Cipher10101 43

Uzman
Yer
Antartika
Daha önce 5-10 kişilik sunucu yönetmiştim. Herkesin IP adresi konsolda görünüyor. Ben de bu konudan biraz rahatsızım. Başkasının sunucusuna vesaire girerken IP adresim gözüküyor. VPN kullanmadan başka bir yolla IP adresimin görünmesini engelleyebilir miyim?

Server listelerden rastgele sunucular deniyorum, bir mod ile vs. IP görünmesi engellenemez mi?
Sanırım hayır. Zaten bağlanan kullanıcılar görmüyor ki, sunucu sahipleri görüyor normal olarak. IP adresinle bir şey yapmazlar dostum, merak etme. Ona bakılırsa girdiğin internet siteleri bile direkt olarak IP adresini tespit edebiliyor. Hukuki bir durum olursa eğer.

İnternetteki her web sitesi ya da girdiğiniz her sunucu zaten iletişim kurabilmek için ip adresinizi otomatik olarak kaydeder. IP adresi tek başına doğrudan ev adresinizi veya kişisel dosyalarınızı falan ele veren bir şey de değildir, maksimum hangi ilçede olduğunuz öğrenilebilir. Özellikle de sunucu sahipleriyle bir derdiniz yoksa ve statik ip falan kullanmıyorsanız dert etmeniz gerektiğini düşünmüyorum.

İllaha IPnizi gizlemek istiyorsanız telefonunuzun mobil internetini kullanabilirsiniz. Ya da bir VPS edinip ağ geçidi kurmayı deneyebilirsiniz, araştırabilirsiniz. VPN kullanmak işin tabii ki en kolay yolu.

IP adresi tek başına doğrudan ev adresinizi veya kişisel dosyalarınızı falan ele veren bir şey de değildir, maksimum hangi ilçede olduğunuz öğrenilebilir.
Aynen katılıyorum. Bir de internet servis sağlayıcınızı. Doğrudan apartman ismi, kapı numarasını falan "Türkiye'de" farklı yollarla öğreniyorlar. Yasal olmayan yollar. :)

İnternetteki her web sitesi ya da girdiğiniz her sunucu zaten iletişim kurabilmek için ip adresinizi otomatik olarak kaydeder. IP adresi tek başına doğrudan ev adresinizi veya kişisel dosyalarınızı falan ele veren bir şey de değildir, maksimum hangi ilçede olduğunuz öğrenilebilir. Özellikle de sunucu sahipleriyle bir derdiniz yoksa ve statik ip falan kullanmıyorsanız dert etmeniz gerektiğini düşünmüyorum.

İllaha IPnizi gizlemek istiyorsanız telefonunuzun mobil internetini kullanabilirsiniz. Ya da bir VPS edinip ağ geçidi kurmayı deneyebilirsiniz, araştırabilirsiniz. VPN kullanmak işin tabii ki en kolay yolu.
Girdiğim siteler ne yapsın, IP adresimi yüzlerce kullanıcı giriyor oraya; benim girdiğim sunucular ise 5-10 kişi. Neyse, sağ olun, ben VPN kullanmadan bu sorunu çözmek istiyorum, yoksa pingim artıyor. O yüzden mod bakacağım.
IP'nizin gözükmesi sakıncalı değil. Girdiğiniz her siteye girerken zaten IP adresinizi vs. veriyorsunuz.

Girdiğim siteler ne yapsın, IP adresimi yüzlerce kullanıcı giriyor oraya; benim girdiğim sunucular ise 5-10 kişi.
İsterseniz sadece siz girin. Yine de kimsenin sizin IP adresinizle uğraşacağını sanmıyorum. Sunucu sahibiyle kan davanız yoksa tabii. "Girdiğim siteler ne yapsın" düşüncesi "girdiğim sunucular ne yapsın" ile aynı.

Girdiğim siteler ne yapsın, IP adresimi yüzlerce kullanıcı giriyor oraya; benim girdiğim sunucular ise 5-10 kişi. Neyse, sağ olun, ben VPN kullanmadan bu sorunu çözmek istiyorum, yoksa pingim artıyor. O yüzden mod bakacağım.
Hep aynı 5 kişi oynamıyor ki sunucularda. Oralarda da yüzlerce insan girip, çıkıyor. Bence de biraz gereksiz bir endişe.