Detaylar
Kim cevapladı?EmirhanRadicus 7
Üstün
- Makaleler
- 1
Hosting yerine playit.gg ile falan interneti iyi ve yüksek RAM sahibi bir arkadaşınızı da host olarak kullanabilirsiniz ama tek sorun o arkadaşınız oyunu açmadığı sürece kimse oynayamaz. Ama ücretsiz halletmiş olursunuz, mod gibi sıkıntı da olmaz.
Hosting yerine playit.gg ile falan interneti iyi ve yüksek RAM sahibi bir arkadaşınızı da host olarak kullanabilirsiniz ama tek sorun o arkadaşınız oyunu açmadığı sürece kimse oynayamaz. Ama ücretsiz halletmiş olursunuz, mod gibi sıkıntı da olmaz.
Güzelmişte bizim sistemler pek iyi değil hocam ya.
Superuser do 59
Uzman
- Makaleler
- 4
Playit.gg kesinlikle önermem hocam, en yakın sunucusu Romanya, o da size denk gelirse. Aşırı derecede ping oluyor, Tailscale daha iyi bir yöntem.Hosting yerine playit.gg ile falan interneti iyi ve yüksek RAM sahibi bir arkadaşınızı da host olarak kullanabilirsiniz ama tek sorun o arkadaşınız oyunu açmadığı sürece kimse oynayamaz. Ama ücretsiz halletmiş olursunuz, mod gibi sıkıntı da olmaz.
@DOGANSLX Modlu kuracaksanız, en az 8 GB RAM öneririm. Rehberimi incelerseniz görebilirsiniz.
Merhaba,
Recep Bey'in GNU/Linux deneyimlerini keyifle izledikten ve Linux topluluğuna yaptığı katkılardan ilham aldıktan sonra, ben de bu güzel forumun kütüphanesine ufak bir katkıda bulunmak istedim. Yakın zamanda bizzat deneyimleyip kurulumunu gerçekleştirdiğim Raspberry Pi üzerinde Minecraft Sunucusu Kurulumu rehberime hoş geldiniz!
Bu rehberde, evinizdeki Raspberry Pi'ı port açma derdi olmadan, tamamen güvenli ve performanslı bir Minecraft sunucusuna nasıl dönüştüreceğinizi adım adım anlatacağım.
Eğer kurulum adımlarına alternatif olarak doküman veya slayt...
Recep Bey'in GNU/Linux deneyimlerini keyifle izledikten ve Linux topluluğuna yaptığı katkılardan ilham aldıktan sonra, ben de bu güzel forumun kütüphanesine ufak bir katkıda bulunmak istedim. Yakın zamanda bizzat deneyimleyip kurulumunu gerçekleştirdiğim Raspberry Pi üzerinde Minecraft Sunucusu Kurulumu rehberime hoş geldiniz!
Bu rehberde, evinizdeki Raspberry Pi'ı port açma derdi olmadan, tamamen güvenli ve performanslı bir Minecraft sunucusuna nasıl dönüştüreceğinizi adım adım anlatacağım.
Eğer kurulum adımlarına alternatif olarak doküman veya slayt...
EmirhanRadicus 7
Üstün
- Makaleler
- 1
@SuperUser, anladım. Normalde port yönlendirme önerecektim ama güvenlik sıkıntısı çıkabilir diye Playit önermiştim. Biz arkadaşlarla 1-2 ay sadece Playit üzerinden oynamıştık. Ben hiç lag yaşadığımızı hatırlamıyorum ama doğrudur.
Superuser do 59
Uzman
- Makaleler
- 4
@SuperUser, anladım. Normalde port yönlendirme önerecektim ama güvenlik sıkıntısı çıkabilir diye Playit önermiştim. Biz arkadaşlarla 1-2 ay sadece Playit üzerinden oynamıştık. Ben hiç lag yaşadığımızı hatırlamıyorum ama doğrudur.
Arkadaşınız ile yakın konumdaysanız, sunucu yoğunluğu düşükse ve yakın bir sunucuya denk gelmişseniz, olabiliyor. Ancak 1 tanesi farklı olsa, bir ping problemi olabiliyor.
- Makaleler
- 10
Keyubu öneririm, memnunum.
Herkese merhaba arkadaşlar, bugün geçen gün açtığım rehberin devamındayız. Size Linux sunucularda FTP nasıl kurulur, MC sunucusu nasıl açılır, VDS sunucular için önerdiğim Minecraft sunucusu ayarları nelerdir, ondan bahsedeceğim. Öncelikle bugün kullanacaklarımızdan bahsedeyim:
Bir tane VDS sunucusu. Tercihen Ryzen işlemcili ve Ubuntu 22.04 kurulu bir makine. 1.12+ sürümlerde Xeon E5 makineler kasma sorunu yaratabiliyor. Bugün bir deneysel çalışma yapacağım ve Intel Xeon Platinum...
Bir tane VDS sunucusu. Tercihen Ryzen işlemcili ve Ubuntu 22.04 kurulu bir makine. 1.12+ sürümlerde Xeon E5 makineler kasma sorunu yaratabiliyor. Bugün bir deneysel çalışma yapacağım ve Intel Xeon Platinum...
Herkese merhaba arkadaşlar, uzun süre sonra sessizliğimi bozup rehber yazmaya karar verdim. Bu rehber serisinde Minecraft sunucusu nasıl açılır, incelikleri nelerdir, nelere dikkat etmeliyiz, onları göstereceğim. Rehberin daha başında gelecek bir soruya cevap vermek isterim: Neden e4mc ve Essential kullanmıyoruz? İki mod da peer to peer, yani Hamachi ile aynı mantıkta çalışıyor. Gayet güvenilir modlardır, kullanmak isteyen kullanabilir. Benim önermeme sebebime gelecek olursak; sunucu dosyalarını istediğiniz gibi inceleyemiyorsunuz, plugin yüklemesi ve bunların ince ayarlarını...
Benim de ilk aklımda Keyubu vardı hocam ama alternatifi varsa diye araştırıyorum.Keyubu öneririm, memnunum.
Herkese merhaba arkadaşlar, bugün geçen gün açtığım rehberin devamındayız. Size Linux sunucularda FTP nasıl kurulur, MC sunucusu nasıl açılır, VDS sunucular için önerdiğim Minecraft sunucusu ayarları nelerdir, ondan bahsedeceğim. Öncelikle bugün kullanacaklarımızdan bahsedeyim:
![]()
Bir tane VDS sunucusu. Tercihen Ryzen işlemcili ve Ubuntu 22.04 kurulu bir makine. 1.12+ sürümlerde Xeon E5 makineler kasma sorunu yaratabiliyor. Bugün bir deneysel çalışma yapacağım ve Intel Xeon Platinum...Herkese merhaba arkadaşlar, uzun süre sonra sessizliğimi bozup rehber yazmaya karar verdim. Bu rehber serisinde Minecraft sunucusu nasıl açılır, incelikleri nelerdir, nelere dikkat etmeliyiz, onları göstereceğim. Rehberin daha başında gelecek bir soruya cevap vermek isterim: Neden e4mc ve Essential kullanmıyoruz? İki mod da peer to peer, yani Hamachi ile aynı mantıkta çalışıyor. Gayet güvenilir modlardır, kullanmak isteyen kullanabilir. Benim önermeme sebebime gelecek olursak; sunucu dosyalarını istediğiniz gibi inceleyemiyorsunuz, plugin yüklemesi ve bunların ince ayarlarını...
Ethem Efe 109
Bilgin
Kinetic Hosting kullanın, tüm yerli markaları denedim neredeyse; hepsi birbirinden kötü.2-3 olacağız, yapılar falan olsun, survival takılacağız. Ona göre bir hosting arıyoruz. Öneriniz var mı?
Yeni konular
-
-
-
Rehber Alucard'ın psikolojik yapısı ve Eros, Thanatos kuramı üzerine
- Geraltın kılıcı
-
SanDisk USB bellek Dosya Gezgini'nde gözükmüyor
- Ricardo Quaresma
-
-
-