2014'te falan ilk defa oynamaya baslamistim, Hunger Games populerdi o zamanlar, Son Oyuncu'nun sunucusunda takiliyordum hep. Hala da oynarim, oyle sık oynadigim bir oyun degildir ama arada girerim.

Arkadaşlarla kendi aramızda modlu oynuyoruz sunucu kurup. Tailscale gibi bir servis kullanıp birimizin sürekli açık kalan bilgisayarında hostluyoruz. Kendi oluşturduğum panel sayesinde de kolayca yönetimi mümkün oluyor (Panel bittikten sonra paylaşımı yapılacak.)

Oynadığımız sürüm çoğunlukla 1.21.1 oluyor, Fabric ile oynuyoruz. Mod uyumluluğu açısından oldukça iyi bir sürüm. Forge veya NeoForge kullanmıyorum çalışma şekillerinden dolayı. Fabric hafif geliyor ve işimi görüyor.

Mod paketlerini ben oluşturuyorum ve o şekilde oynuyoruz. Vanilla oynamak hiç aklıma gelmiyor artık.
Tailscale'i ben de kullanıyorum arkadaşlarla Minecraft oynamak için, gerçekten harika bir şey. Hamachi'ye bin basar.

Onun dışında ben genelde en güncel sürümlerde oynamayı önemsediğim için neredeyse hiç mod olmuyor sunucumda. Sadece ağaçları tek bir balta darbesiyle indirme modu vardı, o da şimdilik 26.3 uyumlu sürümü çıkmadığı için şu anda yok.

Minecraft sunucusunu Linux üzerinde çalıştırıyorum. screen -S mc komutu ile bir Screen oturumu başlatıyorum, hazırladığım server.sh betiğini çalıştırıyorum, sonra Ctrl-A+D yaparak Screen oturumunu arkaya atıyorum. Terminal'i açık bırakmama bile gerek kalmıyor, sunucu arkada çatır çatır çalışıyor.

Merhaba arkadaşlar.

Minecraft oynuyor musunuz? Hangi yıldan beri oynuyorsunuz? Minecraft'ta en çok ne yapıyorsunuz? Ayrıca Minecraft'ın şu anki durumu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ben 2015'ten beri oynuyorum, 2017'den beri de orijinal olarak oynuyorum. En çok Hypixel'de mini Skywars ve murder mystery oynuyorum, arada en güncel Minecraft sürümünde Survival yapıyorum. Ancak hikayeli oyunlardan (özellikle de Life is Strange serisinden) sonra Minecraft oynama sürem epey azaldı :D arkadaş olmayınca Minecraft çok sarmıyor açıkçası, onu uzun yıllar Minecraft oynadıktan sonra anladım. Minecraft'ın şu anki gidişatı ise fena değil. En son 26.3 ile minderler eklendi, epey kullanışlı bir eşya.

Minecraft'ı 2017'den beri falan oynuyorum, son 1 yıldır yüzüne bile bakmadım lakin oynadığım dönemde parkur serverlarında oyuncu parkurlarını yapıyordum. KitPvP falan oynuyordum.
Minecraft'ın şu anki durumu ise tam bir hayal kırıklığı, değerlendirebilecekleri o kadar çok potansiyeli vardı ki inanamazsınız, kendi kendinin topuğuna sıkan bir oyun oldu. End güncellemesinin gelmemesi, filmin çok geç çıkması üstüne rezalet olması, gelen hype ı doğru değerlendirememeleri, güncellemelerin kötülüğü, oyuna yeni bir şey eklemek için eklemeleri vesaire oyunu mahvediyor.