Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Beyazıt

Üstün
Makaleler
1
Yer
Bursa, Turkey
Selam dostlar, iyi sosyaller;

CraftRise ve TLauncher'da oyun oynarken, oyun ekran kartını görmüyor sorunu nasıl çözebilirim?

Sistem Özellikleri;
  • Intel Core i7 13650HX
  • 32GB DDR5 RAM
  • RTX 4060 (140W) Mobile GPU
  • 1TB M.2 SSD

Ekran görüntüsü 2024-04-06 192240.webp
Ekran görüntüsü 2024-04-06 192220.webp

Yapmış olduğum ayarlar bu şekilde, Java'da 4060'ı seçiyorum ancak oyunda Intel'in ekran kartını kullanıyor. Durum sadece CraftRise ve TLauncher'da oluyor. Oyuna girince Intel HD Graphics'i kullanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
CraftRise ayarları altından Grafik performans tercihi ayarı Maksimum performans olarak ayarlandı ve sorun çözüldü.

Craftrise.webp

Eklememiş derken anlayamadım hocam? Ekran kartını mı eklememiş olmamı kastediyorsunuz? Onların hepsini ekledim.

"Yüksek performans" olarak ayarladığınız javaw.exe dosyalarının tam yollarını paylaşmanız faydalı olur. Belki ilgili launcherların kullandığı dosyaları eklememişsinizdir, görürüz.

Burada bahsedilen istemci, ekran görüntüsünde paylaştığınız 4 dosyadan biri olmayabilir:
Görev Yöneticisi altından dosya konumuna gidip çalışan Java istemcisini bulup onu harici karta atamayı denediniz mi?

Asıl onu "Yüksek performans"a çekmeniz gerekiyor.

Alayım hocam, oyuna girip atayım tekrardan.
Ekran görüntüsü 2024-04-06 225840.webp

Hocam ayarlar bu şekilde ancak görüntü ayarlarından RTX 4060'ı seçiyorum sonradan ayarlar sıfırlanıyor?

"Yüksek performans" olarak ayarladığınız javaw.exe dosyalarının tam yollarını paylaşmanız faydalı olur. Belki ilgili launcherların kullandığı dosyaları eklememişsinizdir, görürüz.

Burada bahsedilen istemci, ekran görüntüsünde paylaştığınız 4 dosyadan biri olmayabilir:

Asıl onu "Yüksek performans"a çekmeniz gerekiyor.
O Dosya konumuna nasıl gideceğim hocam? Aradığım vakit java uygulaması açılıyor.

Bu arada direkt Intel'in dahili ekran kartını devre dışı bırakmayı göze alıyorsan buna bir bak önce:

Uygulama kapalıyken çıkmaz ki?
Tekrardan bakıyorum hocam.

Hocam bakıyorum oyunu çalıştırdım, ama görev yöneticisinde göstermiyor.

Tekrardan bakıyorum hocam.

Hocam bakıyorum oyunu çalıştırdım, ama görev yöneticisinde göstermiyor.
Ben Java'yı açılışta devre dışı bırakmıştım ondan olabilir mi?