Hybrid Theory

Yetkin
Yer
İstanbul
İyi sosyaller.

3 arkadaş beraber Minecraft oynamak için sunucu bakıyoruz. Daha önce Verunix kullanıyorduk, memnunduk. Ancak Netvay bize uygun geldi.

Modlu MC oynamak için sunucu bakıyoruz. Şu anda oynadığımız Prodigium Reforged paketi var. Sunucuyu arkadaşımız kendi bilgisayarından 8 GB RAM verip açıyor. Beraber oynarken biz sorun yaşamıyoruz ama kendisi yaşıyor maalesef.

Elimizde 2 seçenek var: Xeon'lu ya da Ryzen'li makine. Verunix'te Vanilla MC için Xeon makine kullanıyorduk. Bazen donma, takılma yapıyordu ama haritada gezindiğimizde yaşanıyordu genelde. Ayrıca RAM için en az 12 GB düşünüyoruz çünkü VDS alacağımız için bir de bunun işletim sistemi tarafı var.

3 kişi için fazla gibi gözükse de oyunu rahat oynayalım istiyoruz. Bu arada RAM kısmı önemli değil. Ryzen VDS'te 6 GB bellek yetecekse ona da razıyız. Amacımız, dedim gibi sunucuda rahat oynamak. Tavsiyeleriniz nedir? Bu iki işlemcili makinelerde ciddi fiyat farkı var. Mantıklı karar vermek istiyoruz.

Hocam kimse bu dediğimi ciddiye almaz ancak Minecraft Realms önersem? Ne modu kuracaksınız bilmem ama eğer modları klasör üzerinden kurmayı biliyorsanız düşük maliyetli şekilde maksimum verim alabileceğiniz sunucu bu olur. İşlemcileri nedir , kaç GB rame sahip bilmiyorum. Ancak şu zamana kadar 2+1 kişilik ve 10+1 kişilik çok fazla sunucum oldu. Çoğu kez de bu limitte oyuncu bulunarak oynadık. Realms de kayıt sistemi de var bu sayede dünyaları geri almak da mümkün.

Hocam kimse bu dediğimi ciddiye almaz ancak Minecraft Realms önersem? Ne modu kuracaksınız bilmem ama eğer modları klasör üzerinden kurmayı biliyorsanız düşük maliyetli şekilde maksimum verim alabileceğiniz sunucu bu olur. İşlemcileri nedir, kaç GB RAM'e sahip bilmiyorum. Ancak şu zamana kadar 2+1 kişilik ve 10+1 kişilik çok fazla sunucum oldu. Çoğu kez de bu limitte oyuncu bulunarak oynadık. Realms de kayıt sistemi de var bu sayede dünyaları geri almak da mümkün.

Realms'a mod yükleniyor mu?

Hocam biraz ucu fazla açık değil mi? Xeon var, Xeon var ya da Ryzen için de aynı şekilde, tam olarak işlemci modeli belirtmeniz ve size kaç çekirdek verdiklerini söylemeniz gerekiyor ki değerlendirme yapabilelim.

Bu arada, Verunix'i bırakma nedeniniz neydi ve orada hangi paketini kullanıyordunuz? Ona göre öneri yaparım hem.

Hocam kimse bu dediğimi ciddiye almaz ancak Minecraft Realms önersem? Ne modu kuracaksınız bilmem ama eğer modları klasör üzerinden kurmayı biliyorsanız düşük maliyetli şekilde maksimum verim alabileceğiniz sunucu bu olur. İşlemcileri nedir , kaç GB rame sahip bilmiyorum. Ancak şu zamana kadar 2+1 kişilik ve 10+1 kişilik çok fazla sunucum oldu. Çoğu kez de bu limitte oyuncu bulunarak oynadık. Realms de kayıt sistemi de var bu sayede dünyaları geri almak da mümkün.
Realms'da Vanilla Minecraft oynamış olmuyor musunuz? Bence pluginlerin ve modların yeri oldukça önemli. Sunucuya MultiVerse kurarsınız birden fazla dünya hostlarsınız, VeinMiner kurarsınız daha rahat kazarsınız. İşin mod kısmı zaten sonsuz bir derya.

Realms sunucu işletmeyle hiçbir şekilde uğraşmak istemeyen ve oyunu da kutudan çıktığı gibi deneyim etmek isteyen kişiler için uygun duruyor. Yine de en basit müdahaleyi dahi engellemesi beni şahsi olarak huzursuz ediyor.

@brkyozell, hocam plugin kısmını tam olarak bilmiyorum. Realms de Java , Bedrock farketmeksizin birden fazla dünya slotu bulunuyor ancak ard arda açamazsınız tabiki. Mod için bir sorun yok ilk başta kendi bilgisayarınızda modlayıp öyle yükleyin. Ama evet dediğiniz gibi Vanilla Minecraft oluyor. İsterseniz 1 ay ücretsiz deneyin.

Hocam biraz ucu fazla açık değil mi? Xeon var, Xeon var ya da Ryzen için de aynı şekilde, tam olarak işlemci modeli belirtmeniz ve size kaç çekirdek verdiklerini söylemeniz gerekiyor ki değerlendirme yapabilelim.

Bu arada, Verunix'i bırakma nedeniniz neydi ve orada hangi paketini kullanıyordunuz? Ona göre öneri yaparım hem.
Verunix'i bırakmamızdaki sebep Vanilla MC'den sıkılmamızdan kaynaklıydı. Aslında Verunix ile devam edebiliriz ama sosyalde Netvay'i göründe bu sefer bunu deneyelim dedik. Sunucu sağlayıcının Netvay olması şart değil açıkçası.

Verunix'te kullandığımız paket buydu:
Screenshot_20250819_181440_Firefox.webp

Netvay'den almak istediğimiz sunucu içindeki işlemci E5 - 2699V4. Şimdi bakınca, Verunix'teki paketle neredeyse aynıymış. Ancak Netvay'deki pakette 1 çekirdek fazla var ve depolaması 60 GB. (Paket ismi VDS-NET-TR12 12 GB) Ryzen sunucularda ise hepsinde R9 5950X var.

Realms mevzusunu araştıracağım. Ancak şu anki durumda elimizdeki dosyaları sunucuya aktarıp oynadığımız dünyaya devam etmek istiyoruz.

Bazı firmalar işlemciye limit koyuyor o yüzden tam performans alamıyorsunuz. Biz xenon ile bayağı modlu pluginli oynuyorduk 10 kişi

Hangi sunucu sağlayıcısından kiralamıştınız? VDS mi yoksa panel sunucu mu almıştınız?

Hocam ben VDS aldım VDS her zaman daha iyidir. Ben V2 işlemci almama rağmen sağlayıcım 3.5 GHz veriyordu.

Şu an Xenon için bulutatomu kullanıyorum ucuz ve kaliteli diye daha bir problemini görmedim uzun süredir kullanıyorum.
https://www.bulutatom.com.tr/vds-sunucu.html

Onun dışında netvayda iyidir kötü değildir fiyatı ucuz diye bulutatomdan alıyorum ben dediğim gibi uzun süredir kullanıyorum bir problemini görmedim aldığım günden beri sunucu açık.