw.exe dosyalarını eklememiş olabilir misiniz?

Ekran görüntülerindekilerin tam yollarını (dizinler), tercihen kişisel bilgilerinizi sansürleyerek paylaşmanız faydalı olabilir. Bu yolları sanırım üzerlerine basarak görüntüleyebiliyorsunuz.

Görev Yöneticisi altından dosya konumuna gidip çalışan Java istemcisini bulup onu harici karta atamayı denediniz mi?
Denemedim hocam nasıl yapılıyor?

Cihazınızın BIOS'unda 'Switchable Graphics' ayarı bulunmakta mı? Eğer bulunmaktaysa bu ayarı dGPU yapın.
Bilmiyorum hocam bakarım birazdan. Ancak son ayarların hepsini RTX 4060 Ekran kartı seçili yaptım.

Intel'i Aygıt Yöneticisi'nden kaldırıp yeniden başlatıp tekrar deneyin.
Denedim hocam ancak yine de bu şekilde oldu. Windows'um driverlarım falan her şeyim güncel.

Acaba CraftRise ve TLauncher'ın çalıştırdığı javaw.exe dosyalarını eklememiş olabilir misiniz?

Ekran görüntülerindekilerin tam yollarını (dizinler), tercihen kişisel bilgilerinizi sansürleyerek paylaşmanız faydalı olabilir. Bu yolları sanırım üzerlerine basarak görüntüleyebiliyorsunuz.
Eklememiş derken anlayamadım hocam? Ekran kartını mı eklememiş olmamı mı kast ediyorsunuz? Onların hepsini ekledim.

Update kapattınız mı otomatik yüklemiş olabilir aygıt yöneticisine tekrar bakın hocam.
Baktım hocam hiçbir sorun yok. Herşeyim sıkıntısız çalışıyor, Ama oyuna girdiğim vakit Intel ekran kartını kullanıyor ben RTX 4060'ı kullanmasını istiyorum, tam performans için.