Şimdi aklıma geldi hile şifrelenmez ise kolaylıkla kodlara bakıp hemen kapatırlar zaten açığı bugün çok dalgınım. 😵‍💫

Şimdi aklıma geldi hile şifrelenmez ise kolaylıkla kodlara bakıp hemen kapatırlar zaten açığı bugün çok dalgınım. 😵‍💫

Virüs olup olmaması önemli bana. Kaspersky var bende ama oradan tarama yapsam silinirmi bilmiyorum. Yaparsam tam tarama yaparım ne olur ne olmaz.

Kurduysanız buradan BitDefender indirin bir daha da başınıza böyle bir olay gelmez.
İsterseniz hemen 30 gün Total Security açabilirsiniz. Bedava veriyor.

Virüs olup olmaması önemli bana. Kaspersky var bende ama oradan tarama yapsam silinirmi bilmiyorum. Yaparsam tam tarama yaparım ne olur ne olmaz.

Kaspersky VirusTotal'de görmemiş. Muhtemelen sağlam diyecektir.

VirusTotal sonuçlarındaki tehditleri açıklayayım:
  • Trojan[dropper]:Java/Agent.IR: Java'da çalışan bir dropper türü, sisteme başka yazılımları gizlice yüklemeye çalışır.
  • Trojan.GenericKD.76399544: Genelde sistemde şüpheli aktiviteler yapan virüs türlerine verilen bir ad, tam olarak zarar verir denemez.
  • Trojan.Generic.D48DC3B8: Bir üstteki ile hemen hemen aynı şeyi yapar.
  • Trojan.GenericKD.76399544 (B): Bir üstteki ile hemen hemen aynı şeyi yapar.
  • A Variant Of Java/TrojanDropper.Agent.IQ: Java'da çalışan bir Trojan Dropper varyantı. Arka planda farklı yazılımlar yükleyebilir.
  • Trojan-Dropper.Java.Agent: Bir üstteki ile aynı diyebiliriz.
Özete gelecek olursak, tam olarak virüslü denebilir mi bence hayır. Saptamalar arasında tek işe yarar AV yazılımı NOD32 olmuş, bunu da F-P olarak değerlendirebiliriz, bu tarz basit yazılımlarda bulunan virüsleri çoğu popüler AV programı yakalar. Yine de işim garanti olsun derseniz sisteminizden dosyayı tamamen temizleyin. Dosyayı ESET bulduğu için ESET Online Scanner ile de bir tarama yapın.

VirusTotal sonuçlarındaki tehditleri açıklayayım:
  • Trojan[dropper]:Java/Agent.IR: Java'da çalışan bir dropper türü, sisteme başka yazılımları gizlice yüklemeye çalışır.
  • Trojan. GenericKD. 76399544: Genelde sistemde şüpheli aktiviteler yapan virüs türlerine verilen bir ad, tam olarak zarar verir denemez.
  • Trojan. Generic. D48DC3B8: Bir üstteki ile hemen hemen aynı şeyi yapar.
  • Trojan. GenericKD. 76399544 (B): Bir üstteki ile hemen hemen aynı şeyi yapar.
  • A Variant Of Java/TrojanDropper.Agent.IQ: Java'da çalışan bir Trojan Dropper varyantı. Arka planda farklı yazılımlar yükleyebilir.
  • Trojan-Dropper. Java. Agent: Bir üstteki ile aynı diyebiliriz.
Özete gelecek olursak, tam olarak virüslü denebilir mi bence hayır. Saptamalar arasında tek işe yarar AV yazılımı NOD32 olmuş, bunu da F-P olarak değerlendirebiliriz, bu tarz basit yazılımlarda bulunan virüsleri çoğu popüler AV programı yakalar. Yine de işim garanti olsun derseniz sisteminizden dosyayı tamamen temizleyin. Dosyayı ESET bulduğu için ESET Online Scanner ile de bir tarama yapın.

BitDefender işe yaramayan bir AV mi hocam?