R
Ranton Kouga
Ziyaretçi
Oyun amaçlı hocam.
Minecraft için kullanacağım sanırım.
Oynamak için mi kullanıcaksanız? Eğer ücretsiz sadece kullanmak için yapıcaksanız Aternos kullanabilirsiniz. Biraz bekletiyor ama.Oyun amaçlı hocam.
Diğer konuda para kazanmak için açmak istediğini belirtti.Oynamak için mi kullanıcaksanız? Eğer ücretsiz sadece kullanmak için yapıcaksanız Aternos kullanabilirsiniz. Biraz bekletiyor ama.
sudo apt update && sudo apt upgrade -y
sudo apt install openjdk-17-jdk -y
java -version
wget https://piston-data.mojang.com/v1/objects/[server-jar-hash]/server.jarjava -Xmx4G -Xms4G -jar server.jar noguieula=false satırını eula=true yap ve kaydet.sudo ufw allow 25565/tcp
sudo ufw enable
java -Xmx4G -Xms4G -jar server.jar noguiscreen kullan:screen -S "Minecraft server"
systemd servisi kurmayı değerlendir.server.properties dosyasındaki view-distance değerini düşürerek performansı artır.Ben Purpur (Paper tabanlı) öneriyorum. Sürümü 1.21.4. En güzel optimizasyon edilmiş sürüm bu.Minecraft’ın resmi sitesinden veya güvenilir kaynaklardan .jar sunucu dosyasını indir.
wget https://piston-data.mojang.com/v1/objects/[server-jar-hash]/server.jar
wget https://api.purpurmc.org/v2/purpur/1.21.4/2416/download1. sistem gereksinimleri
- Çok çekirdekli bir işlemci (Intel Xeon veya AMD Ryzen önerilir)
- En az 8 GB RAM (modlu sunucular veya çok oyunculu için 16 GB+ önerilir).
- SSD kullanarak performansı artır.
- Yüksek hızlı ve iyi yükleme bant genişliğine sahip bir internet bağlantısı.
- İşletim sistemi olarak Windows, macOS veya Linux (Ubuntu 22.04 LTS önerilir)
2. Java'yı kur
Minecraft sunucusu çalıştırmak için Java gerekiryor Minecraft 1.18 ve sonrası için Java 17 gerekli.
- Ubuntu'da:
Kod:sudo apt update && sudo apt upgrade -y sudo apt install openjdk-17-jdk -y java -version
- Windows/macOS’ta:
Java’nın resmi sitesinden indir ve kur.3. Minecraft sunucu dosyasını indir
- Sunucu dosyaları için bir klasör oluştur (örneğin Minecraft).
- Minecraft'ın resmi sitesinden veya güvenilir kaynaklardan. Jar sunucu dosyasını indir.
wget https://piston-data.mojang.com/v1/objects/[server-jar-hash]/server.jar
4. sunucuyu başlat
- Sunucu klasörüne git.
- Aşağıdaki komutla sunucuyu ilk kez çalıştır:
java -Xmx4G -Xms4G -jar server.jar nogui
RAM miktarını -xmx ve -xms parametreleriyle ayarla (örnek: 4096m → 4 GB).
Sunucu bazı dosyalar oluşturacak ve EULA'yı kabul etmeni isteyerek duracaktır.
5. EULA'yı kabul et
- eula.txt dosyasını aç.
eula=falsesatırınıeula=trueyap ve kaydet.6. sunucuyu yapılandır
- Server. Properties dosyasını düzenleyerek dünya adı, oyuncu sayısı, zorluk gibi ayarları özelleştir.
- Değişikliklerini kaydet.
7. port yönlendirmesini ve güvenlik duvarını ayarla
- Güvenlik duvarında TCP 25565 portunu aç:
Bash:sudo ufw allow 25565/tcp sudo ufw enable
Eğer bir yönlendirici (modem) kullanıyorsan, yönetim paneline gir ve 25565 portunu sunucunun yerel IP adresine yönlendir.
8. sunucuyu yeniden başlat
java -Xmx4G -Xms4G -jar server.jar nogui
Linux'ta sunucuyu arka planda çalıştırmak içinscreenkullan:
Otomatik başlatma içinKod:screen -S "Minecraft server"systemdservisi kurmayı değerlendir.
9. sunucuya katıl
- Minecraft: Java Edition'ı aç.
- Çok oyunculu → sunucu Ekle'ye tıkla.
- Sunucunun IP adresini gir (localhost kullanıyorsan aynı makinede oynuyorsun demektir).
- Sunucuya katıl'a tıkla.
10. bakım ve optimizasyon yap
- Dünya klasörünü düzenli olarak yedekle.
server.propertiesdosyasındakiview-distancedeğerini düşürerek performansı artır.- Papermc gibi optimize edilmiş sunucu yazılımlarını kullanmayı düşün.
Para kazanmak hiç kolay olmadı ki... Minecraft'ı araştırmadan da seçmeyin derim. Eğer gerçekten bu oyundan para kazanacağınıza inanıyorsanız ben dosyaları hazırlar size gönderirim. Yaz gelince zaten yapacaktım.Teşekkür ederim hocam. Allah razı olsun. Şimdiden gözüme zor geldi.
Para kazanmak hiç kolay olmadı ki... Minecraft'ı araştırmadan da seçmeyin derim. Eğer gerçekten bu oyundan para kazanacağınıza inanıyorsanız ben dosyaları hazırlar size gönderirim. Yaz gelince zaten yapacaktım.