Fiechter

Başarılı
Merhaba,

Yaklaşık 7 kişilik bir arkadaş grubuyla düzenli olarak Minecraft oynamak için bir sunucu kiralamayı düşünüyoruz. Serverı kendi bilgisayarımızdan hostlamak istemiyoruz çünkü sunucunun devamlı açık kalmasını istiyoruz.

Sunucu için temel gereksinimlerimiz ve beklentilerimiz şu şekilde:
  1. Oyuncu sayısı: aktif olarak 7 kişi olacağız, bu sayıyı sorunsuzca kaldırabilmeli.
  2. Mod ve eklenti desteği: burası bizim için en kritik nokta. Sunucuda eklentileri (plugin, yine 10-20 adet) kullanmak istiyoruz. Bu nedenle, eklentileri (Spigot/Paper vb.) Çalıştırabilen bir altyapı sunması gerekiyor.
  3. Performans: 7 oyuncu ve belirttiğimiz miktarda mod/eklenti ile birlikte sunucuda gecikme (lag) veya takılma yaşamayacağımız, stabil bir performans almalıyız.
  4. Bütçe: fiyatlandırması "uçuk" olmayan, fiyat/performans olarak bizi memnun edecek ve üzmeyecek bir hizmet arayışındayız.
Daha önce bu tarz hibrit (modlu + eklentili) sunucu deneyimi olan, kullandığı hosting firmasından memnun kalan veya bu teknik gereksinimleri karşılayabilecek yerel/global firmalar hakkında bilgisi olanların tavsiyelerini bekliyorum.

Değerli yorumlarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,

Yaklaşık 7 kişilik bir arkadaş grubuyla düzenli olarak Minecraft oynamak için bir sunucu kiralamayı düşünüyoruz. Serverı kendi bilgisayarımızdan hostlamak istemiyoruz çünkü sunucunun devamlı açık kalmasını istiyoruz.

Sunucu için temel gereksinimlerimiz ve beklentilerimiz şu şekilde:
  1. oyuncu sayısı: aktif olarak 7 kişi olacağız, bu sayıyı sorunsuzca kaldırabilmeli.
  2. mod ve eklenti desteği: burası bizim için en kritik nokta. Sunucuda eklentileri (plugin, yine 10-20 adet) kullanmak istiyoruz. Bu nedenle, eklentileri (Spigot/Paper vb.) Çalıştırabilen bir altyapı sunması gerekiyor.
  3. performans: 7 oyuncu ve belirttiğimiz miktarda mod/eklenti ile birlikte sunucuda gecikme (lag) veya takılma yaşamayacağımız, stabil bir performans almalıyız.
  4. bütçe: fiyatlandırması "uçuk" olmayan, fiyat/performans olarak bizi memnun edecek ve üzmeyecek bir hizmet arayışındayız.
Daha önce bu tarz hibrit (modlu + eklentili) sunucu deneyimi olan, kullandığı hosting firmasından memnun kalan veya bu teknik gereksinimleri karşılayabilecek yerel/global firmalar hakkında bilgisi olanların tavsiyelerini bekliyorum.

Değerli yorumlarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

2 ayrı hosting denedik, 2 side 700 800 TL arasıydı ve inanılmaz kötüydü. İade alamadık para boşa gitti. Sonra saganetworkde çalışan birisi ulaştı, 1 ay hediye etti sonra da satın aldık çok memnun kaldık genel olarak. VDS ancak kurması çok ama çok basit, direkt olarak internet üzerinden istediğiniz modpacki yükleyeniliyorsunuz. Biz 3 4 kişi 480 TL'lik bir paket ile oynadık lag sorunu yaşamadık hiç.

Hocam bir sorum olacak gerçekten bir sunucu için paramı ödeyeceksiniz? E4MC modu ile yerel dünyanızı server gibi kullanabiliyorsunuz diye biliyorum.

2 ayrı hosting denedik, 2 side 700 800 TL arasıydı ve inanılmaz kötüydü. İade alamadık para boşa gitti. Sonra saganetworkde çalışan birisi ulaştı, 1 ay hediye etti sonra da satın aldık çok memnun kaldık genel olarak. VDS ancak kurması çok ama çok basit, direkt olarak internet üzerinden istediğiniz modpacki yükleyeniliyorsunuz. Biz 3 4 kişi 480 TL'lik bir paket ile oynadık lag sorunu yaşamadık hiç.
Yorumun için sağ ol hocam, denediğiniz hosting firmalarının isimlerini paylaşırsanız çok sevinirim. Ek olarak saganetwork'de plugin desteği mevcut mu?

Hocam bir sorum olacak gerçekten bir sunucu için paramı ödeyeceksiniz? E4MC modu ile yerel dünyanızı server gibi kullanabiliyorsunuz diye biliyorum.

Kendi bilgisayarından açabilir ancak sıkıntılı olabiliyor açan kişi için yeterince RAM'i vs yoksa. Sunucu en stabil çözüm. Hem her zaman açık duruyor.

Gerçekten bir sunucu için para ödeyeceğiz, niye ödemeyelim? Kişi başına 20, 30 tl gibi korkunç ucuz bir miktar düşüyor. Sunucunun 7/24 açık kalıp isteyen kişinin istediği zaman girmesini istiyoruz. Bahsettiğiniz modlardan herkesin haberi var şüpheniz olmasın.

Saganetwork'u ve Rabisu'yu deneme fırsatım olmuştu. Detaylıca açıklamasını yapayım. Öncelikle Rabisu'dan başlayayalım. Bu firmadan ilk defa alışveriş yapmıştım ve ilk minecraft sunucumdu. Açıkçası 4 GB'lık paketi alıp 2-3 kişi oynamamıza rağmen çökmeler meydana geliyordu. Ardından paket yükseltmesi yaptım ve çökmeler azaldı.

Saganetwork'e gelecek olursam da Rabisu'dan daha memnun kaldım diyebilirim. 8 GB paketi satın almıştık ve herhangi bir çökme, lag vs. problem yaşamadık. Paneli vs. de Rabisu'dan daha kaliteli. Fiyatları da çok uçuk değil bence. 7 kişi oynayacağınızı varsayarsak bir de üstüne plugin vs. kuracağınızı varsayarsak 12 veya 16 GB'lık paket size yeterli olur. Yani kişi başı aylık 70-100TL arası bir şeye tekabül ediyor.

Eğer fiber internet kullanıyorsanız ve download/upload hızlarınız yeterli ise ikinci el Lenovo ThinkCentre gibi "ucuz" bir cihaz alıp onun üzerinde kurmanızı tavsiye ederim. Full kontrol size ait oluyor ve ileride üstüne istediğinizi kurabilirsiniz. Sadece Minecraft sunucusu ile limitli olmazsınız.

Ayrıca zizin alacağınız sunuculardan daha güçlü olacak ve uzun vadede daha kârlı olacak.