SHERLOCKED

Başarılı
Selam. Bazen sunucuda kimse yokken, bazense ben girer girmez çöküyor. Log dosyasını ve modlarımı bıraktım. Sizce neden olabilir?

1772574768524.webp

@NightWist

Makineniz kaç GB RAM ve işlemciniz nedir?

Eklemiştim de silinmiş sanırım. 5900X ve 10GB RAM var. 8 GB sunucuya ayrılı. Ubuntu yüklü ve şimdi kontrol ettim oom Killer kapatıyormuş. Normalde 9/1 ayarlardım ama çökmeye başlayınca 8/2 yaptım yine yetmedi. Uzak masaüstü, SCP ve PuTTY var sadece.

@NightWist hocam görmediniz sanırım :D

Son düzenleme:
Eklemiştim de silinmiş sanırım. 5900X ve 10GB RAM var. 8 GB sunucuya ayrılı. Ubuntu yüklü ve şimdi kontrol ettim oom Killer kapatıyormuş. Normalde 9/1 ayarlardım ama çökmeye başlayınca 8/2 yaptım yine yetmedi. Uzak masaüstü, SCP ve PuTTY var sadece.

@NightWist hocam görmediniz sanırım :D
Bildirimler arasında kaybolmuş, iyi hatırlattınız. Özellikle çökmesi için gereken bir mod gözükmüyor. Sunucu açıkken kaynak durumuna bakabilirsiniz. Linux ise htop yapın, orada gözükür. Java'nın kaynak yönetimi ciddi şekilde sakat.

Htop'tan kastınız nedir hocam? Sunucu genelde ben oynarken çökmüyor. Ya ben yokken ya da uzun aradan sonra çökmediyse girmeye çalışınca çöküyor. Ne zaman çökeceğini kestiremediğim için de kaynak kullanımına bakmak zor. Tahminimce Memory leak var?

Htop'tan kastınız nedir hocam? Sunucu genelde ben oynarken çökmüyor. Ya ben yokken ya da uzun aradan sonra çökmediyse girmeye çalışınca çöküyor. Ne zaman çökeceğini kestiremediğim için de kaynak kullanımına bakmak zor. Tahminimce Memory leak var?
Terminale htop yazdığınız zaman performans izleme ekranı açılıyor. Tabii htop yoksa indirin. %90 Java'dan kaynaklıdır. Java artık kalan işlemleri bazen düzgün şekilde sonlandıramıyor. Swap açık değilse swap açın. Bir de start.sh dosyanızda neler yazıyor?

Terminale htop yazdığınız zaman performans izleme ekranı açılıyor. Tabii htop yoksa indirin. %90 Java'dan kaynaklıdır. Java artık kalan işlemleri bazen düzgün şekilde sonlandıramıyor. Swap açık değilse swap açın. Bir de start. Sh dosyanızda neler yazıyor?

Kendi masaüstüme bağladım. Böyle görünüyor.
@echo off.
--- Ayarlar ---
Set plınk_yolu="C:\program Files\PuTTY\plink.exe"
Set kullanıcı=
Set sıfre=
Set IP=

Klasör yolunun sonuna / koymak her zaman daha garantidir.
Set server_dızını=

Tırnak işaretlerini buradan kaldırdık, aşağıda bash içinde kullanacağız.
Set baslat_komutu = Java -xms7680M -xmx7680M -xx:+useg1gc -xx:+unlockexperimentalvmoptions -xx: Maxgcpausemillis = 100 -xx:+disableexplicitgc -xx: Targetsurvivorratio = 90 -xx: G1newsizepercent = 37 -xx: G1maxnewsizepercent = 52 -xx: G1mixedgclivethresholdpercent = 35 -xx:+alwayspretouch -xx:+parallelrefprocenabled -düşüng. Aikars. Flags=https://mcflags.emc.gs -Daikars.new.flags=true -jar sunucu.jar nogui.

--- Islem ---
Echo [%TIME%] sunucuya baglaniliyor...

Dikkat: Burada komutu gönderirken bash -C'den sonra tek tırnak (') kullanıyoruz.
%Plınk_yolu% -SSH -pw %sıfre% %kullanıcı%@%ıp% "screen -dms mc_server bash -c 'CD %server_dızını% && %baslat_komutu%'"

Echo.
Echo [%TIME%] komut gonderildi!
Echo eger yol dogruysa sunucu su an arkada calisiyor olmali.
Echo kontrol etmek icin SSH ile baglanip "screen -r mc_server" yazabilirsin.
Echo.
Pause.
Hemen bakıyorum Htop'a.

Kendi masaüstüme bağladım. Böyle görünüyor.
@echo off.
--- Ayarlar ---
Set plınk_yolu="C:\program Files\PuTTY\plink.exe"
Set kullanıcı=
Set sıfre=
Set IP=

Klasör yolunun sonuna / koymak her zaman daha garantidir.
Set server_dızını=

Tırnak işaretlerini buradan kaldırdık, aşağıda bash içinde kullanacağız.
Set baslat_komutu = Java -xms7680M -xmx7680M -xx:+useg1gc -xx:+unlockexperimentalvmoptions -xx: Maxgcpausemillis = 100 -xx:+disableexplicitgc -xx: Targetsurvivorratio = 90 -xx: G1newsizepercent = 37 -xx: G1maxnewsizepercent = 52 -xx: G1mixedgclivethresholdpercent = 35 -xx:+alwayspretouch -xx:+parallelrefprocenabled -düşüng. Aikars. Flags=https://mcflags.emc.gs -Daikars.new.flags=true -jar sunucu.jar nogui.

--- Islem ---
Echo [%TIME%] sunucuya baglaniliyor...

Dikkat: Burada komutu gönderirken bash -C'den sonra tek tırnak (') kullanıyoruz.
%Plınk_yolu% -SSH -pw %sıfre% %kullanıcı%@%ıp% "screen -dms mc_server bash -c 'CD %server_dızını% && %baslat_komutu%'"

Echo.
Echo [%TIME%] komut gonderildi!
Echo eger yol dogruysa sunucu su an arkada calisiyor olmali.
Echo kontrol etmek icin SSH ile baglanip "screen -r mc_server" yazabilirsin.
Echo.
Pause.
Hemen bakıyorum Htop'a.
Hangi yapay zekaya yazdırdıysa meyve suyu olmuş herhâlde. start.sh diye bir dosya oluşturup şunu içine yapıştırın.
JavaScript:
java -Xmx8G -Xms8G -XX:+UseG1GC -XX:+ParallelRefProcEnabled -XX:MaxGCPauseMillis=200 -XX:+UnlockExperimentalVMOptions -XX:+DisableExplicitGC -XX:+AlwaysPreTouch -XX:G1NewSizePercent=30 -XX:G1MaxNewSizePercent=40 -XX:G1HeapRegionSize=8M -XX:G1ReservePercent=20 -XX:G1HeapWastePercent=5 -XX:G1MixedGCCountTarget=4 -XX:InitiatingHeapOccupancyPercent=15 -XX:G1MixedGCLiveThresholdPercent=90 -XX:G1RSetUpdatingPauseTimePercent=5 -XX:SurvivorRatio=32 -XX:+PerfDisableSharedMem -XX:MaxTenuringThreshold=1 -Daikars.new.flags=true -Dusing.aikars.flags=https://mcutils.com -jar server.jar --nogui

Hangi yapay zekaya yazdırdıysa meyve suyu olmuş herhâlde. Start. Sh diye bir dosya oluşturup şunu içine yapıştırın.
Java -xmx8g -xms8g -xx:+useg1gc -xx:+parallelrefprocenabled -xx: Maxgcpausemillis = 200 -xx:+unlockexperimentalvmoptions -xx:+disableexplicitgc -xx:+alwayspretouch -xx: G1newsizepercent = 30 -xx: G1maxnewsizepercent = 40 -xx: G1heapregionsize = 8M -xx: G1reservepercent = 20 -xx: G1heapwastepercent = 5 -xx: G1mixedgccounttarget = 4 -xx: Initiatingheapoccupancypercent = 15 -xx: G1mixedgclivethresholdpercent = 90 -xx: G1rsetupdatingpausetimepercent = 5 -xx: Survivorratio = 32 -xx:+perfdisablesharedmem -xx: Maxtenuringthreshold = 1 -daikars. New. Flags = true -düşüng. Aikars. Flags=https://mcutils.com -jar server. Jar --nogui

Gemini :terssurat:
Bir de serveri başlatır başlatmaz htop böyle görünüyor. Forceload yaptığım 12 tane falan farm chunku var ondan sanırım. Ama yine de kendi sınırı içerisinde çalışması gerekmez mi?

Gemini :terssurat:
Bir de serveri başlatır başlatmaz htop böyle görünüyor. Forceload yaptığım 12 tane falan farm chunku var ondan sanırım. Ama yine de kendi sınırı içerisinde çalışması gerekmez mi?

Eki Görüntüle 230894
Yine kullanım fazla gibi geldi bana. Dediğim start dosyasını deneyin. Fotoğrafı kaldırdım, IP gözüküyor; işsizin biri şimdi DDoS atar falan, denk gelir. Swap'ı açıp kapatın bir boşaltsın ayrıca.